קבלת האחר- תהליך הגישור

jessy19

New member
קבלת האחר- תהליך הגישור

אני משקית חינוך ורוצה להכין יום עיון לחיילים ואף הרצאה למפקדים בנושא עלייה וקבלת האחר. בין היתר הנושאים שאני רוצה לדבר עליהם ביום עיון הזה הם: עלייה, קבלת הומוסקסואלים בחברה הישראלית ובצבא, יחסים בין דתיים לחילונים ותהליך הגישור. האם לדעתכם יש מקום לעשות את היום עיון הזה או שהוא יכול לגרום להחרפה ביחס של החיילים אל כל אותם גורמים: הומוסקסואלים, דתיים למול חילוניים,ועולים למול צברים? אשמח לשמוע דעתכם ואף לקבל קישורים לאתרים בנושא. חשוב לציין שהרעיון הגיע בעקבות כנס עלייה בו השתתפתי אמש ודיבר למעשה על קבלת האחר.
 

ינקידוד

New member
אני לא היתי נכנס לזה

אבל דעתי, איסורים טאבויים ומונופולים בעניני חתונות, הם מיותרים, ונוטלים מאנשים את הזכות הבסיסית להקים תא משפחתי. אותה זכות בסיסית אלמנטרית שמותרת לאחד, מופקעת מאחר, אז המכנה המשותף צריך להיות רחב ככול האפשר כדי שלא נחזיק ביד אחת את השיעבוד ונתבע ביד השניה את האחדות, אבל מצד שני, ברגע שקובעים כללים, אמנה חברתית, מכנה משותף מחייב, תמיד ימצא מי שידחה את אותה אמנה ועלול למצוא את עצמו נפגע, המצב יותר חריף כאשר החברה מחולקת לקבוצות בצורה קוטבית, פתרון אפשרי יכול להיות היפרדות... אוטונומיה לכול צד יחד עם נטילת אחריות מלאה. זו גם דרך לגשר בין פערים, למנוע חיכוך.
 
כן. למה לא?

רצוי ומבורך לעודד אנשים לחשיבה, ולפתוח אותם לדעות שהם לא שומעים כל יום. ניראה לי שיום עיון כזה יכול להיות מועיל. אם זה בנוי נכון זה יכול לתרום להבנת הצד האחר. ייתכן שאת מתפרסת על יותר מידי נושאים. תנסי לבנות את יום העיון ואז תיראי. אולי תיקחי את מודל הגישור כבסיס ואז תנסי להכיל עליו דילמות בין קבוצות בעלות אינטרסים מנוגדים לכאורה. כמו: דתיים למול חילוניים, עולים למול צברים, וכו. אפשר גם: דתיים למול רפורמים, עובדים למול מובטלים (האם אילו צריכים לממן את אילו?), מעסיקים לעומת עובדים (כוחות השוק לעומת זכויות סוציאליות). את יכולה להסביר את מודל הגישור ואז להפעיל אנשים במשחק סימולציה כאשר יש נציגים של שתי הדעות המנוגדות ויש מגשר, והמטרה של שלושתם היא להגיע להסכם שמקובל על שני הצדדים. אפשר גם לעשות באמצע היפוך תפקידים כשכל אחד צריך לייצג את העמדה המנוגדת לעמדה האמיתית שלו.
 
למעלה