קבלת דמי אבטלה

רייvבלה

New member
קבלת דמי אבטלה

שלום עברו כבר 3 חודשים מאז התפטרתי ואני יודעת שאני יכולה לקבל דמי אבטלה רק אחרי תקופה זו. נאמר לי שאני אמורה לקבל איזשהוא מכתב מהמעסיק לביטוח לאומי שמציין את סיבת העזיבה. מה המטרה של המכתב הזה? אני נמצאת עם מקום העבודה ממנו התפטרתי בסכסוך כספי ולא בטוח שהם יסכימו לכתוב לי מכתב כזה. האם יש דרך אחרת? ברשותי מכתב המלצה ממקום העבודה בו רשום שהפסקת העבודה נבעה מרצוני ויש שם תאריך (וכמובן שאר דברי הממלצה) האם זה מספיק? מה צריך להיות כתוב במכתב הזה? תודה

haimra

New member
המכתב שבידך אמור להספיק וכמו שאני

הבנתי שאת בסכסוך עם המעביד הקודם,גם בלשכת התעסוקה,ובמל"ל אמורים להבין את בעיתך,ואני מעביר לך את הקישור לאתר המל"ל-אבטלה בכדי שתקראי על זכויותיך בהתאם לגילך מצב משפחתך והתלויים,להלן האתר: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/4E51199B-288E-412D-BAD6-021029296889.htm במקרה ויהיו שאלות נוספות אשמח לענות,שנה טובה ובהצלחה.חיים.

alon711

New member
ומי נותן שירות טלפוני לסניף ת"א?

למה השירות הטלפוני מוגבל רק לערים מסוימות?<?

haimra

New member
קח יוזמה פנה למנהל הסניף ותתלונן לא

יעזור,פנה למנכ"ל המוסד לביטוח לאומי דר' יגאל בן שלום,לא יעזור פנה למבקר המדינה,אני מאמין שבסוף תצליח להפעיל את השירות הטלפוני בתל-אביב.מעבר לכך שתהיה לך שנה טובה.

לא מחכים 3 חודשים כדי להרשם לקבלת

דמי אבטלה. עם ההתפטרות,לגשת מייד להרשמה. התשלומים בגין דמי האבטלה משולמים בעכוב של 3 חודשים. מה שמעניין את המוסד לביטוח לאומי הוא האם היתה התפטרות או פיטורין. ישנם מקרים שבהם העןבד מתפטר מסיבות בריאותיות,מעבר למקום עב' מרוחק בעקבות נשואין ועוד...

למעלה