קבלת החלטות במשרד ממוזג

Brendan

New member
קבלת החלטות במשרד ממוזג

כאשר ועדת תנועה של רשות מקומית מקבלת החלטות במשרד ממוזג ללא יציאה לשטח על-מנת לראות את הדברים, מתקבלות לעיתים החלטות לא טובות. הפעם מדובר ב-3 מקומות חניה לנכים אשר מיועדים למקבלי שירות בסניף של קופת חולים כללית ברחוב חיים עוזר בפ"ת (מול העירייה). מקומות החניה הוקצאו ואושרו ע"י ועדת התנועה של העירייה. במקביל להחלטה זו הם גם אישרו שימוש בשטח המדרכה עבור מתקן לחנית אופנועים, ספסל ציבורי ודוכן של מפעל הפיס. החלטות מקבילות אלה גורמות למצב בו יהיה קושי רב עבור נכים, אשר בבעלותם וואן עם מעלון, לעשות שימוש במקומות חניה אלה. (ראו תמונה מצורפת) ------------------------------------------------------------ לכבוד: מר אופיר תכלת, עוזר מנהל אגף התנועה בעיררית פ"ת פקס: 03-9040037 הנדון: חניית אופנועים של מסעדת "סיניספיד" חיים עוזר 26 1. ברחוב חיים עוזר מספר 26 בפ"ת ישנו סניף של קופת חולים כללית. ממול לכניסה לסניף קופת החולים ובהתאם לחלק ח´ לתקנות התכנון והבניה (התשל"א- 1971 תיקון 5, התש"מ- 1980 תיקון 3) ישנם 3 מקומות חניה המיועדים לרכבים נכים. 2. בסמוך לסניף קופת החולים ישנה מסעדה של רשת "סיניספיד" אשר מפעילה שרותי שליחים ע"י אופנועים העומדים על המדרכה ובסמוך למקומות החניה המיועדים לנכים הבאים לקבל שירות בסניף קופת החולים. 3. בשל הכתוב בסעיף 2, נוצרת בעיה קשה עבור נכים המבקשים לעשות שימוש במקומות החניה המסומנים, נכים אשר עושים שימוש בכיסא גלגלים. ישנם נכים אשר בבעלותם רכב מסוג וואן אשר מצויידת במנגנון מעלית מיוחד הממוקם בצידו הימיני של הרכב. היות וכך, יש להשאיר מרווח גדול מספיק עבור מנגנון המעלית אשר מוריד את כיסא הגלגלים לכיוון המדרכה. בשל העובדה שהאופנועים עומדים בדיוק במקום המיועד למנגנון המעלית, נוצרת בעיה עבור נכים אלה, בעיה המקבלת ביטוי בכך שהאופנועים לא מאפשרים שימוש של מקומות החניה ע"י נכים העושים שימוש בכיסא גלגלים. 4. מברור שערכתי מול מנהל הסניף של מסעדת "סיניספיד" עולה כי למסעדה יש אישור מיוחד מגורמי העירייה להעמיד במקום את האופנועים וזאת בשל הסדר תשלום עבור מקומות חניה אלה. 5. לאור האמור, אבקש להגיש לועדת התנועה של עיריית פ"ת בקשה על-פיה יש לבטל את האישור הניתן למסעדת סיני ספיד להעמיד מיתקן לחניית אופנועים בסמיכות למקומות חניה המיועדים לרכבים נכים. כמו כן אבקש מהועדה לשקול את העתקת מיתקן החנייה לאופנועים ולא את מקומות החניה לנכים אשר על-פי חלק ח´ לתקנות התכנון והבניה אמורות להיות ממוקמות קרוב ככל האפשר לפתח הבנין הציבורי. 6. בנוסף לאמור, אבקש מגורמי העייריה להעתיק את מקומו של ספסל ציבורי הממוקם אף הוא בתחום מקומות החניה לנכים ואת מקומו של דוכן מפעל הפיס הממוקם במקום וזאת בכדי לאפשר שימוש תקין במקומות החניה לנכים ע"י נכים הזקוקים למרווח סביר להפעלת מתקן המעלית של כיסא הגלגלים. 7. אבקש מועדת התנועה בהחלטותיה העתידיות לקחת בחשבון את צרכי הנכים וזאת לפני נתינת אישורים לגורמים שונים לעשות שימוש בשטח מדרכה, שימוש אשר יכול להוות מכשול עבור אנשים עם מגבלת ניידות. 8. לטיפולך המהיר אודה. בכבוד רב, ברנדן העתק: אדריכל שמואל חיימוביץ, אדריכל יועץ לנגישות בנציבות שיוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות. פקס: 02-5318558
 
Brendan

ברנדן, לדעתי אולי מכתב זה מן הראוי שישלח להנהלת קופות החולים השונות עם עותק למשרד הבריאות. אולי כאן יזיזו משהוא. סניף קופת חולים של הכללית בחדרה איננו נגיש. ישנה מעלית אבל לחצאי קומות
ממש בדיחה גרועה. אינני יודעת מי ה"גאון" שתכנן אבל ידוע לי שהסניף הוא מרכזי ומשרת קיבוצים וישובים אחרים בסביבה. סניף זמנהוף בתל-אביב נגיש בחלקו. המעלית נתקעת מידי פעם. אין שירותים, אין חניה. השיפוע המוביל אל הסניף מצריך סבל כדי לדחוף למעלה את מי שצריך להגיע לבדיקות ועוד. סניף רבינוביץ בתל-אביב, יש שירותים לא מלאים. אבל כאשר מגיע לסניף אדם מבוגר, עליו לטפס במעלה גרם מדרגות לא קל. אמת שבמידה ומזמינים תור הרופא יורד למטה ובודק את המטופל בחדר האחות. אבל זו הדרך? יש מקום למעלית מדוע שלא יתקינו לנוחיות הציבור? והדוגמאות רבות. נבדקו השנה כ-400 מרפאות גניקולוגיות ברחבי הארץ בנושא נגישות. מתוכן 2רק שתיים היו נגישות בסבירות. מדוע? לדעתי כל נותן שירות חייב בסידורים לאנשים עם מוגבלויות ולגיל הזהב או עגלות ילדים ואחרים. בתקווה שאולי מכאן יצא מסר לקופות החולים שעליהן לדאוג גם לנו. חומר למחשבה.
 

Brendan

New member
אחריות קופת החולים

כאשר מדובר במצב בו מקומות החניה היחידים הם אלה אשר נימצאים על הכביש (ולא במגרש חניה) הרי שאין לקופה אחריות בנושא וזאת בשל העובדה שחלק ח´ לתקנות התכנון והבניה דנות במגרש חניה ולא בכביש עם חניה של בנין ציבורי. כאשר לרשות הקופה או לבנין הציבורי שי מגרש חניה ואז חלים אליו תקנות חלק ח´ וליפהם הוא מחוייב להקצות לפחות 5 אחוז מקומות חניה לנכים. במצב של חניה בכביש בלבד, האחריות היא של הרשות המקומית הפועלת לפי החלטות של ועדת תנועה המורכבת מבעלי תפקידים שונים.
 
Brendan

כל מבנה ציבורי גם אם אין לו חניה שלו, חייב לדאוג לציבור. לא מעניין אותי מי אחראי. ברגע שמבנה אמור לשרת את הציבור מחוייב על פי חוק לספק חניה לבעלי תג. אסור לחברו לחשמל או לתת לו טופס ארבע ללא חניה מתאימה. הגיע השעה שהחוק יאכף.
 

Brendan

New member
אתי, זה לא מדוייק...

כל עוד מקומות החניה נימצאים בשטח המוגדר כשייך לאותו מיבנה הרי שאז חלה אליו האחריות להוציא לפועל את סעיף 8.22 לחלק ח´ בתקנות התיכנון והבניה. כאשר מקומות החניה נימצאים על כביש הרי שהם באחריות הרשות המקומית אשר מחוייבת מכח הצהרת ברצלונה לעשות סידורים מיוחדים לאנשים עם מוגבלויות. סניף קופת החולים שוכן בבנין מגורים ישנם ולכן נושא טופס 4 לא רלוונטי אליו. אילו היה בנין חדש זה היה סיפור אחר. העירייה טועה כאשר היא נותנת למשרדים ציבוריים רשיון עסק וזאת מבלי לדאוג לנושא החניה.
 

AYELET1

New member
אולי זו תמימות , אך...

לי צורם שאין אחריות חלה על קופ"ח, וגם אין איש שממש יהיה לו שם איכפת לבצע משהו שאינו חייב אך יהווה שרות לבאים בשעריו!
 

ריטהלה

New member
קופת חולים בחדרה - בושה וחוצפה

לדאבוני, אני מאלה הנזקקים לביקורים אצל רופאי קופ"ח בחדרה. מי שמע שקופת חולים הוקמה עבור אנשים בריאים??? בושה וחרפה. שלחתי מכתבים על כך לנציגים בכנסת המופקדים על הנושא, ואף הזמנתי צלמי עתונות שיצלמו נכה שאמור להגיע למרפאת אחד הרופאים. שלחתי עשרות פרוספקטים לפתרונות חליפיים, אשר אינם מצריכים שינויים במבנה, ואפילו שלחתי נציג של חברת תעמ"ל מזרע, אשר להם הידע והציוד לפתרון הבעיות. עד היום (כבר עשר שנים אני מטפלת בזה), לא נעשה דבר. ומאז שהרופאים עברו לשיטה הממוחשבת, הרופאים גם מסרבים לרדת לבדוק את החולה בלובי, כפי שנעשה עד לא מזמן, מהנימוק שעליהם לראות את המעקב במחשב. נושא כאוב נוסף: בדיקה אצל גניקולוג. מדוע שבכל מרפאה שיש בה לפחות 5 רופאים, יהיה כסא גניקולוגי אחד עולה יורד, כדי שגם מוגבלות יכולות להגיע להבדק בצורה מהוגנת.
 
ריטהלה , קופ"ח חדרה ואחרים

את הממצאים בקופ"ח בחדרה כסניף מרכזי וזמנהוף ואחרים הבאתי לדיון כבר לפני שנתיים. התשובות כרגיל היו חמקמקות. המבוגרים, אמהות לילדים עם עגלות ילדים וציבור אנשים עם מוגבלויות זקוקים לנגישות. אבל את מי שנותנים שירותים זה לא מעניין. נהפוך הוא ישנם מקומות שמשפצים אותם לצרכים חדשים ומוצבות מדרגות כדי שאנשים עם מוגבלויות לא יוכלו להכנס. לדעתי מקומות אלו יש להחרים. פעם אחת אולי העיריות או מי שאחראים על הנושא יסגרו מבנה חשוב בגלל העדר נגישות, אולי ישמש דוגמא לאחרים. יש לנו הזכות להגיע לכל נותני השירותים בזכות ולא בחסד. לגבי נגישות למרפאות גניקולוגיות, בוועדה למעמד האשה שהיתה בתאריך 11.06.2002 דובר רבות בנושא. ברגע שיפורסם הפרוטוקול המלא, יובא לכאן. כדי להוזיל עלויות, אולי יוכשרו 6 מקומות בחלוקה עניינית בכל הארץ. מקומות אלו ישרתו את מי שאינם יכולים להגיע למרפאות רגילות. הנגישות תהיה לכלל צרכי הנגישות. יונפק טופס 17 למי שלא יכול להעזר במקומות שאינם נגישים. בתקווה שתהינה לי בשורות טובות במהרה.
 
למעלה