קבלת חיסון לצהבת B בזמן קבע

קבלת חיסון לצהבת B בזמן קבע

שלום, אני טסה עוד 3 שבועות לארהב לחודשיים ומשם לטיול של חודשיים וחצי במרכז אמריקה. הבנתי שרוב החיסונים ניתנים בזריקה אחת ולכן אקח אותם בשלושת הימים בין השחרור מצה"ל לטיסה (איזו דרך להתחיל חיי אזרחות), הבעייה היא צהבת B, האם לקחת רק את הזריקה הראשונה יזיז משהו או שזה בכלל לא משנה ולא ישפיע בכלל? או שאני אקח את הזריקה הראשונה נגיד תחילת שבוע הבא וכעבור שבועיים זריקה נוספת. עכשיו - איך אני מצליחה לשים את ידי על הזריקה הזו כל עוד אני עדיין בקבע? קופות החולים לא מקבלות אותי, איזה גורמים או בתי חולים יחסנו אותי באופן פרטי וגם כמה שיותר מהר..? אגב, הבנתי שצהבת B אינו חיסון חובה למרכז אמריקה (הבנתי שחובה זה צהבת A, טטנוס,וטיפוס הבטן), עד כמה זה קריטי בכלל לקבל את החיסון הזה? תודה מראש, שוקו.

תשובה

שלום רב לך ! לא מפתיע שאת לא יכולה עכשיו לקבל שירות בקופות החולים - בתור חיילת קופת החולים שלך היא חיל רפואה. ניתן לעשות חיסון ראשון נגד צהבת B באופן פרטי באחת ממרפאות המטיילים. מדובר בנגיף (שגורם למחלה) אשר עובר דרך יחסי מין, דם נגוע, זריקות, קעקועים, פירסינג וכו'. קיימת המלצה גורפת על חיסון זה לנסיעות לכל מדינת עולם שלישי, אך אם לא מדובר בטיול מאוד ארוך עם סיכונים גבוהים (כמו ספורט אתגרי למשל), ניתן גם לא לעשות את החיסון, ופשוט להיזהר תוך כדי ידיעת דרכי העברה של הנגיף. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

אני מיכולה לקבל את החיסון אצלכם?

באופן פרטי? אם לא אשמח אם תפנה אותי למרפאות אחרות שכן יקבלו אותי.

תשובה

אצלינו יקבלו אותך ללא בעיה. תצרי קשר מחר או בכל יום אחר (א' עד ה'). בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה