קבלת וויזת עבודה בניגוד לחוק- מה היה קורה?

hochdorf1

New member
קבלת וויזת עבודה בניגוד לחוק- מה היה קורה?

לפני כמה חודשים ראיתי בקבוצה בפייסבוק שמישהו מחפש איש משק בית שיעבוד בביתו בטקסס. כמובן שהתנאים היו טובים.
הוא ביקש להעביר לו 230 דולר ותצלום פספורט כדי שיסדר לי את הויזה.

בשלב הזה התייעצתי בקבוצת פייסבוק בעניין וכנראה גם כאן וכולכם הצעתם לי לא לשלוח את הכסף. אחר, נפגשתי עם עו"ד להגירה לארה"ב שהסביר לי שעבור מקצוע כזה (משק בית) אי אפשר לקבל וויזת עבודה לארה"ב. הוא אומר שאם הייתי שולח את הכסף והוא באמת היה מארגן לי אשרת עבודה ולא בורח עם הכסף, הרי שהתהליך היה לא חוקי.

עכשיו בו נגיד שבכל זאת הייתי שולח לו את הכסף. ובו נגיד שהוא לא היה גונב אותי אלא באמת מסדר לי אשרת עבודה. באיזה שלב הייתי נתקע? האם בשדה התעופה בארץ? בשד"ת בארה"ב? או שפשוט הייתי הולך לעבוד שם ונתפס רק אם משטרת הגירה היו בודקים אותי לעומק?
עריכה- ממה שזכור לי אני חושב שהוא טען גם שהתהליך לא מצריך ראיון בשגרירות שגם היה נשמע לי מוזר. הרי חייבים לעבור שם. יש סיכוי שהייתי מצליח להסתנן לארה"ב מבלי לעבור בכלל בשגרירות האמריקאית בישראל ואף אחד לא היה שם לב כי היו רואים אשרת עבודה מסודרת?

במידה והייתי נתפס- מה היה העונש? ואיך בדיוק היו מבינים שאני מועסק לא חוקי?

klemiki

New member
יש כל מיני אופציות

יתכן והיה ״מסדר״ לך ויזת תייר, או וייזת אופר... שזה בכלל טיפול בילדים.
&nbsp
בכל מקרה כנראה לא היה מסדר ויזה בכלל.
אם התהליך היה מתחיל כנראה שהיית עןבר הדרכה אך לשקר לרשיות ההגירה בכניסה.
&nbsp
בכל מקרה ההית הופך לשונה בלתי חוקי, עם שכר נמוך...לא מציאה בכלל.

hochdorf1

New member
האם היה מצליח לסדר לי ויזה

מבלי לעבור לראיון בשגרירות?

zuki3

New member
אין דבר כזה

1. אין דבר כזה ויזה לא חוקית, יש רק ויזה חוקית או שום דבר.
2. אין דבר כזה שמישהו אחר יוציא לך ויזה
3. כל ויזה שהיא, ויזת תייר, ויזת עבודה, סטודנט או הגירה, לא משנה,
אתה חייב להגיש בקשה לויזה, אתה חייב לקבוע ריאיון, אתה חייב להגיע לראיון עם כל המסמכים .

אין שום אפשרות אחרת
בלי ויזה בדרכון, אתה לא תוכל לטוס לארצות הברית, לא יעלו אותך למטוס.

ולשאלתך, נגיד שתוציא ויזת תייר , תגיע לארצות הברית, תעבוד לא חוקי ותתפס.
אז
1. יעצרו אותך
2. יעמידו אותך למשפט, ובתנאי שזה רק עבודה לא חוקית ושום עבירה אחרת
יגרשו אותך לתמיד מארצות הברית
3. יודיעו לקנדה, בריטניה, אוסטרליה וניו זילנד שאתה עבריין הגירה, ויותר בחיים לא תוכל להכנס לאף אחת מהמדינות האלו, לא להגירה ולא לטייל.

hochdorf1

New member
לגבי סעיף 2

זה כמו עם בי"ס לטיס שחשבתי ללמוד שם- אני משלם להם גם כן בערך 200 ומשהו דולר להוצאת הוויזה ללימודים והם עוזרים לי ומסדרים לי אותה.

מה הסיכוי שהייתי נתפס אם לא הייתי מספר לאף אחד שם שאני עובד שם?
ומה לגבי מה שהקודם הגיב- שהיו מסדרים לי וויזת מטפל ילדים?

zuki3

New member
אין דבר כזה

1. בשביל לקבל ויזת סטודנט, אתה צריך קודם להתקבל למוסד לימודים שקיבל אישור לקבל סטודנטים זרים, אף בית ספר שיכול להוציא ויזת סטודנט לא יסתכן בלרמות, אם יתפסו אותו, הוא גם ילך לכלא וגם יאבד את האפשרות שלו לקבל סטודנטים זרים.
2. ואז גם אם בית ספר מאושר יקבל אותך, אתה עדיין צריך להראות שיש לך מספיק כסף לשכר הלימוד ולמחייה, אם אתה מתקבל לבית ספר לטיסה, אתה תצטרך כנראה להראות שיש לך עשרות אלפי דולרים
3. ועדיין אתה תצטרך להגיש בקשה לויזה, בית הספר לא מארגן לך ויזה, הוא רק שולח לך טופס קבלה ללימודים שאיתו אתה יכול להגיש בקשה לויזה.
4. כדי להיות אופר, אתה צריך להיות בחורה, עד גיל 26
אני חושש שאתה לא עונה על אף דרישה.
5. אם תקבל ויזת סטודנט ולא תלמד במשרה מלאה, בית הספר מחויב להודיע על זה לרשויות ואותו היום הויזה שלך תבוטל.

Boston Guy

New member
שאלה בסיסית: יש לך כרגע איזושהיא ויזה לארה"ב?

האם נכון לכרגע יש לך דרכון ישראלי שבו מוטבעת ויזה לארה"ב - ויזת תייר למשל - שהיא בתוקף ?

לחילופין - האם יש לך דרכון ארופאי של מדינה שכלולה בתכנית ה"פטור מויזה לארה"ב"?

hochdorf1

New member
לא

מתכנן ללמוד בארה"ב טיס אך כנראה רק עוד כמה חודשים לפחות.

Boston Guy

New member
אם כך איני חשוב שאתה צריך להתחבט בנושא. זה לא רלוונטי.

הסיכוי שאדם כזה אינו רמאי ובאמת מסוגל להוציא לך "ויזת עבודה" בעבור כמה מאות דולארים וצילום של דף מהדרכון שלך הוא אפס.
כל עניין ה"איך היו תופסים אותי" פשוט לא רלוונטי - מכיוון שאין מצב שמישהו היה נותן לך לעלות על מטוס לארה"ב או להיכנס לארה"ב דרך גבול יבשתי בלי ויזה אמיתית בדרכון.

רוב הקומבינות האלו (כולל, דרך אגב, הקומבינה של "לימוד טייס בארה"ב") מתחילות בכניסה לארה"ב תוך שימוש בויזת תיירות קיימת. מכיוון שאין לך כזאת - אתה "חסין" בפני הסתבכות בקומבינה שכזו.

המקסימום נזק שנוכלים למינהם יכולים לעשות לך זזה "למשוך אותך בארנק" - לבקש ממך 250 דולר בהתחלה, ואז לספר לך מעשיות על כך שצריך עוד 1,000$, ועוד 500$, ועוד... ולחלוב ממך עוד ועוד כספים עד שתקלוט שעובדים עליך.

hochdorf1

New member
קומבינת לימודי טיס

אתה מתכוון אלו שבאים ללמוד על וויזת תייר.

למעלה