קבלתי שתי הצעות מחיר על עבודת שלד

avi5199

New member
קבלתי שתי הצעות מחיר על עבודת שלד

מקבלני שלד רק עבודה קבלן א 130000 שח רק עבודה קבלן ב 90000 שח אני חושש שהקבלן שהציע פחות לא העריך נכון את העבודה ויעשה לי ברז, מצד שני הקבלן א נראה לי יקרן. מצורף שרטוט ארכיטקטוני של הבית , שטח מקורה 173 מטר מרובע יש מחסן קטן במפלס חצי תת קרקעי קומה א קומה ב וגג רעפים.היסודות צריכים 20 קידוחי מיקרופייל . ההצעות של הקבלנים הם רק על עבודת שלד , לא כולל חציבה וישור השטח, לא כולל גג רעפים, לא כולל פיתוח,גדרות, וקירות תומכים, ולא כולל איטום. ברור לי שאפנה לקבל הצעות נוספות אבל רציתי לשמוע מה דעתכם סדר גודל הגיוני ? בנוסף מה צריך להיות סדר גודל של עלות חומרים, האם זה יותר בדרך כלל יותר מעלות העבודה של השלד, פחות או או חצי חצי ?

bines

New member
החומרים הדרושים בעיקר

ברזל ,בטון ובלוקים .השאר כסף קטן ,האם יש לך כתב כמויות זה לא בעיה לחשב . בעניין העבודה ,אם תציין כמה זמן אורך הבניה ומספר העובדים ,אוכל לתת את דעתי על עלות העבודה .

בינא

Member
תשובות מקצועיות לשאלות מקצועיות

נשלח לך מסר בנושא. החסר רב על הקיים, גם בשאלות. לא ברור מה העבודה כן כוללת. לא ברור כיצד ניתן לבצע הפרדה בין החציבה, ההידוק, האיטום, הבטונים, הביוב, המים, החשמל והכלונסאות קטני הקוטר במסגרת עבודת הקבלן...כי לא ניתן. חייב להיות שילוב. לא ברור כיצד בקרקע סילעית תלולה, יש הפרדה בין קירות התמך לעודות הבטון האחרות...כי לא נכון להפריד. סדר גודל עלות החומרים נקבע בהמשך לתכנון ההנדסי ולא נתת שום נתון בנושא.

למעלה