קבלת החבר

nikitaka

New member
קבלת החבר

יש לי חבר מזה שנה ... לאחרונה לאחר שהגיע ושהה בביתינו המון סיפרתי לבתי שאנחנו חברים , מאז הילדה שונאת אותו ,מקללת ומתחצפת והכי כואב שהיא בוכה המון ומרגישה מאד אומללה אני גרושה מזה שלוש שנים והילדה בת 10 , מה עושים ... אנחנו לא ישנים יחד לידה הוא ישן על הספה , נשיקה רק על הלחי לידה ... ועדיין היא אומרת שלאמא יש חיידקים ואמא נראת מגעיל ועוד ... היא רוצה את אמא רק לעצמה ... אנא עזרתכם

azaria

New member
לדבר!

יש לך מזל שהילדה מוציאה תא מה שיש לה בפנים.
היא רק ילדה ולכן לא מסוגלת עדיין לבטא בקלות את הרגשות עצמם במילים. לכן היא מקרינה את הרגשות בכל מיני ייצוגים. למשל בבכי, חוצפה, שינאה כלפיו, גועל ממך, ושאר דרכים יצירתיות.

את כמבוגרת יכולה לעזור לה במכה אחתבשני מישורים.
במישור המיידי להקל עליה את המצוקה שהיא חשה, להרגיע את החששות, להבטיח שאתשלה במאה אחוז ולתמיד, ושקיומו של חבר לא גורעת מאהבתך כלפיה או מהקשר והמחוייבות והאהבה שלך אליה.

ובמישור ארוך הטווח, כצידה לדרך לכל החיים שלה, זוהזדמנות מצויינת ללמד אותה לבטא את רגשותיה במילים. להיות אסרטיבית ולפעול אפקטיבית למימוש רצונותיהומיגור חששותיה.

שבי איתה, דברי איתה על זה ששמת לב שלאחרונה משתנים דברים אצלה. למשל הבכי והעניין עםהחיידקים "ואת בטח יודעת איזהעוד כל מיני דברים אני מתכוונת..." תגידי לה שנדמה לך שאת מבינה מכל זה שהיא חוששת או מודאגת מהשינוי שקורה בקשר עם החבר שלך. נסי לתת לה לדבר על זה קצת. שתגיד במילותיה שלה מה מפריע לה, מה מפחיד אותה, ממה היא מודאגת. ולסיום תשאלי מה היא היתה רוצה.
אבל... אל תסתפקי בתשובה מההיא היתה רוצה אלה תבקשי ממנה להסביר למה היא רוצה את זה. לאיזה צורך היא רוצה את זה. כלומר, מה היא רוצה להשיג על ידי זה. (ואם צריך, תקלפי עוד ועוד שכבותשל למה, ולשם מה, וכו עד שתגיעו לצורך אמיתי ובסיסי שלה כמו "שיואהבו אותי, שאהיה בטוחה, שיהיה לי אותך, וכדומה)

אל תבטיחי לה שבקשתה תתמלא. אלא עיזרי לה להבין (גם בלב, ולא רק בראש) שיש עוד דרכים להשיג תא מה שהיא רוצה, ולמנוע את מה שהיא חרדה מפניו.

למשל, אם את תהיי ללא זוגיות זה יעציב אותך ואת תהיה בך פחות שיחה ופחות אהבה להרעיף על ביתך. (היזהרי שזה לא יישמעכמו איום או סחיטה רגשית אלא פשוט כעובדה שיכולה לקרות)

טוב, כל זה היה דוגמאות ונסיונות שלי להסביר.
אבל בגדול, דברי איתה, הקשיבי לה, והרגיעי אותה.

ותנסי לשדר לה כמה את שמחה מהעניין. כמה זה משהו שמשפר את חייך.הקריניאת האנגריה החיובית שזה נוסך בך. ככל שאת תתלהבי יותר זהעשוי להדביק גם אותה, רק אל תצפי לזה באופן מיידי, ואל תדחקי בה.

mother cat

New member
נשמע קשה, אבל גם מאד אבעי

אני מניחה שהיא מרגישה שהזוגיות החדשה שלך "מאיימת" על הקשר שלה איתך והמקום שלה בחייך. אני חושבת שהרגשות טבעיים, וצריך לתת לה דרך להתבטא. כמו שעזריה כתב לך - תדברי איתה. תקדישי לה תשומת לב. תני להרגיש שהיא אינה מאבדת אותך בשום צורה. אבל בו זמנית חשוב שתעבירי לה מסר (בעדינות) שגם את בן אדם ויש לך צורך בחברות וזוגיות - זה לא גורע מהיותך אמא.

אני מזמינה אותך לשאול את הפסיכולוג שיתארח כאן ביום שלשי (תפתחי שאלה תחת השרשור הנעוץ בראש העמוד) - יתכן ויהיו לו תובנות ועיצות נוספות.

למעלה