קבלן עשה נזק

chocolove

New member
קבלן עשה נזק

צהריים טובים

השכן מלמטה תבע אותי עקב נזילות שיש לו שבאות מהגג שלי.
השופט החליט שעלי לשאת בתיקון המלא, ולכן הזמנתי קבלן איטום שיבצע זאת.
לאחר ביצוע הנזילות המשיכו, תוך כדי זה אמרתי זאת לקבלן והוא התחמק בכל פעם מתיקון הבעיה .
דרשתי ממנו שוב שיבוא לתקן ואם לא יגיע אז אני תובעת אותו.
מה שקרה זה שהוא פתח חלק מהבלטות והכל היה מלאאא במים , ביקשתי ממנו שיפתח את כל הבלטות והוא לא הסכים ותואנה שיש יריעות ביטומניות (יריעות אוטמות) ולא תהיה חדירה של מים.
המצב לא נראה לי בכלל -שילמתי לו 25000 שקל ועכשיו גם אין איטום כמו שצריך וגם מתחת לבלטות הכל מלא במים וגם כשישי גשמים , הגג שלי מוצף והמים לא מחלחלים לביוב , אלא יש שלוליות וכבר רואים שהברק שהיה לבלטות כבר גרם להם לקבל צבע אחר.
רציתי לדעת האם כדאי לתבוע אותו בתביעות קטנות או לגשת לעו"ד.
העניין הוא שאני יודעת מה זה תביעה ואני יודעת שאצטרך להביא מומחה ופשוט אין לי כבר כספים להוציא , גם על התיקון לקחתי הלוואה ואני ממש בחוסר אונים. גם ביצעתי תיקון שגרם לי להיכנס לחובות וגם השכן שתבע אותי משגע אותי.

השאלה היא מה גובה הנזק שנגרם לך ע"י הקבלן.

הסכום המוגבל לתביעה בתביעות קטנות הוא 33,000 ש"ח. שווה לבדוק קודם כל את עלות התיקון באמצעות הצעות מחיר מאנשי מקצוע (הצעות מחיר לא עולות כסף). אם תגישי תביעה לביהמ"ש, רצוי יהיה לגבות אותה בחוות דעת מסודרת, לגבי גובה הנזק.

לגבי עלויות והאם שווה להיעזר בעו"ד - אם הנזק מעל הסכום בתביעות קטנות, רצוי מאוד לא לעשות את ההליך לבד, אלא להסתייע בעו"ד. אם הנזק הוא עד הגבול בתביעות קטנות, אז ניתן לעשות זאת לבד, וניתן להעזר בעו"ד גם לכתיבת התביעה. שווה לבדוק עם כמה עו"ד מה המחירים שהם נותנים, ומה הם מציעים.

chocolove

New member
עזרת לי מאוד, רק הבהרה קטנה

לגבי הפסקה האחרונה שלך , הכוונה למה העו"ד מציע לעשות הלאה?

לא - אלא מה השירות שעוה"ד נותן עבור

התשלום שאתם משלמים לו.

פשוט לעשות סקר שוק והשוואת מחירים. אנשים נוטים לשכוח שאפשר לעשות סקרי שוק גם בקרב עו"ד.

למעלה