קבלני שלד - הדילמה !

קבלני שלד - הדילמה !

קבלתי לפחות 5 הצעות לבניית שלד. טווח ההצעות נע בין 10 ל-20 אלף דולר מה עושים ?

רואים עבודות קודמות

לא להסתפק בסיפורים של הקבלנים , לבקש הוכחות להיותם קבלנים רשומים , היום מחמירים עם קבלני שלד לא רשומים ,זו עבירה פלילית .

בקרתי במקום עבודם של כל אותם קבלנים

לא מצאתי הבדלים משמעותיים והשאלה בעינה נשארת האם לשלד של כ-200 מ"ר ניתן להציע מאידך 56 אלף דולר ומגיסא 77 אלף דלר. תודה על ההתייחסות המהירה

בוודאי שאפשר! השכנים שלי שילמו יותר

90000$ כולל גדרות ושבילים . שכן אחר שילם 300,000$ עד מפתח לבית באותו סדר גודל . אלו הם מחירים שולמו בפועל ולא הצעות מחיר . אני מציע להוריד את היקרנים מהפרק , אין הבדלים בטיב הביצוע המצדיקים הפרשים כאלו המחיר הנורמלי הוא כ 200-220 דולר למ"ר , היום קבלנים מרימים את המחיר הזה ללא הצדקה אולי יש להם מספיק עבודה, אז אם נפל מישהוא שמן בחכה, הם יסתדרו עם הביצוע ובמיוחד עם חשבון הבנק ,

תודה אבל...

על בסיס מה ניתן לומר, "שהמחיר הנורמלי הוא 200 - 220 דולר למ"ר" ? הרי המחיר הוא תלוי גורמים המשתנים מבית לבית.

אני עוד לא נתקלתי בבית שמצדיק

תוספת מחיר בגלל שהוא מסובך לבניה , גם לשכנים שלי יש בתים רגילים לחלוטין וקרעו אותם במחיר . אם זה המצב היום אני אאלץ לבנות את השלד בעצמי , אי אפשר להתפנק ברמת המחירים הזו למרות שרציתי להתפנק

בינא

Member
סיבות להפרשי מחירים בין קבלני שלד

יכולות להיות מגוונות ושונות ולהלן חלק מהן: 1 - קבלן עם הרבה עבודה ייתן מחיר גבוה, כי אם יזכה בה - יופי ואם לא, לא קרה לו כלום. 2 - יש קבלנים שנותנים מחירים המסתמכים על מחירי בטון וברזל מלפני כמ חודשים, כי זה מה שהם שילמו, אבל הם אינם מודעים לכך שמחירי הבטון המובא וברזל הבניין עלו בעשרות אחוזים מאז וכאשר הם יגלו זאת...לאחר שיקבלו את העבודה, ילחצו על הלקוח לשלם את ההפרש הנוסף בתואנות שונות...ובדרך-כלל גם יצליחו לקבל תוספת כזו. 3 - עדיין קיימים קבלני שלד שאינם רשומים אבל משלמים למהנדס שכבר אינו עובד ואשר היה לו קבלן רשום אותו הוא משמר וכך הם יכולים להרשות לעצמם להיות יותר זולים, גם באותה איכות של עבודה. 4 - יש קבלנים שמקפידים לעבוד עם אותם עובדים שנים רבות ועקב כך משלמים להם יותר שכר והטבות סוציאליות. זה מתבטא בהצעות המחיר שלהם. 5 - יש קבלנים שנותנם הצעות "לפי איך שנראה להם הלקוח" ו/או לפי רמת התוכניות. קבלן שמזהה לקוח אותו יוכל "ללחוץ" כדי לקבל תוספות, יציע הצעה יחסית זולה כדי לקבל את העבודה וידאג לייקר אותה במהלכה בתואנות שונות ומשונות. קבלן שמזהה תוכניות שאינן שלמות עם חוסרים שיהיו חייבים להוסיף או טעויות במידות וכיו"ב, יכול לתת הצעה יחסית זולה יותר כי הוא יודע שיוכל לדרוש תוספות בדין וגם יקבל אותן ולכן ייתן הצעה זולה יותר בידיעה שיקבל בסופו של דבר יותר והרבה. 6 - יש קבלנים שלוקחים בחשבון כי הלקוחות אינם ששים לשלם מע"מ וזה חלק מהחישוב שלהם לכן הם יורידו מחיר במקצת כי "רק המדינה מפסידה מזה" ו"מצווה לדפוק את האוצר והמושחתים האחרים המתגלים כל יום..." עקרונית - שלד מבנה בבניה קונבנציונאלית יכול לעלות מ-180 $/מ"ר למבנה בן קומה אחת פשוט עם ביסוס רפסודה, עד 360 $/מ"ר למבנה מסובך בקרקע בעייתית עם ביסוס כבד ואף יותר. בבניה מתועשת יעלו השלדים שחלקם בטון וחלקם לוחות מתועשים על יסוד רפסודה בכל סוג קרקע, בין 180 $/מ"ר ל-240 $/מ"ר למבנה הכי מסובך. כמובן שיכולים להיות חריגים כלפי מעלה בכל סוג של בניה, אבל זה נבע בעיקר מגחמות אדריכליות ומחייבות קבלן שלד עם הרבה ניסיון שגם על-כך ייקח יותר כסף.

bines

New member
לפי דעתי

ולפי דעתם של מנוסים בשטח ,צריך וחובה להפריד את התמחור של עלות בניית השלד ,לקבל הצעות מחיר רק על העבודה (כולל הציוד שהקבלן מביא ) ! את החומרים אתה מספק ,ובעניין הברזל ,בירורים שעשיתי לאחרונה היה ירידת מחירים ,מחיר לטון 580$ +מע"מ. ובענין עלויות העבודה ,בשרשור נוסף DUDULA צירף קובץ שמתייחס לשכר הממוצע בענף ,כמו כן צריך לדעת כמה עובדים יועסקו באתר ולחשב מהו עלות של הקבלן (מהו הוצאתו על שכר ) והגענו לנקודה הקריטית ,כמה לפי דעתך הקבלן צריך להרוויח על ה בנייה 50,000 ש"ח,100,000 ש"ח,500,000 ש"ח ,1,000,000 ש"ח ,5,000,000 ש"ח ,אל תשכח שבניית השלד אורך בין חודש ל שלושה חודשים (אם יש רצון מצד הקבלן ,בחודש השלד מוכן ) . אתה תראה הרבה הפתעות לטובה ! זאת העיצה שאני נותן מבלי להיות נגוע באינטרס כלשהו ! בהצלחה !

למעלה