קבלת יעוץ במציאת מטפל/ת

eyalraz73

New member
קבלת יעוץ במציאת מטפל/ת../images/Emo92.gif

חמי בן 63 חולה במחלה הארורה זה מס' שנים ומטופל בתרופות האחרונות . לאחרונה חלה הדרדרות נוספת במצבו כך שהתמצאותו בבית כבר אינה טובה והוא נזקק לעזרה בכל עניין ודבר , מקטן ועד גדול . כמו כן אין הוא מזהה תמיד אותנו ומכאן שהמעמסה עלינו ובעיקר על אשתו הפכה לקשה מנשוא . חמותי אשה עובדת , בשנות החמישים לחייה ולצערי ההתמודדות היום יומית עם המחלה הפכה את מצבה הנפשי לקשה והיא מרגישה כי אין היא מסוגלת עוד להמשיך ולטפל בו לבדה. למסקנה הבלתי נמנעת אליה הגענו היא כי עלינו לדאוג למטפל/ת צמוד/ה למשך היום ,כ-12 שעות. היינו שמחים לקבל הכוונה לחברה שמתמחה בציוות עובדים לחולי אלצהיימר, חברה עם ותק ונסיון. כמו כן מלבד זרים האם ישנן חברות שמעסיקות ישראלים?והאם כדאי להעדיף עובד או עובדת. מודים מראש לכל התייחסות של חברי הפורום המכובד. המשפחה הסובלת.

אירילה

New member
ברוך הבא לפורום אלי רז ../images/Emo140.gif

לנוחיותך צרפתי לך קישור מתוך קישורי הפורום : ייעוץ ומוסדות לתשושי נפש. אמנם אינכם זקוקים למוסדות ,אך יש שם משרדי ייעוץ למטפלים ללא תמורה. מקווה שתוכלו להעזר בכתובות ,דרך אגב לכל משרד יש אתר כך שתוכל לפתוח את האתר ולהתרשם מהחברה. שיהיה לכם רק טוב ואנחנו כאן לכל שאלה ,תמיכה וסיוע ככל שנוכל ,ישנם כאן גולשים עם נסיון רב בטיפול בבן משפחה חולה אשר יישמחו לעזור. חג שבועות שמח גרשון

ענתי44

New member
כלבי נחייה לחולי אלצהיימר

קראתי את הקישורים שאיריליה שלח לאלי רז ונתקלתי שם בכלבי נחלייה שמאולפים במיוחד עבור חולי אלצהיימר. האם מישהו ניסה את זה? אמא שלי שוחכת שאינה יכולה ללכת ומנסה לקום ונופלת גם עם מכשיר התרעת תנועה שמצלצל אצלי כשהיא מנסה לקום יש לפעמים נפילות וכלב נחייה נשמע לי מעניין. אשמח לשמוע מכם אם אתם מתמצאים בתחום.

אירילה

New member
כלבי נחייה לחולי אלצהיימר

בקבוצת התמיכה בה אני מלווה את חמי ,ישנו חולה עם כלבת נחייה ,החולה קיבל את הכלבה לאחר מחקר ואילוף ממושך של הכלב ,לבינתיים זה עדיין בחזקת ניסוי ונדמה לי שהוא החולה אלצהיימר היחיד בארץ אם לא בעולם שמתנסה בכלב נחייה. עפ"י שסיפר לנו ,הכלבה מאולפת להנחותו הביתה במידה וסוטה ממסלולו ,הכלבה מכירה את הבית ואינה נותנת לו ללכת למקומות אחרים ,כלומר מהבית ואל הבית ,בלי תחנות מאסף בדרך. במקרה שלו הוא גר בישוב לא גדול ,כך שהנתיבים בהם הוא הולך מוכרות לכלבה ,מה קורה בעיר הגדולה? לדעתי ממתינים לראות לאורך זמן אם כלב אכן מתאים לחולה אלצהיימר ,איך אומרים קודם ננסה במודל קטן ואח"כ בגדול. בנושא הנפילות ,ההגיון אומר שהכלב נובח בשעת מצוקה ,אבל אינני יודע אם הכלב מאולף לכן ,כנראה שכן. המשך יום טוב גרשון

ענתי44

New member
שלום אלי רז

ראשית האם חמך מוכר בביטוח לאומי ומקבל חוק סיעוד? כי החוק מאפשר מרכז יום לחצי יום. שנית, יש חברות כוח אדם אשר מתעסקות בכך ויכולות לדאוג לספק מעובד זר ועד שרוך נעל. הכל לפי הצרכים.גם אני נעזרת כחלק מחוק סיעוד במטפלת והניסיון ממש מוצלח. להכניס מישהו הביתה ולו לחלק מהיום זה לא קל. ולכן צריך לבדוק טוב אם יש כימיה בין העובד לבין אבא. בקשר לסוגייה עובד או עובדת זה תלוי. האם חמך מוגבל מאוד בניידותו? האם הוא גבר כבד שקשה להרימו? אם כן רצוי עובד חזק אבל אם לא אז תלוי מה אתם או בעיקר אמא רוצה. כי גם לה צריך להיות נוח ען העובד\ת שיטפל בבעלה. אמא שלך סובלת לא רק מהקושי העצום שבטיפול בחולה אלא גם מאובדן החבר לחיים. לכן תדאגו לטפח אותה ולא רק את אבא. מידי פעם תדאגו להשגחה על אבא ותשלחו אותה לעשות דברים שהיא אוהבת ולנוח ולצבור כוח. השכנה שלי שמטפלת במסירות בבעלה גם היתה במצב קשה. הילדים שלה מחליפים אותה והיא הולכת לשחייה וגם פעם בכמה חודשים כל המשפחה מתגייסת ומכריחים אותה לצאת לנופש. מחכה לכם תקופה לא קלה אז תהייה חזק כי אשתך זקוקה לך. אנחנו פה אם תזדקקו למשהו.

למעלה