קבלת אזרחות זרה

noa ohayon

New member
קבלת אזרחות זרה

היי, רציתי לדעת אם ילד מאומץ ישראלי זכאי לקבל מהוריו המאמצים אזרחות זרה ( לדוגמא רומני) ? אגב אני מעל גיל 18. תודה

זה תלוי בחוקי המדינה

אין חשיבות לישראליות, אלא לחוקים של מדינת האזרחות האחרת. יש מדינות בהן ילד מאוןמץ יקבל את אזרחות ההורה ללא שום בעיות (משפחה ישראלית החיה בחו"ל עם אזרחות זרה ומאמצת ילד, הילד יקבל אזרחות ישראלית מייד עם אימוצו), ויש מדינות שיעמידו קשיים בדרך. מעבר לזאת, יש מדינות המגבילות את הגיל בו ניתן לבקש את האזרחות עם ילדם של אזרחים בחיים מחוץ למדינה.

איני מכירה את החוק הרומני. נראה לי שתשובה מוסמכת תוכל לקבל בשגרירות הרומנית. אם אינך מוצא שם עזרה, אולי אחד מאותם עורכי דין המתמכים בעבודה מול השגרירות הרומנית להשגת אזרחות רומנית עבור ישראלים הזכאים לאזרחות ישראלית יוכל לעזור. בינתיים, אולי בפורום "עוברים לאירופה" יוכלו לעזור לך. הפורום עוסק בכל מיני תחומים הכוללים בתוכו גם זכאויות לאזרחויות אירופאיות וישנם שם מאגר מידע נרחב של חוקים שונים ומשונים.

משתפרת

New member
לפני מספר שנים

ויתרנו על הנסיון להשיג אזרחות רומנית. משפחתו של האיש שלי משם, בני הדודים שלו סידרו לעצמם, לבני/בנות זוגם ולילדיהם אזרחות רומנית. כשאנחנו התחלנו לברר הסבירו לנו שנוכל לסדר אזרחות לבתנו (שנולדה לנו) אך לא לבן שאימצנו. אינני זוכרת מה היתה הסיבה המדויקת, אך אני לא מוכנה להכנס לתהליך שמבדיל בין הילדים שלי ומפלה אחד מהם. בכל מקרה זה היה לפני מספר מכובד של שנים, אינני מעודכנת אם זה עדיין כך גם היום.

גם לי זכור מקרה בו לא התאפשר להשיג אזרחות זרה על רקע של תעודת הלידה: אם אינני טועה המדינה (ואינני זוכרת איזו מדינה אירופית זו היתה, יתכן וזו היתה רומניה) דרשה תעודת לידה מקורית- זו שמושמדת כשניתן צו אימוץ, ובמקומה מונפקת תעודה חדשה עם שמות ההורים המאמצים.

קשה7

New member
מניסיון של חברה שלי

הרומנים דורשים אישור של בית המשפט הרומני על כשירות האימוץ.אבל ניתן לעקוף זאת...

China8

New member
ההגיון אומר

שכשיש ניירת מסודרת ובעיקר כזו שמסדירה את המעמד החוקי שלך כביתם של הורייך המאמצים אז הגשת הבקשה וההליך עצמו צריכים להיות זהים.
לביתנו אזרחות של מדינה אירופית והיא ניתנה לה לאחר הסדרת מעמדה החוקי כביתנו, בלי קשר אם היא מאומצת או לא.

הגיון זה דבר נחמד, אך לא תמיד ישים

באמת. לא זוכרת מי כתבה פה ועל אחיזו מדינה אירופאית זה היה, אך הם לא הצליחו לרשום את בתם המאומצת כבעלת אזרחות אותה מדינה כי לא יכלו להראות מסמך זה או אחר שהמדינה דרשה. מסמך שאי אפשר להשיג בכל מקרה כאשר ילד מאומץ.

בכל מקרה, ברוב המדינות המשפט שלך נכון, אך זה כך כאשר מאמצים ומטפלים באזרחות כמעט מייד. כאשר הילד כבר אינו ילד, אלא בוגר, גם השגת מסמכים רלוונטים הופכת לקשה יותר, וגם נכנסים חוקים מקומיים של אותה מדינה, שלפעמים דורשת רישום צאצא לפני הגיעו לבגרות.

ההמלצה היא לפנות למי שמכיר חוקי איזרוח במדינה הרלוונטית (רומניה), ולא מי שמכיר ענייני אימוץ. כאן אימוץ הוא רק חלק מן העניין, ולא החלק המרכזי בו.

למעלה