קבלת ייעוץ

אלה94

New member
קבלת ייעוץ

שלום, זו כניסה התנסות ראשונה שלי בכניסה לפורום כך שמראש אבקש סליחה על טעויות שאעשה. אימי סובלת מזה זמן מהפרעות בזיכרון, עד עתה התכחשה למצב ועדיין לא כל כך מאמינה לנו, ולכן גם התנגדה להגיע לבדיקות. היום כבר מוכנה לבוא לבדיקה. ההתלבטות היא לאן כדאי להגיע כך שתקבל את הטיפול הטוב ביותר יחד עם תמיכה/יחס הולם לאבי? ההורים גרים בתל אביב והם חברי קופת חולים כללית. תודה על תשובותיכם.

../images/Emo24.gifאלה 94 ברוכה הבאה לפורום

מה שאני עשיתי זה ללכת לרופא המשפחה לספר את המצב ,הרופא ישלח אותכם לניורולוג והוא יעשה לה בחינה עד כמה היא זוכרת או ישלח אותה לבדיקות צילומי CT וכו'.רפואה שלימה ובשורות טובות

אלה שלום

אלה יקרה , דבר ראשון , אני מקווה שלאחר הבדיקות יתברר שלאמך יש אולי בעייה אחרת ולא דמנציה. מעבר לבעיות של זכרון , צריך לשים לב לתופעות נוספות המאפיינות חולים , כמו : בלבול, שינוי התנהגות, חוסר יוזמה ועוד. כמו שכתבה לך אריאלה , כדאי לפנות לרופא משפחה , שיבדקו קודם את מצב B12 והפנייה לנוירולוג שבטח ישלח אותה לבדיקות מוח כמו CT ו MRI . יש רשימת רופאים במרפאות זכרון באתר עמותת האלצהיימר ואת יכולה לבקש הפנייה לאחת המרפאות הללו. אני מאחלת לכם רק טוב והלואי ותתבדו, יום טוב, טובה

ענתי44

New member
שלום אלה94../images/Emo140.gif

המקום בו יעשו איבחון מעולה לבעיית הזכרון של אמיך זה במרפאת זכרון. כמו קודמי, כולי תקווה שהסיבה לבעיית הזכרון של אמא היא לא דמנציה ( הסיבה השכיחה לדמנציה היא אלצהיימר) אלא משהו אחר. יש מרפאה טובה בבית חולים ביילינסון, ויש גם מרכז חשוב לאלצהיימר צמוד לתל השומר. שיהיה בהצלחה

ronnyw

New member
מוסיפה מילה משלי, למרות שהכל נאמר

שלום לך, אני חוששת שאולי לא ברור לך למה התכוונו כל קודמי, אז טיפה הבהרה: התופעות שתארת יכולות לבוא מכמה סיבות: למשל מחסור בויטמין B12, או בעיה של קרישוני דם קטנים שפוגעים באזורים זעירים במוח, בעיות נוספות או אלצהיימר (שזה סוג מסוים של פעילות כימית שהורסת תאים במוח). כמעט לכל הבעיות שהזכרתי (ואחרות שאינני מכירה) יש סימפטומים דומים של שכחה, בלבול וכו'. חלקן ניתנות לפתרון . רופא המשפחה מנסה קודם לבדוק את תופעות ה"פשוטות" - מחסור בויטמינים (בדיקת דם) בעית קרישים (CT למוח) וכו'. רק אם כל יתר הדברים נשללים - מבצעים בדיקה לאלצהיימר. חשוב לדעת שהבדיקה לאלצהיימר הינה בדיקה נסיבתית (כלומר - אם החולה מתנהג כאילו יש לו אלצהיימר, כנראה שזה מה שיש לו...) כי הדרך הוודאית המדעית היחידה היא בדיקה פתולוגית של תאי מוח (מה שבלתי אפשרי כל עוד האדם חי). עצתי לך - כמו שאמרו קודמי: התחילי ברופא משפחה. הוא יבדוק - מן הסתם - את יתר האפשרויות, ואם יחליט שיש מקום לחפש אלהיימר - יפנה אותכם למרפאה מתאימה (שזה מרפאה פסיכוגריאטרית או נוירולוגית או מרפאת זכרון או משהו דומה. לכל קופה יש משהו מתאים עם שם אחר.) בהצלחה !

ענתי44

New member
רוני חברתי צודקת אבל!!!

מאחר והתור למרפאת זכרון בעיקר אצל קופת החולים שציינת לוקח כמה חודשים, רצוי לשריין תור ובינתיים לגשת לרופא משפחה וניאורולוג. ככה תחסחי זמן יקר שאני בזבזתי עד שהגעתי לאיבחון. כי אם חלילה וחס זה אלצהיימר האיבחון של רופא מומחה נחוץ בקבלת חוק סיעוד למשל, או בטיפול בקופת חולים.

למעלה