שלום,
אני בתהליך חיפוש עבודה (בתחום פיתוח תוכנה), יש לי ביד הצעת עבודה מחברה שלא ממש מוכרת אבל הSTACK הטכנולוגי מאוד מעניין אותי (node.js microservices and react),
ובנוסף לזה אני בדרך לשלב הסופי עם מיקרוסופט,
עכשיו הדלימה שלי היא ככה:
מיקרוסופט היא אחת החברות הכי טובות בעולם, אבל אני ממש לא אוהב את הSTACK הטכנולוגי של המשרה (.net) ,
מצד שני החברה שהתקבלתי אליה ממש קטנה יחסית למיקרוסופט וכנראה לא ממש מוכרת, אבל המוצר שם ממש מעניין אותי ובנוסף לזה הSTACK הטכנולוגי מגניב , ואפילו מבחינת מיקום יותר קרובה.
ומאוד מעניין אותי לשמוע מכם לאיזה כיוון הייתם הולכים במצב הזה (בהנחה שממיקרוסופט יש גם הצעה).
תודה מראש.
בלי לדעת עוד על הקריטריונים שלך לבחירת מקום עבודה, ועל הרקע המקצועי שלך והיקף הנסיון שלך - לא ניתן לתת לך תשובה שתהיה יותר מאשר "סקר פופולריות".
א. מהי רמת הצרכים והאמצעים הכלכליים שלך: האם במשכורת שתוכל לקבל מחברה "א" (החברה עם הסטאק המעניין מבחינתך) - מספיק לצרכייך הכלכליים ולצרכי החיסכון ארוך הטווח שלך, בהתאם לשאיפותייך הכלכליות, בהנחה שתעבוד שם פרק זמן של כ-3 שנים?
ב. כמה נסיון יש לך כיום ובאילו טכנולוגיות? יש הבדל אם כבר יש לך כמה שנים נסיון בטכנולוגיות דומות ל"סטאק" המעניין, לבין אם הנסיון שלך הוא בטכנולוגיות אחרות, וכל זה גם ביחס לשאיפות שלך לטווח בינוני - כלומר באילו תחומים תרצה לעסוק ב-5-10 שנים הקרובות?
ג. האם זו העבודה המקצועית הראשונה שלך? אם לא - כמה שנים בערך עבדת במשרה מלאה בתעשיה? האם זו משרת "דריסת רגל בתעשייה", או משרת "דריסת רגל בדומיין", או "משרת התמקצעות בדומיין שכבר עסקת בו"?
ד. יש הבדל גדול אם חברה "א" היא סטארטאפ בתחילת דרכו (=בן פחות משנתיים), סטארטאפ שמתחיל להיכנס לשוק (בן 2-5 שנים בערך), סטארטאפ שמנסה לגדול עסקית (בין 5-8 שנים), סטארטאפ ותיק שחי על חשבון הכנסותיו השוטפות ולא על כספי משקיעים/גיוסי הון, או חברה ותיקה שאינה סטארטאפ (ואז יש משמעות גם ליציבותה של אותה חברה). כל הנתונים בסעיף הזה צריכים להצטלב עם התשובות שלך לסעיף א, ולשאלה של "כמה אתה חשוף לסיכונים פיננסיים אם הדברים לא מסתדרים".
ה. האם יש לך רק הצעה אחת רלוונטית, או שיש יותר ומתוכן אחת בלבד שמעניינת אותך מקצועית/כספית (מעבר למיקרוסופט)? והאם חיפשת עבודה במשך שבוע ולכל עוד אין הצעות נוספות, או שחיפשת במשך חודש, או שזה היבול לאחר 2+ חודשי חיפוש עבודה? כעקרון, הנתונים הללו מלמדים על האטרקטיביות שלך בשוק התעסוקה, וזה משפיע על מידת הסיכון במרה ש"הדברים לא יסתדרו" (אדם שמוצף הצעות עבודה נמצא בפחות סיכון לעומת אדם שקיבל הצעת עבודה אחת קונקרטית לאחר 3 חודשי חיפוש עבודה).
ו. העדפה סוביקטיבית אישית - האם יש לך העדפה לגבי גודל האירגון שתעבוד בו, ואם יש העדפה כזו - מהי ההעדפה? אותה חברה א, אגב, מה גודלה (מבחינת כמות עובדים)?
ז. מיקרוסופט זו חברה - לא תפקיד. האם יש לך מושג באיזה תפקיד יהיה מדובר במיקרוסופט, ועל איזה מוצר תעבוד? מעבר לסטאק - האם המוצר עצמו מעניין אותך? מה לגבי המוצר שעליו תעבוד בחברה "א"?