קבלת דרכון ביומטרי ללא המתנה של עד 3 שבועות?

cosvin

New member
קבלת דרכון ביומטרי ללא המתנה של עד 3 שבועות?

שלום רב
חזרתי ארצה לפני זמן קצר עם דרכון ישראלי פג תוקף (לא ביומטרי), אולם עם דרכון זר תקף, וכעת עליי להנפיק דרכון ביומטרי ראשון.
תכננתי ביקור קצר בארץ וכעת התוודא לי דרך האתר שקבלת דרכון ביומטרי תערוך עד 3 שבועות מיום הפגישה.

לא מצאתי אף מידע באינטרנט האם ניתן לקצר את ההמתנה של ה-3 שבועות לעד כדי מספר ימים בתוספת תשלום כמובן.
האם זה אפשרי?

כמו כן, קראתי שניתן לצאת מהארץ עם דרכון זר באם מוכיחים שמרכז חיי האזרח הישראלי אינו בארץ, אולם לא ברור לי מהן הדרישות לכך שמרכז חיי האזרח הישראלי אינו בארץ ולמי פונים כדי לבדוק האם ניתן לבצע זאת.

תודה.

*כן מצוין שניתן לקבל דרכון זמני, אולם רק במקרי חירום, או מקרים מיוחדים שאז נתונים לשיקול מנהל הלשכה.

ANZ1

New member
יש לך דרכון / אזרחות נוספת ?

לפי מה שאתה כותב, אתה לא גר בישראל והגעת עם דרכון פג תוקף
כך שסביר שיש לך דרכון נוסף זר,
גש למשרד הפנים ובקש דרכון ישראלי חדש,
סע מישראל עם הדרכון הזר, כן ,ביציאה יעשו לך פרצופים, אבל לא יעצרו אותך, החוק או הנוהל אומר שישראלים צריכים להכנס ולצאת עם דרכון ישראלי בלבד, אבל זה לא משהו שעוצרים אנשים מלטוס, תסביר את הבעיה, ותגיד שזה חד פעמי,
טוס לך, ובקש ממי שגר בכתובת שאתה רשום במשרד הפנים, ולשם יגיע הדרכון החדש, שישלח לך אותו עם פדקס או שירות משלוח אחר איפה שתהיה.

cosvin

New member
שלום. כן.

תודה רבה על התגובה.
זה מעודד לשמוע.
אם אפשר לשאול, על מה אתה מתבסס שיאשרו לי לצאת מהארץ עם הדרכון הזר ורק "יעקמו פרצוף"?
&nbsp
שכן החוק אומר שעל אזרח ישראלי לצאת ולהיכנס עם הדרכון הישראלי.
&nbsp
אכן, נכנסתי עם דרכון ישראלי פג תוקף, והנציגה ביקשה ממני לחדש הדרכון הישראלי עם הגעתי.
&nbsp
*אני לא חושב שאני יכול להוכיח שמרכז חיי בחו"ל שכן החוק למיטב הבנתי החוק מדבר על תקופה של 5 שנים עם סך ביקורים שלא עולה על 100 ימים, ואיני ממלא את שני הסעיפים הללו.
&nbsp
&nbsp

ANZ1

New member
3 תשובות

1. אני עשיתי את זה בעבר עם אותה בעיה, עיקמו את הפרצוף, אבל נתנו לי לטוס,
זה לא אומר מה יקרה איתך, הרי כל פקיד יכול להחליט מה שבא לו והוא אולי לא מכיר את האפשרויות והחוקים (אבל זה נכון בכל מקום ובכל נושא)
2. זה טוב שאתה לא תושב חוץ, כי תושבי חוץ אמורים לקבל דרכון רק לזמן קצר, ואתה היום יכול לקבל דרכון ישראלי ל10 שנים מה שלא יכריח אותך להגיע כל הזמן
3. כדי לא להיות תושב ישראל, לא צריך להיות 5 שנים מחוץ לישראל, אפשר גם להיות כזה אחרי חודשיים, אבל צריך לבטל את התושבות, להגיש מסמכים שמסבירים למה אתה לא תושב ישראל יותר, מה שאתה לא עשית.
ולכן אתה עדיין תושב ישראל, אבל אם אתה רוצה להפסיק להיות תקרא על זה קצת , יש כמה מבחנים, כמו אזרחות זרה, מקום עבודה ובעלות על בתים, אבל אפשר בקלות להפסיק להיות תושב ישראל בשנה הראשונה שעזבת את ישראל.

ואם אתה לא רוצה לנסות את הניסוי הזה, אפשר להגיע תוך יומיים לפני הטיסה, עם כרטיס טיסה לנתבג ולבקש דרכון זמני, הסיפור שלך מספיק משכנע כדי לקבל כזה, אתה לא גר בישראל והסתבר לך שלוקח שבועות לקבל דרכון ואתה צריך לחזור לעבודה.

אתה טועה ומטעה.

https://www.gov.il/BlobFolder/policy/piba_policy_136/he/136.pdf
אזרח ישראלי, יכול לצאת באופן חד פעמי עם דרכונו הזר. קרא את הנוהל.
גש ללשכת מרשם האוכלוסין הקרובה אליך וספר את העובדות.
אתה מקבל "אישור יציאה" חד-פעמי ,כאמור לעיל.
לא להגיע לנתב"ג ולספר סיפורים-אתה תעוכב בארץ.

ANZ1

New member
חבל שאתה לא יודע עברית, כי זה מה שבדיוק כתבתי

cosvin

New member
ניצן, אנז, תודה לכם

קבעתי תור מחר ברשות האוכלוסין וההגירה להנפקת דרכון ביומטרי.
אני מבין מכם כי עליי לבקש מהם אישור יציאה זמני עם דרכון זר, והם יוכלו לתת לי אותו במקום, כך שאוכל לנסוע כבר מחר בלילה?
&nbsp

דניאלה1311

Active member
מנהל
נכון בדיוק כך ואתה תקבל את האישור
אתה רק צריך לדאוג שמישהו בארץ יקבל עבורך את הדרכון החדש.

תומלול1

New member
אחותי נתקלה בבעיה מעט שונה אבל דומה במהות

מרכז חייה ממש לא בארץ, היא גרה כבר שנים בחו"ל - אבל היא אפילו לא ידעה על הסעיף הזה.
היא שכחה את הדרכון הישראלי שלה כשהגיעה לכאן לביקור. אישרו לה להכנס לארץ, אבל הבהירו לה שהיא חייבת את הדרכון הישראלי כדי לצאת מישראל.
למזלה - יום למחרת הביקור שלה, יצאו לישראל חברים שגרים באותה העיר והביאו לה את הדרכון.
נראה לי שהאנטרנט לא יעזור ואולי כדאי שתנסה להגיע למשרד הפנים ולראות מה אפשר לעשות.
בהצלחה!

תומלול1

New member
התגובה הקודמת נעלמה ואז עלתה שוב.. סליחה על הכפילות

arseny92

Well-known member
מנהל
בנוסף מי שהינו תושב חוץ אבל אזרח ישראלי, חייב להרשם בנציגות

ישראל בארץ התושבות, כפי שמצוין בעמוד האחרון של הדרכון ובאתר של משרד החוץ
מי שדרכונו פג בעת שהיה חוקית בחו"ל (ויזה/תושבות/אזרחות נוספת) חייב או להנפיק דרכון או תמבד"ל בשגרירות או לבקש אישור כניסה מאותה השגרירות לפני הטיסה על מנת להכנס עם דרכון הזר לישראל וזאת רק אם לישראל מוכרת העובדה על קיום הדרכון הזר וזה רשום ברשום האוכלוסין לת"ז שלך (יש רישום בנציגות) ורק אם העניין הוא דחוף
אישור יציאה דחוף על יציאת ישראלי עם דרכון זר גם מקבלים במשרד הפנים, ולא בנתב"ג

אספרסו2

New member
לא אישור כניסה מהשגרירות ולא נעליים

תפסיקו להפחיד כאן.
גם כשפג תוקפו של הישראלי ניתן להיכנס בדרכון זר לישראל.מנסיון.

דניאלה1311

Active member
מנהל
להכנס לא הבעיה לצאת היא הבעיה
צריך אישור מלשכת האוכלוסין לצאת עם דרכון זר. ברגע שאתה מגיש בקשה לדרכון ישראלי חדש ומסביר שיש לך כרטיס יציאה מהארץ ולא תספיק לקבל את הדרכון החדש אתה מקבל אישור יציאה זמני.

yossialef

New member
גם לאונידס וגם דניאלה צודקים למיטב ידעתי.

כאמור, המצחיק הוא כפי שלאונידס כתב. אתה מוציא דרכון בנציגות ישראל בחו"ל
ואינך רשום במאגר הביומטרי.

לאונידס

Active member
לשמירה על בטחון המדינה היו חייבים להשאיר דלת אחורית

דרכה לא כל האזרחים יהיו חייבים להשאיר במאגר פרמטרים ביומטריים.
הרי אחרי שהמאגר ידלוף, והנסיון הישראלי מראה שזו רק שאלה של זמן, לממשלות זרות ואירגונים שדורשים את רעת ישראל יהיו את כל הנתונים הביומטרים של כל האזרחים, כולל למשל של סוכני מוסד.
החלום הרטוב של ארגון אוייב הוא לקבל מישראל אמצעי זיהוי של סוכני חרש.
אז יצרו אופציה בה חלק זעיר מהאזרחים לא יחויבו לתת נתונים ביומטרים למאגר.

לאזרחים ישראלים עם אזרחות כפולה לא מוצעת אפשרות כזו ואחרי דליפת המאגר אם הם ירצו לבקר במדינה זרה תחת הדרכון הזר כדי לא להסגיר את היותם ישראלים לאותה מדינה לא תהיה בעיה לדעת שהם אזרחים ישראלים כבר במעבר הגבול.

למעלה