קבלת בת הזוג ע"י ילדיי מנישואים קודמים

אופק162

New member
קבלת בת הזוג ע"י ילדיי מנישואים קודמים

אשמח לעצות ופתרונות לבעיה.
אני נשוי כחודשיים בפרק ב' , לי יש 3 ילדים מהנישואים הקודמים ולאשתי אין ילדים.
היא משתדלת לשחק איתם, מכבדת אותם, קונה להם דברים, מכינה מסיבות הפתעה ליום הולדת, עוזרת לי להכין אוכל לילדים ולעיתים קרובות מכינה לבד.
הילדים שלי ובעיקר הגדול שהוא בן 11 לא מוכן לקבל אותה ולא מכבד אותה:
למשל אחרי שמסיים לאכול אומר אבא תודה על האוכל למרות שיודע טוב מאוד מי הכין את האוכל...
כשבאים אשתי אומרת לכל אחד מהם שלום והגדול לא עונה לה רק בפעם השלישית ואחרישאני מעיר לו עושה טובה ועונה לה...
שהם קופצים על הספה והיא מבקשת מהם לא לקפוץ על הספה הם מחזירים לה מבט של מי את בכלל? כשאני נכנס כאילו לא היה כלום, איך שאני יורד שניה שוב הם מזלזלים בה ולא מכבדים אותה...
איך לגרום להם לכבד אותה, כבר הסבירה להם שמאוד אוהבת אותם ולא מתכוונת להחליף את אמם, כשנוח להם והם יודעים שהם צריכים לקבל מתנה או הפתעה הם מתנהגים יפה, אם אין הפתעה מתחילות הבעיות, תודה על התגובות והעצות.

רפסודיה

New member
נכון לעכשיו אלו ילדיך היחידים

נישואיך החדשים הפכו את הנישואים הראשונים לקודמים אבל לפחות לזמן הקרוב אלו ילדיך היחידים, הבלעדיים...
אתם נשואים חודשיים. כמה זמן אתם מכירים (במיוחד מכיוון שציינת שהיא מכינה להם מסיבות הפתעה ליום הולדת- על כמה מסיבות מדובר?)? תוך כמה זמן מאז התחתנתם? כמה זמן ומה רמת ההיכרות של הילדים עם אשתך?
לי נראה שמצד אחד עדיף שאשתך לא תצא מגדרה להרשים את הילדים, אלא תנסו להתרגל כולכם יחד למשפחה הטרייה שהתהוותה כעת מכם. זה תהליך וזה תהליך שאינו פשוט. גם עבור אישה שטרם חוותה אמהות (להתרגל בבת אחת לשלושה ילדים קטנים שבאופן טבעי משתוללים, למשל קופצים על ספות או לא מתייסים למבוגרים כפי שאלה מצפים מהם), ועוד יותר מורכב עבור ילדים צעירים שהוריהם התגרשו ואבא שלהם התחתן שוב (במיוחד עם אישה שלא רגילה שילדים משתוללים אצלה בבית, למשל קופצים על ספות).

מפתיע שזה עשוי להפתיע מישהו לגלות שהספות בבית עם ילדים קטנים (או כלבים) נועדו לייעודים מרתקים אחרים מאשר התפקידים הברורים מאליהם שלהן, בביתם של אנשים נטולי ילדים וכלבים...

אבל האבא אומר שיש הבדל בהתיחסות...

בין מצב שבת הזוג מבקשת לרדת מהספות,
לבין מצב שהוא מבקש את זה...
כלומר - זה לא שנהוג שם לקפוץ על ספות,
וה"אם החורגת והמרשעת" מבקשת לרדת מהן...
זה יותר נראה לי שבודקים שם את הגבולות עם "החדשה"...
(או שפשוט "לא שמים" עליה שזה גם טבעי בשלב זה לפחות).

בכל מקרה - מסכימה עם דברייך - בת הזוג לא צריכה מצד אחד
לצאת מגדרה, ומצד שני לא צריך לפתח ציפיות לגבי קשר כל כך טרי
ומטבע הדברים - מורכב.

mother cat

New member
מצטרפת להמלצה שלא תצא מגדרה...

מאד טבעי לנסות לעשות את זה. אנחנו מגיעות למשפחה חדשה, רווקות בלי ילדים, עם מעין פנטזיה להיות האמא החורגת שתשבור את המתוסים מהאגדות והילדים יתאהבו בה עד כלות... ואז אנחנו עושים שמיניות באוויר כדי לשמח, לפנק, וכו'. זה לא גורם לילדים לכבד אותנו.... הייתי שם. ניסיתי את השיטה (הזמן, אנרגיה, וכסף שהשקעתי במסיבת יום ההולדת הראשונה של בתו של בעלי אחרי שהכרתי אותם פשוט לא יאמנו...). זה לא עובד. זה גורם לילדים להתייחס אלייך במקרה הטוב כארנק ומקור לפינוק, ובמקרה הרע - להתיחס בזלזול או לא להתיחס בכלל...

לכן אני ממליצה לאשתך להפסיק את הנסיונות האלה. להיות קשובה לילדים ולצרכיהם, אבל לא לעשות שמיניות באויר שיאהבו אותה.

לך אני ממליצה לדאוג שאתה מגבה אותה, תומך בה, ומתנגה אליה בכבוד בעצמיך (כמובן תוך התחשבות בצרכיהם של הילדים). מפתיע כמה קל לא לגבות ולא לשים לב לנזק שזה עושה - תשאל את בעלי, הוא עדיין עובד על זה...

ואחרון חביב - הילדים עברו רכבת הרים בזמן האחרון (כמה זמן?) - גרושים, הכרת אשה חדשה, נשואין... כל אילה חוויות מטלטלות. ברור שהתנהגות הילדים תושפע ואין מה להיות מופתעים מזה. כדאי לערב איש מקצוע שיוכל לשפוך קצת אור על מה קורה לילדים ולתת לכם הכוונה מעשית איך לנהוג.

בהצלחה!

לא מבינה את הבחורה שלך.

אני כבר מזמן הייתי מוותרת גם עליך וגם על הילדים החצופים והדוחים שלך,
איך היא מוכנה להיות סמרטוט שלהם ועוד להכין להם אוכל?! ולקנות להם מתנות? ועוד לתת להם לחרבן לה על הראש? למה מה קרה?
ואתה עוד שותק להם על זה- איזה מין גבר אתה בכלל?!

למעלה