קבלתי תוצאות MRI לכתף להלן:

קבלתי תוצאות MRI לכתף להלן:

הממצא: בגיד הסופראספינטוס באיזור אחיזתו לגבשושית הגדולה מודגם קרע חלקי נרחב של המשטח הסינוביאלי המערב את רוב עובי הגיד, ללא פגיעה במשטח האקרומיאלי בקוטר 2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ו-1.2 ס"מ במישור הקדמי אחורי. שאר הגידים המסובבים מודגמים שמורים. הקפסולה הודגמה שמורה, למעט אחיזה מדרגה 3 של הקפסולה הקדמית ודרגה 2 של הקפסולה האחורית. מודגמת דפורמציה מינימלית ע"ש היל-זקס השאלות: האם חייבים לנתח, האם יש אפשרות להחלמה וריפוי ללא ניתוח? כמה זמן שיקום אם מנתחים? האם יש נכות או מגבלויות לאחר השיקום? מה מותר לעשות עם היד כל עוד לא מטפלים בה (לשחות אני כבר לא יכול) תודה מראש ציקי עלי לציין שאני ספורטאי פעיל (רוכב אופניים) וכיום מוגבל מאוד בגלל הפגיעה, איני יכול להתאמן בשחייה, בחדר כושר על תרגילי חזה/כתפיים וכן במשחקי כדור שונים. קראתי את הדיון הקודם בנושא, המקרה שלי שונה בנסיבות המקיפות (גיל, עיסוק) ולכן אבקש התיחסות. תודה

כן, בתאונת אופניים הראשונה היתה

פריקה ושבר, אבל הפריקה נבעה מעוצמת הנפילה ב-50 קמ"ש (הקסדה התרסקה) ולא בגלל מפרק חופשי, מאז לא היתה פריקה, כולל בנפילה השנייה לפני 3 חודשים שגרמה לקרע בגיד.

שיקום כתף

כמו שקראת בשאלות הקודמות, ניתן לשקם את תיפקוד הכתף עד כדי חזרה לפעילות ספורטיבית. המצב לא מחייב בהכרח ניתוח במיוחד אם אתה לא סובל מפריקות חוזרות. הייתי ממליצה לבצע טיפולים אצל מטפל שמתמחה בפגיעות כתף וספורט. שווה לנסות לשקם את הכתף על מנת שתהיה מסוגל לבצע את הפעילות אליה אתה רגיל. זה יכול לקחת מספר חודשים אבל זכור שגם שיקום לאחר ניתוח לוקח מספר חודשים ואין ערבות לכך שלא יהיו כאבים או הגבלות לאחר מכן.

תודה - כמו כן יש גם קרע במניסקוס

מידיאלי בברך שמאל, איני יכול לרוץ אבל אני ממשיך לרכב על אופניים באופן מקצועי (רק כביש, שטח הפסקתי), יש כאבים בלילות ומוגבלות חזקה (כמו שאמרתי ריצה כבר לא). השאלה כאן דומה: האם חייבים לנתח? האם פיזיוטרפיה מספיקה? האם יש ריפוי ספונטני של הברך ללא טיפול כירורגי? האם אי ניתוח רק יחמיר את המצב? כמה זמן שיקום אחרי ניתוח? תודה, תודה!

תשובות

אני מסכימה עם יעל - אתה צריך לגשת לטיפול. מתי היו הפציעות? לגבי תוצאות MRI - כשלעצמם הם לא מצדיקים את ההגבלות הקשות שאתה מתאר.לא מזמן טיפלתי במישהו עם תוצאות דומות וכתף שהסתבכה עם הגבלות תנועה מאוד קשות. הוא חזר לספורט,כולל שחיה, רכיבה על אופנוע שטח ועוד כל מיני שטויות מסוכנות. הטיפול דרש מעט ממני והרבה ממנו. אם אתה ספורטאי מן הסתם אין לך בעיה לבצע תרגילים יום-יום ,מתיחות וכדו'. אם לא תצליח אפשר לחשוב על ניתוח. אותו כנ"ל לגבי הברך. משך שיקום? תלוי בפרוצדורה. מ-6 שבועות עד חצי שנה. בשורה התחתונה - היום יש פרוטוקלים שיקומיים אחרי כמעט כל הפציעות שמאפשרים לחזור לספורט ללא צורך בניתוח. זה לא מתאים לכולם. זה לא תמיד מצליח.אבל שווה לנסות.

משהו לא ברור לי -

אם הגיד בכתף קרוע, אזי הפיזיוטרפיה תגרום לו להתאחות או שהיא תלמד את הכתף לבצע את אותם פעולות אבל עם גיד קרוע? כנ"ל לגבי הברך - האם הקרע במניסקוס מחייב ניתוח או לא? תודה ציקי

קרע בשריר

חד משמעית - הממצא הזה אינו מחייב ניתוח!!! הגוף שלנו מחלים מפציעות.איחוי רקמות רכות,כמו איחוי עצם, הוא תהליך טיבעי.צריך סבלנות כי זה לוקח הרבה זמן.כדי שהאיחוי יהיה יותר איכותי כדאי להעלות עומס בהדרגה.מצד אחד למנוע נזק ומצד שני ליצור עומס מבוקר. את זה הפיזיותרפיה עושה. במקביל אפשר לשפר טווחי תנועה ולהפחית כאב וגם זה חשוב. ברמה האישית - לפני לא מעט שנים אובחנו אצלי קרעים בשרירים סביב הכתף. שלומי טוב ,תודה. אני עוסקת בעבודה שדורשת לעיתים כוח.אין לי עם זה שום בעיה, כפי שיעידו המטופלים המסכנים שנפל בגורלם להיות מטופלים על ידי. לגבי קרע במיניסקוס-ראה הודעה בנושא .יש ציטוט של מלומדים וחכמים ממני.

הקרע הוא בגיד הסופראספינטוס ולא

בשריר, בהודעה הראשונה שלי מתוארת במדויק תוצאת ה-MRI וגודל הקרע. השאלה היא האם טיפול פיזיוטרפי מחליף ניתוח לחיבור הקרע בגיד. כספורטאי - היו לי הרבה מקרים של קריעות שריר וכמובן שהן התאחו מהר גם ללא טיפול פיזיוטרפי. תודה

לא הסברתי את עצמי נכון

קרע בגיד זה הממצא השכיח.התשובה היא אותה תשובה לגבי קרע בגיד. ושוב : חד משמעית - הממצא הזה אינו מחייב ניתוח!!! אפשר להשתקם מזה ללא ניתוח. "היו לי הרבה מקרים של קריעות שריר וכמובן שהן התאחו מהר גם ללא טיפול פיזיוטרפי" .פגיעות בשריר/גיד באיזורים שונים, גילאים שונים,מנגנונים שונים, גורמות לבעיות שונות.קרעים בגידי מסובבי הכתף נחשבים די בעייתיים בגלל מבנה הכתף ותפקידם. שוב, הייתי ממליצה לך לנסות טיפול לא ניתוחי ואם הוא יכשל אפשר לשקול ניתוח. בכל מקרה שתבחר - השיקום עלול להמשך תקופה די ארוכה והתוצאות הם בד"כ טובות.

קישקוש

New member
ROCKWOOD...

מותר לשאול אותך לדעתך על השיטה? (שיטת חיזוק של השרירים מייצבי הכתף, לאלו שלא יודעים..) האם ניתן להתחיל אותה גם כאשר הכתף מאד כאובה עם הגבלות בתנועה? ואם לא- במה מתחילים? תודה על התיחסותך..!

ROCKWOOD

האיש אורטופד דגול שכתב ספרים חשובים מאוד.לא מדובר בשיטה אלא בכמה תרגילים לחיזוק שרירי ה- ROTATOR CUFF . הם לא תרגילים ספציפים לייצוב. לדעתי הם תרגילים טובים כ"שיעורי בית" אבל הם לא מספיקים. יש צורך בתרגילים נוספים לכל חגורת הכתפיים לחיזוק, יציבות ובסופו של דבר פונקציה.את התרגילים צריך להתאים לבעיות הספציפיות של כל אחד. כנ"ל לגבי השאלה על תרגול עם כאב. אין מניעה חד משמעית אבל כדאי להתייעץ עם איש מקצוע לפני שמתחילים ובהמשך.בד"כ לכל תוכנית תרגילים צריך להוסיף כמה מתיחות. יש לא מעט סיבות לכאבים והגבלות בכתף.לכל בעיה ובעיקר לכל אדם צריך להתאים תוכנית אישית.

למעלה