קבלנים נושא כאוב וכואב!!!

קבלנים נושא כאוב וכואב!!!../images/Emo122.gif../images/Emo101.gif

היום התחילו פה כמה אנשים לדבר על קבלנים. וזה נושא שרציתי להעלות מזמן אך טרם הספיקותי לאזור אנרגיה. אז ככה , יש בשוק המון, אבל המון חאפרים שקוראים לעצמם קבלנים (ואני כוללת את הרצפים, הטייחים ושאר קבלני העבודות) הם יכולים להיות נורא מרשימים כאנשים. וביחוש היום שמעדיפים קבלן עיברי, יש חגיגות והנפילות איומות!!! אעלה עכשיו כמה כללי בסיס להגנה עצמית: 1. לדרוש אישור קבלן רשום לקבלני השלד או עד מפתח (לא להאמין!!!) קבלן רשום שמפשל יש לו אבא - התאחדות הקבלנים ואפשר שם לתבוע. או לנסות לאיים, לפחות... 2. חוזה עם קבלן ראשי לערוך עם עו"ד שמתמחה בכך. אם זו חברה קבלנית, קל וחומר!!! להם יש עו"ד , קחו גם אתם. זה לא המקום לחיסכון. החיסכון מהשטן!! 3. עם קבלני המשנה כדאי לערוך חוזים בעזרת בעלי מקצוע כמו האדריכל, המהנדס או מפקח מטעמכם! (זה רק במקרה של בניה פרטית ומציאת הקבלנים בעצמכם) 4. תמיד לבקש לדבר עם לקוחות העבר. (לא תמיד עוזר - הקבלן שלי שלח אותי לחמו וקיבלתי המלצות מדהימות... עד היום אנחנו במישפטים!!!) 5. עדיף לבחור קבלן על פי המלצות לקוחות ש-ס-י-י-מ-ו את העבודות!! אז הם לא פוחדים "ללכלך" ויש להם ניסיון "עד הסוף". 6. להגדיר בחוזה קנס על כל יום איחור, קנס על נזקים, וכ"ו. 7. מול חברות קבלניות מומלץ לקחת עו"ד לאורך כל היחסים עד גמר אחריות הקבלן. שווה כל אגורה!!! ושיבדוק גם אם הקבלן לא בקשיים כספיים ועלול להעלם עם הכסף... 8. לברר וללמוד את הנושא אצל כמה מתחרים. בקבלן השלישי כבר תדעו מה לשאול ומה לבדוק... 9. ושוב: לעולם לעולם לא לסמוך על הנחמדות של הקבלנים!! עכשיו זה שלב השיווק, כולם נחמדים. אחרי שתלכדו ברשת ותחתמו על החוזה, כב רלא תהיו כל כך אטרקטיביים... תבדקו את כל ההגהות שתיקנתם בחוזה. תבקשו מסמכים ואישורים על כל מה שמבטיחים כמו רישיון, תוי תקן ואיזו. אני מסייגת את דברי! אינני מתכוונת שכל הקבלנים לא יודעים את העבודה והם רמאים ומתחזים. ממש לא ! נהפוך הוא! אבל בים הרמאים והחאפרים הם לפעמים נעלמים!!! בהצלחה

מאגר

New member
../images/Emo91.gifקבלנים

לידיעתך אירגון הקבלנים מניסיון לא שווה את השם שלו ואין לפני מי להתלונן כי כל אחד שם מכסה את התחת של השני במקרה של קנית דירה מקבלן יש לרשום אזהרת טבו לפני חתימת החוזה ולבדוק כי הקרקע בבעלותו של הקבלן ולא בבעלות אחרת אם יש בעלות אחרת על הקרקע יש לוודא כי בעל הקרקע נתן הסכמתו בכתב אחרת יכול להיות מצב שבו לא יוכלו להעביר את הדירה בטבו לעולמי עד יש לבדוק ערביות בנקאיות של כל קבלן אשר עומדים לתת לו כסף אם זה קבלן פרטי בבניה הפרטית ואם זה קבלן של חברה קבלנית בבניה רבויה חוזים עם בעלי המקצוע יש לעשות בתאום עם המפקח או הקבלן הראשי ישנם עוד דברים רבים שיש להקפיד בהם באם מישהו ירצה אוכל להדריך אותו בנושא

מלי ש מ

New member
יש גם אנשים טובים.

אחרי שסיפרתי על החוויות מהבית השכור, הנה סיפור על הבית החדש. אחרי שהגענו להחלטה לקנות בית ומצאנו את המקום שבו אנו רוצים לגדל את ילדינו, התחילה עבודת המחקר. בלי להתבייש עצרנו אנשים ברחוב ושאלנו אותם על בתי הספר והגנים בישוב ושמענו רק דברים טובים. כאשר היו בעיות הן לא טויחו אלא טופלו מיידית גם אם זה כלל עריפת ראשים. בהמשך מצאנו את הפרוייקט שמצא חן בענינו ואז התחלנו לדפוק לאנשים על הדלת ולשאול איך היה הקבלן ושוב שמענו רק דברים טובים, הרבה חום והערכה כלפי היזם והקבלן. דברים שהם נדירים במקומותנו וכל מי שעבר את חווית הבניה יודע.בשעה טובה החלטנו לקנות את הבית. נחתם חוזה לרכישת המגרש, חוזה עם הקבלן וחוזה עם היזם.כאשר את ביצוע התשלום התננו רק בסיום שלב. לא משלמים כלום לפני שיש אישור שהכל תקין.העבודה התחילה, הבית נבנה לשביעות רצוננו ואז, שבועיים לפני שהיינו אמורים לשלם בגין סיום השלד, הקבלן ברח מהארץ!!! הבחור הסתבך עם מלווים בריבית ופשוט נס על חייו. למזלנו, היזם של הפרוייקט לא התנער מהנושא אלא לקח על עצמו את האחריות לסיום הפרוייקט. אני חייבת להדגיש שעם כל מה שקרה, הצורך בהיערכות מחודשת, חתימה על חוזים חדשים וכד´, העבודה לא התעכבה ולו ביום אחד. רמת העבודה ממשיכה להיות גבוהה, לוח הזמנים לא השתנה ואם לא יהיו חריגות, בחודש אוגוסט ניכנס לביתנו החדש. אז כמו שסיגל אומרת, אין רע בלי טוב!! למזלנו היזם אכן התגלה כאדם מזן נדיר שעומד מאחורי ההבטחות וההתחיבויות שנתן.

BOLDER

New member
בניה אישית- המלצות נוספות

כאשר מחליטים על בניה עצמית- כלומר בעל המבנה העתידי הינו הקבלן של עצמו(קבלן ראשי) הרי שכדאי לבקש מהקונסטרקטור כתב כמויות מסודר ומפרטי ביצוע לפי ענפים. מסמך זה מהווה מעין בסיס חישובי לבונה מול הקבלן ואינו מאפשר לו לחרוג מסטנדרט אותו קבעו הבונה והמתכנן. כל קבלן משנה מחויב לחלקו הוא בתחום אותו הוא מבצע. דרך נוספת לתשלום הינה צ´ק בנקאי בגובה קבוע מראש של הקבלן עד לסיום עבודתו. כך ניתן לשלם לקבלן ללא חשש מהיעלמותו עם הכספים. בכל מקרה הערבות הבנקאית תינתן בגובה התשלום הגדול ביותר אותו התחיבתם לשלם בחוזה. בכל מקרה, אין לשלם לקבלן באם הינו קבלן עד למפתח( קבלן ראשי) את כל הסכום. יש לקבוע סכום העומד על כ-5% מעלות הפרויקט כסכום עומד לשנה מיום סיום הבניה כערבות לביצוע תיקוני שנת הבדק. אך עם סיום הבניה יש לשחרר את הערבות הבנקאית באם הבניה הינה לשביעות רצון המזמין. בהצלחה קובי

מלי ש מ

New member
קיבלת את המסר שלי??

מאחר ואני לא בטוחה לגבי פירסום שמות בפורום, גם אם מדובר באנשים טובים, שלחתי לך את הפרטים במסר. סתם בשביל הסקרנות, למה אתה רוצה לדעת?

למעלה