קבלן שילוט

קבלן שילוט

הייתי רוצה להבהיר כמה פרטים,מכיוון שהאינפורמציה שמועברת בפורום לגבי קבלן השילוט לא מדוייקת. לפני כשנתיים זכה הקבלן במכרז אותו העבירה החברה הכלכלית. אחד הסעיפים שאושרו אז היתה האופציה להאריך את ההתקשרות מידי שנה,אם הביצוע מבחינה מקצועית של הקבלן משביע רצון.כל זאת מתועד במסמכים שהובאו לרשות המועצה. יחד עם זאת הקבלן חייב כספים ולכן דרשתי בישיבת המועצה לכפוף את המשך ההתקשרות עימו רק בתנאי שישלם את חובותיו,ואכן תנאי זה התקבל ונרשם כמחייב. לחשב יש את סיבותיו שלו להתנגד להמשך התקשרות זו...אם באמת היה לו מה לומר הוא היה מגיע לישיבה בה נדון הנושא.(הוא לא הגיע...) בהזדמנות זו אני מברך את כל חברי הפורום בברכת חג שמח.

harty

New member
צר לי זאב אבל הפעם או שאינן מדייק

או שהטעו אותך.... הקבלן "חדשות העיר" זכה במכרז לא שערכו החברה הכלכלית אלא העיריה.זה קרה לפני שנים. הנ"ל לא רק שלא עמד בתנאי המכרז אלא, ראש הוועדה הקרואה דאז אישר לו לא לעמוד בתנאים. החברה הכלכלית ניסתה לפרסם מכרז אך זה לא עבד(תשאל אותם למה?)... ,היום שוב מגיעים לאותו מצב והנ"ל זוכה מההפקר. בידי נתונים ממקורות יודעי דבר אמינים ביותר. ההכנסה הפוטנציאלית משילוט חוצות בלבד מעל מליון שקל בשנה(למזער) לדעתי זה לא נראה טוב שבעל מקומון זוכה ללא מכרז ומרוויח הון על חשבון העירייה.רק למען המנהל התקין היה צריך להתקיים מכרז. גם העובדה שעו"ד חכם אשר ייצג את העירייה בזמנו כנגד העובדים וכיום מייצג את רגב בעניין השוחד לא ניראת טוב... תבדוק בכלל כמה כסף מוציאה העיריה על שירותי משפט חיצוניים ועל תיקים אבודים מראש.לדוגמא ערב חג הוגשו תביעות בגין הלנות שכר כנגד העיריה אשר הינן מוצדקות לחלוטין. התביעות הוגשו לאחר שגזבר העיריה דחה בבוז ובחוסר אכפתיות בקשותיהם של התובעים. ניראה כמה יעלה לעיריה כתבי ההגנה מגורם חוץ ובסופו של יום בטוח שישלמו את ההלנה. חבל שאתם משתפים פעולה ו/או לא לומדים היטב את החומר.

הארטי

האינפורמציה שהבאת אינה ידועה לי.הפרטים שקיבלתי הם אלה שהתייחסתי קודם לכן.אני מודה לך על המידע הנ"ל. אבדוק ואם הפרטים שהבאת אכן ימצאו נכונים אדרוש ביטול ההחלטה בגין הטעיה. בכל מקרה דרשתי התניה של תשלום חובות הקבלן ואני עוקב אחרי ביצוע ההחלטה מקרוב. לגבי הנושאים המשפטיים האחרים שהעלית אני מסכים לחלוטין עם כל מילה ואין לנו על זה כל ויכוח.

מר זאב אוריאל

אני מנצל הזדמנות זו לפנות גם אליך באותה השאלה: מהי עמדתך בעניין המזימה לחסימת שכונת גני אביב? ניתן לראות מספר הודעות שכתבתי בפורום בנושא זה. כמו-כן, אני מתאר לעצמי שהנושא מוכר לך בוודאי. עד כה, לא ראיתי במקומונים אפילו התייחסות אחת של אנשי ציבור בלוד לנושא. הייתי מצפה שמישהו מיכם יפעל במרץ ובתוקף נגד המזימה.

תשובה לכדרלעומר1

כשהנושא עלה לראשונה,הרבה לפני שהגיע לדיון במועצה, התייחסתי למודל שמופעל במספר יישובים מבוססים בארץ ואשר מצליח מאוד, מודל שמטרתו להעלות את רמת הביטחון האישי והשכונתי של התושבים(למשל בנוה מונוסון). מדובר בכניסה אחת מבוקרת בשעות הלילה בלבד.אין כוונה לבדוק תעודות זהות וכד'.בגלל רגישות התושבים והבעייתיות מבחינת מבנה השכונה, כיום אני סבור שיש פתרונות אחרים כמו רכב בטחון כמו סיירת אביב שהיתה, דבר שניתן היה כבר מזמן להפעיל ובעלות מינימלית.לו היה מופעל מנגנון כזה לא היינו דנים בסוגיה הזו כיום. לחב' הניהול היו עשר שנים לדאוג לבטחון השכונה על פי ההסכם ביננו(בהסכם מצויין במפורש "שמירה") אולם היא בחרה להתעלם ולתת מינימום שירותים. כיום עם תום עשר שנות התחייבות מצידנו כלפיהם, החב' נזכרה להפעיל את המנגנונים שיכלה להפעילם כבר מזמן ומנסה להצטייר בעיני הציבור כחברה קהילתית הדואגת השכם וערב לתושבים.חב' הניהול היא חברה עסקית, בל נשכח זאת,חב' פרטית שהחמצן שלה לנשימה הוא שכונת גני-אביב.לא גוף פילנטרופי שעושה לנו טובות. אין צורך להחתים עצומות שכן דבר לא יעשה בניגוד לדעת התושבים.אני סבור שעלינו לחכות להחלטת התושבים ביחס להמשך ההתקשרות עם חב' הניהול, אם בכלל! רק אז נוכל למצוא דרכים חלופיות. חיכינו עשר שנים.לא יקרה כלום אם נחכה עוד קצת.

genesis

New member
הלוואי והיו כך פני הדברים.....

מר זאב היקר.... אתה בוודאי יודע ששילשול כסף מצד גורם זה או אחר , מצד חברה זו או אחרת , וחברת הניהול תנהל את גני אביב עוד 20 שנה

ג'נסיס

אני חולק על דעתך!! מי שקובע אם חברת הניהול תמשיך לפעול(בטח שלא לנהל את השכונה) לא 20 שנה אלא עוד שנה יהיו תושבי השכונה בלבד.מי שרוצה שינוי פועל ומשיג אותו. הגישה שלך מייצגת תבוסתנות ואינה מאפיינת אותנו, אני מקווה שגם לא אותך(אינני מכיר אותך אישית).עצם ההתנהלות של חב' הניהול כיום בשכונה מצביעה על מצוקה והבנה שזמנה הולך ואוזל.אף אחד לא נח על זרי הדפנה.אין לי בעיה עם יוזמות עסקיות,בתנאי שהן משרתות את כולם, בעיקר את המשלם עבור השירותים,ובתנאי שהן נעשות ביושר.

הבעיה היא

שמרבית התושבים לא אכפת להם מי יתחזק את השכונה ואת זה רואים לפי זה שהשכונה לא מתוחזקת כראוי. החברה לא נותנת את מאה אחוז השירות הטוב לתושבים. בבניין שאני מתגוררת בו כבר חצי שנה, הנורה בקומה שלי לא הוחלפה מזה חודשים ואף אחד מהדיירים בבניין לא פנה אל אורית אור. אני מהסיבות האישיות שלי לא פניתי אליהם שיחליפו את הנורה והחלפתי אותה באחת מהנורות שהיו לי. וזאת רק דוגמה ממש קטנה. אם זה תלוי בתושבים, אז אורית אור עלולה להישאר עוד שלושים שנה כאן.

jסנדרה

New member
אמא יקרה

אני קוראת בפורום הזה באדיקות ודווקא ממך לא הייתי מצפה לאמירה כזו. הכי קל להגיד "הציבור", "התושבים". התושבים זה את ואני ואחרים שכן אכפת להם.אנחנו משלמים הרבה כסף כל חודש לא? אף אחד לא מוכן לשלם ולא לקבל שירות.הציבור שלנו הוכיח כי יש לו מה לומר וחייבים להקשיב לו. דווקא את שכלכך פעילה ואכפתית, צריכה לדעת שהכל אפשרי.לא מדובר בנסיון לעשות את הבלתי אפשרי- כולה חברת ניהול ולא צריך להבהל.

ס ד

New member
בניגוד לאחרים את דווקא צודקת

הציבור הוא האשם המרכזי לקורה בלוד בכלל ובשכונות בפרט. בכל מקום אחר בארץ אנשים היו יוצאים לרחובות, מבעירים אש ומסלקים את חברי המועצה ור' העיר לא רק מכיסאותיהם אלה מן העיר בכלל. כיום המשטרה לא יכולה להקצות יותר מאשר כמה עשרות שוטרים. רבבת תושבים ברחובות+צמיגים+שלטים+מהומות קלות+תקשורת, ותוך יום תהיה מהפכה בלוד. ראו כדוגמא את החרדים או המתנחלים או אפילו את הערבים ולימדו מהם כיצד נילחמים על זכויות! דוגמא מקבילה לשכונת גני אביב, היא שכונת גני יער אשר לפני הבחירות ר' העיר אפילו חשש להיכנס אליה ולהיתמודד מול גבי אסרף עם שאלות תושבים באשר למקבץ דיור שתוכנן להיבנות בשכונה במזימה זדונית שרק הגיון אחד יכול היה לעמוד מאחוריה והוא עינין למשטרה ולא לנו... ובכל זאת, כ- 70% מתושבי השכונה (מטומטמים) בחרו במי שעמד אחרי המזימה.. אז, שלא יעבדו עליכם....

רוצה לתת דוגמה קטנה מת"א

גרתי בשכונת כרם ישראל שזה בין נווה צדק לכרם התימנים. ארבע שנים גרתי שם. ליד מועדונים ללא רשיון שפעלו בשעות שאסורות לפי חוק ליד נרקמונים שעשו מה שעשו בפארק השכונתי ומתחת לבתים בחצרות תחבורה סואנת שעברה ממש מתחת לבית. אבל לשכונה היה ועד בראשותה של הגב' מיטל להבי, כיום מתמודדת גם בתוכנית "דרוש מנהיג". מיטל הנהיגה את התושבים בצורה מדהימה והביאה ביחד עם התושבים שלא ויתרו על רמת חיים נאותה לילדים את הטיית מסלול התחבורה הציבורית מלב השכונה לאזורים שהם של עסקים ולא מגורים וברחובות הפנימים של השכונה אפשר לנשום קצת יותר טוב והשקט חזר לרחובות. גם נגד המועדונים המרעישים ננקטו צעדים של סגירתם. תודות להנהגה טובה ומעורבות של תושבי השכונה נעים יותר כיום לחיות בכרם ישראל. אם תקום הנהגה רצינית לגני אביב ובכלל לשכונות השונות בלוד והתושבים יצטרפו במטרה לקבל את מה שמגיע להם, השינוי בוא יבוא ונוכל לדאוג לעצמנו בלי לבקש את עזרתה של חברת ניהול שלא עושה את המאה אחוז שאמורה לעשות על פי מה שהיא מצהירה שהיא עושה.

ס ד

New member
הביצה או התרנגולת

נהוג לחשוב כמוך שהבעיה היא מנהיגות. מנסיוני בעיר הגעתי למסקנה שהבעיה היא הציבור. מכאן שפני הדור כפני הכלב. בדיוק כמו סיפור האטד מן התנ"ך. הציבור לא יודע לזהות מנהיג ראוי ולכן גם לא תומך בו. ראי כדוגמא את זאב אוריאל שהוא דמות חיובית ואינטלגנטי, במה הוא עוסק? איזו תמיכה הוא זוכה בציבור שולחיו - גני אביב? רק בוז. הדוגמא שהבאת מחזקת את דבריי. חפשי את הפתרון בין שכנייך.

genesis

New member
זאב ידידי היקר

תאמין לי שאני עומד אחרי כל מה שאני אמרתי כאן בעבר הווה ועתיד . ימים יגידו כי צדקתי

ראשית, תודה על התשובה.

קראתי גם את התגובות לתשובתך. ובכן, מספר הערות. 1. לא נראה לי שאתה מתנגד עקרונית להפיכתנו למכלאה, אם כי ברורה ללא ספק טפשות "הרעיון". וזה מאכזב. כשאתה מדגיש שמדובר על שעות הלילה בלבד, ושלא יבדקו תעודות זהות וכד', זה רק מבליט עוד יותר את טפשות ה"יוזמה". מה כן יבדקו? "חזות מזרחית"? 2. אנו כבר משלמים לחברת הניהול עבור ה"שמירה", בהתאם לחוזה. 3. שמעתי שכבר התבצעה אסיפת חתימות של תושבי השכונה לתמיכה ב"יוזמה". וזה מפחיד. החבר'ה האלה יכולים פשוט לבצע את מזימתם ולחסום את השכונה. קל וחומר שהם מסתמכים על החלטות המועצה ותמיכת המשטרה וה"עמותה" המסתורית המתיימרת לייצג אותנו. הניסיון אכן מלמד אותנו, שאם לא נפעל ונישאר שאננים, אזי נאכל אותה. לדוגמה, המזימה לבנות על גבעת התיתורה במודיעין נכשלה רק הודות למאבק עיקש, פומבי ורעשני, של גופים שונים. אם הם היו יושבים בשקט, כפי שאתה מציע לנו לעשות, כבר מזמן היתה הולכת להם (ולכולנו) הגבעה הזאת. 4. אתה כותב: "דבר לא יעשה בניגוד לדעת התושבים". הסבר בבקשה: איך בדיוק תיקבע ותוגדר אותה "דעת התושבים", וכן... "החלטת התושבים" בנוגע להמשך ההתקשרות עם חברת הניהול?

תשובה לכדרלעומר1

ראשית אני חייב להבהיר שהמילים "מזימה" ו"מכלאה" הן שלך.אני לא משתמש בהן משום שהן מייצגות תחושות קשות,ששייכות לך.אני מכבד אותן אבל הייתי רוצה שתבין שהרעיון של סגירת צירי תנועה בשעות הלילה(איזה חוגים מתקיימים לילדים אחרי השעה אחת עשרה בלילה?)אינו פטנט של שכונת גני-אביב והשוחרים לפיתחה ולרעתה.נהפוך הוא.הרעיון קם בשכונות מהמבוססות שבארץ.ציינתי את נוה מונוסון,כמוה יש גם אחרות.אם תושבי השכונות הללו חשים מספיק ראויים למיטב ההגנה והביטחון על ביתם וילדיהם ורכושם,אין סיבה שתושבי גני-אביב לא יחושו כך. אני חושב שההסטוריה, הקצרה יחסית, של תושבי השכונה הביאה לפרשנות כמו זו שלך.אנשים כבר לא מאמינים בשום דבר ולאף אחד. מחפשים אינטרסים, מזימות והתחושות הן קשות.זאת גם הסיבה שכשהבנתי כי זהו הלך הרוח בשכונה בעקבות הפרסומים,חשבתי שאולי לנו התושבים צריך למצוא מנגנון חלופי, שלא יתן תחושה מאיימת מידי אך יחד עם זאת ישרה אווירה של בטחון. אבל תבין שחייב להיות שיתוף פעולה של התושבים והתגייסות מלאה לנושא. כדי לקבל תשובה מסודרת לגבי שאלת "החלטת התושבים" שהעלת אני מזמין אותך ליצור עימי קשר בטל' 050-7830632 כדי שאוכל להסביר לך באריכות במה דברים אמורים.בפורום קצרה היריעה מלהכיל.

האם אי אפשר לכתוב בפורום לפחות

בקיצור, לפחות מהו הרעיון של איך יוגדרו "דעת התושבים" ו"החלטת התושבים"? אני לא העליתי את השאלה הזאת, אלא אתה דיברת בביטחה אודות "דעת התושבים" ו"החלטת התושבים", כאילו היו דברים מובנים מאליהם, ואני סה"כ שאלתי אותך "מה זה?" יש בשכונה בדיוק אותו ביטחון כמו בכל הארץ - למרות שגורמים מסויימים מלבים היסטריה "בטחונית" מלאכותית, לשם הסחת דעתם של התושבים מהבעיות האמיתיות של השכונה. בכל אופן, לא כתוב בחוזה המכירה של הדירה, שאני נכנס למקום חסום, בשונה מהמקומות הרגילים, הנורמליים בארץ דוגמת תל-אביב, רמת-גן, ראשון-לציון, גבעתיים וכד' שאין בהם שום מחסומים ושום בטיח.

yaronbro

New member
אתה צריך להגדיר כיצד זה יוגדר

בשביל זה אתה צריך ליצור לך שיתוף פעולה עם עוד כמה שמתנגדים להפיכתה של גני אביב לשמורה ואז גם יתיחסו לדעות שלך אתה יכול גם לדרוש מחברת הניהול דברים שהם מחוייבים להם תאסוף כסף ותגיש נגדם תביעה משפטית ובכלל : למה אתם צריכים חברת ניהול ? ??

אנחנו בפירוש לא צריכים אותה.

היא נכפתה עלינו. מר אוריאל דיבר על "דעת התושבים" כאילו היתה דבר מובן, והציע לנו להימנע מהתארגנות, אז שאלתי אותו איך היא תוגדר. ואם התשובה ארוכה מאוד שאין אפשרות להסביר אותה בפורום, אז לפחות מהו הרעיון.

תשובה

חברת הניהול נכפתה עלינו לשם מתן שירותים בלבד!!לא לשם שום מטרה אחרת.נכון שיש לחברה שאיפות אחרות שבאות לידי ביטוי בהתנהלותה וב"עיתון" שהוציאה בשבוע האחרון,שאיפות מדאיגות של השתלטות ,אבל זה כרגע לא הנושא. בכך נעסוק בהזדמנות אחרת. חברת הניהול כיום, לאחר תגובות של הציבור חוזרת בה ומנסה לרדת מהסולם הגבוה עליו טיפסה.בתחילה דרשה 10 ש"ח + מע"מ(עכשיו מתהדרת בכך שלא יעלה לתושבים כסף.כדאי לבדוק בכל מקרה את החיוב החודשי של התשלומים לחברה.לא הייתי סומך על ההצהרות שלה). כעת מצהירה החברה כי תערוך סקר בקרב התושבים ולא תבצע צעדים ללא תמיכה רחבה של הציבור. חשוב לציין כי בכל מקרה לא חברת הניהול היא שמכתיבה אם יהיה מחסום או לא. הדבר מותנה בהחלטת מועצה שהיחיד שרשאי להעלות את הסוגיה כדי לשנות את אופן ביצועה ,אם בכלל, הוא אני. גם אם לא נעים לחב' הניהול וחבריה, זוהי עובדה. חב' הניהול אינה גוף פוליטי, לא רשות מחוקקת, לא שופטת ולא מבצעת,אלא כפופה לתשלום התושבים. התשלום מהווה חוזה העסקה של התושבים את החברה ולא ההיפך.אנחנו המעסיקים של חב' הניהול ואנחנו קובעים את המדיניות לגבי אופן התנהלותה בשכונה. ככה זה צריך להיות, ככה זה יהיה גם אם מנסים להטעות אותנו ולהוביל אותנו למחוזות אחרים. לגבי הסתייגותך מהרעיון עצמו- זוהי זכותך ואת דברי אמרתי. אתה מוזמן להתקשר,אינך חייב להזדהות,אם זה החשש שלך.

למעלה