קבלתי מכתב מאיתור חמ``ן, כמה שאלות ?

someone2

New member
קבלתי מכתב מאיתור חמ``ן, כמה שאלות ?

שלום, אני כרגע מסיים כיתה י``א וקבלתי היום מכתב מאיתור חמ``ן (חיל המודיעין). שלחו לי זימון ליום כינוס וחמבחנים + תלוש לרכבת + פרוספקט על חיל המודיעין וצירפו גם איגרת הסבר על ``מסלול תמוך אלקטרוניקה`` שלשלם הבנתי מייעדים אותי. יש מישהו שיודע מה זה המסלול הזה ? אפשר לקבל פרטים ? כדאי ? מה עושים ביום כינוס ובמבחנים ? תודה.

מזלט

New member
עצה ידידותית

1. אל תבוא, זה לא צו פוקד 2. תדחה את כל ההצעות שלהם, זה הכל קשקוש 3. בין השריון מקום מסריח, תוותר תאמין לי, עשיתי את אותן טעויות עם חמ``ן, ואני עד היום מצטער עליהן, שבזבזתי את הזמן שלי עליהם. תישאר בבית ותתכונן ליום סיירות, הרבה יותר חשוב.

someone2

New member
בעיה...אין לי פרופיל קרבי...

ואם אין לי פרופיל קרבי , אז כדאי ללכת או לא ? ויש לך מושג באיזה תפקיד מדובר ?

מזלט

New member
אאאאאאההה, תגיד ככה!

אם אתה לא קרבי אז תלך! זה הדבר הכי טוב שתוכל לעשות בצבא! מודיעין זה מקום מאוד איכותי, אבל לא לאנשים שאמורים לרוץ בג`בלאות. אין לי מושג באיזה תפקיד מדובר, אותי הם הטרידו על כל מיני שטויות של מחשבים, שחקים, תלפיות ותכנות וחרטאות כאלה, מה שזה לא יהיה, תלך.

sky_girl

New member
אני עשיתי מבחנים של חמ``ן

למסלול אלקטרוניקה, בדיוק לפני שנה. לפני המבחנים הראו לנו כל מיני שקופיות (כנראה כדי לשכנע אותנו שהתפקיד כדאי), אבל ת`כלס אף אחד לא אמר מפורשות מה עושים שם. ולמען האמת, המילה אלקטרוניקה לא ממש קרצה לי ככה שדי שמחתי לשמוע שלא עברתי. לגבי המבחנים, אם כבר עשית פסיכומטרי אז בטוח יהיה לך יותר קל כי הכל הולך שם על זמן (מעט מאד זמן). המון שאלות בכל מיני נושאים (מתמטיקה צורות, אותיות ועוד כל מיני דברים מוזרים בסגנון) וממש ממש מעט זמן. בכל מקרה, אני דווקא ממליצה לך לנסוע ולהיבחן (במיוחד לאור העובדה שאין לך פרופיל קרבי) כי בסך הכל, אין לך ממש מה להפסיד וחוץ מזה פגשתי שם אנשים נורא נחמדים שעם חלק מהם אינ בקשר עד היום. :cool:

someone2

New member
תגובה

אני מחפש בצבא תפקיד במלול כלשהו של מחשבים... האם יש סיכוי שזה קשור ? כמו כן, האם המבחנים קשים ? מה הסיכוי להצליח ? וכפי שאת מאתרת את זה, המבחנים הם כמו בצו ראשון, לא ? ובקשר לפסיכומטרי, בדיוק ביום הזימון מתחיל קורס הפסכיומטרי שלי :) (1/7)

sky_girl

New member
אז ככה...

קודם כל, אני ממש לא יודעת אם זה קשור למחשבים (גם אני התעניינתי בזה כי גם רציתי תפקיד שקשור למחשבים) ואף אחד לא הסכים לענות לי מפורשות. ואגב, אם אתה מעוניין בתפקידי מחשב אז יש מבחנים בחיל הקשר האלקטרוניקה והמחשבים לכל מיני תפקידים נחמדים (מתכנת, כותב לומדה, מפעיל מערכות מחשב) הבעיה היא שאם תתקבל למסלול אלקטרוניקה במודיעין, כבר לא ישלחו לך מבחנים לדברים אחרים. ולגבי המבחנים, אז קודם כל הם הרבה יותר קשים מאלה שעושים בלשכת גיוס והבעיה איתם שממש אין מספיק זמן. אין לי מושג מה הסיכוי להצליח, אבל אני יודעת שעוד שני אנשים שעשו איתי את המבחנים (אגב, זה בבית השריון, בת``א?) גם לא עברו...

someone2

New member
כן זה בבית השריון בתא ועוד שאלה...

אם אני נופל ולא מצליח ? לאיזו נקודה אני חוזר ? האם אי ההצלחה במבחנים האלה פוסלת לי אופציות אחרות כלשהן גם ? האם שיבצו אותך כבר לאיפשהו ? אשמח לדעת לאיפה. תודה על המידע !

יד אליהו זה הכי אחי.

טיפ חשוב למבחנים - תזכור שהכי קרוב שאפשר לקנות סיגריות זה בפלאפל יד אליהו. האל אם לייט משובח, הפלאפל פחות. בכל אופן, אתה רק בתחילת דרכך. אם לא תתקבל, יש לך עוד ים זמן. אתה תקבל מספיק זימונים אחרים. הם לא מפסיקים להציק בחמ``ן. את המסלול שלך אני לא מכיר, אני מניח שזה משהו בתכנון מערכות. לך למיונים, תשמע על מה הקורס (למעשה אתה תשמע גיבוב שטויות שלרוב לא קשור בגרוש לתפקיד שלך.), תעשה את המבחנים ותתרשם קצת מבית השריון. אתה הולך להיות שם עוד הרבה פעמים. זה יהיה אימון טוב לפסיכומטרי. בעיקרון אתה לא יכול לקבל מיונים אחרים בזמן שאתה ממויין לתפקיד בחמ``ן. במקרה שלך זה לא ממש יפריע, כי יש לך מספיק זמן להבחן למועד הבא של כל קורס. תמסור ד``ש בפלאפל. יוב.

someone2

New member
תודה על הטיפים...ושאלה...

איך היה הניסיון שלך שם ? קל/קשה ? התקבלת ? לאיפה התקבלת בסוף ? מה אני הולך לעשות ולראות שם ? והאם שווה לתאמץ ?

בט``ש זה שמאלה.

אני התקבלתי לחקר מודיעין. המבחנים היו דיי קלים כי הם היו בסגנון הפסיכומטרי שכבר עשיתי. היו גם מבחני ידע כללי, אבל אני מניח שזה לא יהיה בתפקידי אלקטרוניקה. אתה הולך לשמוע הרצאה על התפקיד שלך. אל `תתאמץ`. תעשה את הכי טוב שלך. אם אתה שומע את התפקיד ומחליט שזה לא בשבילך, עדיף שלא תבחן.

sky_girl

New member
תשובות

תראה, אם אתה לא מצליח זה לא פוסל לך שום אופציה (פחות ככל הידוע לי). בעקרון, לחיל המודיעין יש עדיפות ולכן הם הראשונים שמאתרים את המלשב``ים. אם אתה לא עובר את המבחנים של חיל המודיעין, ממשיך למיין אותך לחילות אחרים לפי הנתנונים האישיים שלך. אני אחרי שלא הצלחתי לעבור את המבחנים בחמ``ן, קיבלתי שאלון עדיפויות ושם בחרתי אשכל שנקרא ``מקצועות המחשב``. אחרי כמה זמן קיבלתי זימון למבחנים של מקצועות מחשב (זה היה יום מרוכז עם מבחנים לכל מיני תפקידים) ועברתי את אחד המבחנים לתפקיד שנקרא ``מפעילת מערכות מחשב``. וזהו, קיבלתי כמה צווי גיוס (את האחרון לפני כמה ימים ואינ מניחה שהוא הסופי) ואני מתגייסת בעוד פחות מחודשיים. מקווה שעניתי על כל שאלות שלך :))

the fighter

New member
חמ``ן - חרא מניאקים נודניקים

גם אני הייתי במיונים האלה . ולפי מה שהסבירו לנו שם, רוב התפקידים, הם תפקידים שבהם אתה צריך לשבת במשך כל השירות שלך ולתרגם עיתונים, תוכניות רדיו, תוכניות טלויזיה וכד` מערבית לעברית. בקיצור ח-ר-א. יש כמה תפקידים מעניינים שעובדים עם מזל``טים ומחשבים, אבל מספר המועמדים שמתקבלים לשם הוא מאד קטן. בקיצור, אם אין לך איזה משהו מסויים שאתה רוצה לעשות בצבא אז לך למבחנים האלה אבל אני רוצה להזכיר לך שאתה מבזבז זמן יקר בשביל דבר דפוק. תאמין לי שיש לך הרבה להפסיד אם אתה הולך. בעיקרון אתה עושה מבחנים אבל אתה לא יודע בשביל מה!!!!

someone2

New member
תשובה

אני רוצה לעזסוק במחשבים בצבא, ומכיוון שאני לא ידוע ערבית ולא למדתי ערבית ובכל זאת זימנו אותי, אז אני כנראה לא מיודע למה שהזכרת, אני טועה ?

the fighter

New member
גם אני לא יודע ערבית

בחיים שלי לא למדתי ערבית ואני לא יודע לדבר ערבית. במפגש היו עוד הרבה חבר`ה שלא למדו ערבית ונאמר לנו שזומנו בגלל הנתונים שלנו בלי שום קשר לערבית. עושים לך שם מבחנים בשביל לראות תוך כמה זמן אתה יכול ללמוד שפה חדשה זה נקרא מבחני `` שפה מלאכותית``. כלומר הם מתכוונים ללמד אותך ערבית.

נריה_ה

New member
אולי פרסית

עשיתי את המבחנים האלה. לפי הידוע לי הם מתכוונים ללמד אותך פרסית. אני יודע ערבית אבל לא פרסית. בהצלחה.

גבעתי

New member
זה תלוי

אם אתה מעוניין בשירות קרבי אז אל תילך. אבל אם אין לך פרופיל קרבי, אתה לא מעוניין בשירות קרבי ואתה רוצה שירות ג`ובניקי אז לך. אבל שתדע מה שהציעו לך מצביע על כך שיש לך קב``א גבוהה והתפקיד שהציעו לך נקרא מודיעין אלקטרוני וזה מעניין,סודי,בעל תקציב ענק,תנאים טובים ובאזרחי זה מסדר אותך טוב. אתה גם יכול להגיע לקצונה עם אתה רוצה.

תעשה לעצמך טובה ותלך!

קודם כל תלך, אין לך מה להפסיד. חבר שלי שביעיסט היה במבדקים לזה ביום רביעי שעבר, והוא דווקא חזר די מרוצה. חוץ מזה יש עוד ראיון אישי אחרי המבחנים האלה ככה שאתה עדיין יכול לותר אם תרצה. אבל תאמין לי אין לך שום סיבה לותר, התנאים במודיעין מעולים והפתקידים מעניינים, במיוחד לאחד עם פרופיל לא קרבי שהאפשרויות שלו די מוגבלות (בלי לפגוע באף אחד) אם הוא לא במודיעין או בתלפיות חיל אויר. בקשר לבית השריון, תלך רק בשביל להכיר את המקום כי באמת עוד תבלה שם הרבה (אני הייתי שם כבר 5 פעמים). בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

למעלה