קבלת יעוץ בענין סורק

ציר11

New member
קבלת יעוץ בענין סורק

שלום לכם - אינני כיום חובב רדיו (למרות ששירתי לפני שנים רבות כאלחוטן מורס ) כיום התחביב שלי הוא האזנה לרשתות הקשר האוירי ואני עושה זאת באמצעות סורק פרו 95 של רדיו שיק . המכשיר יצא מכלל שימוש ואני מתכונן לרכוש כעת מכשיר טוב יותר כנראש של uniden אני מתלבט בין המכשיר הנישא לבין המכשיר השולחני ושאלתי האם סורק שולחני הוא בעל עוצמה חזקה יותר מאשר הנישא ? אשמח לקבל עיצות בנושא ותודתי נתונה מראש לכל מי שיטרח להשיב שבוע טוב ומועדים לשימחה

4Z7BGG

New member
סורק

אין ספק שסורק שולחני מכל יצרן שהוא מצויד בהרבה יותר אפשרויות מאשר סורק נייד. אני גם מנחש שהוא יותר רגיש ועוקב מהר יותר אחרי רשתות דילוג (TRUNK) ברם אולם - חוששתני שאם תייבא כזה באופן רשמי - הוא יוחרם לך................... תחפש בלוחות היד השנייה, יש לא מעט כאלה - ורק השד יודע איך נכנסו לארץ. מעניין באמת אם יש מישהו בפורום עם מידע מוסמך ועדכני בעניין הזה. אני מסכים שזה כמו בימי הצאר ניקולאי - אבל לצערינו החוק קובע - ארכאי ככל שיהיה.

4Z1PF

New member
נישא או שולחני זו השאלה?

אז ראה: מכשיר נישא מתוכנן ברוב המקרים לרגישות גבוהה יותר כדי שיוכל לקלוט באופן סביר עם אנטנת גומי שמותקנת עליו. בגלל הרגישות הגבוהה לא ניתן לחבר אליו אנטנה חיצונית כי הדבר יפגע מאוד בתכונות הדרגה הראשונה. מכשיר קבוע מתוכנן לחיבור לאנטנה חיצונית, רגישותו אמנם נמוכה יותר אבל הודות לאנטנה החיצונית שממוקמת טוב יותר וברוב המקרים אפילו בעלת הגבר גבוה בהרבה מאנטנת הגומי, תהיה התוצאה הספית טובה יותר בהרבה מהמכשיר הנייד.

ציר11

New member
מכשיר נישא לעומת נייח

ראשית תודה על התשובות . עדיין הדבר לא כל כך נהיר לי . א. אם הבנתי נכון הנישא רגיש יותר , ואני מחפש רגישות כי לפעמים אני מתקשה לקלוט את מגדל הפיקוח בבן גוריון ולכן עבורי הוא יהיה עדיף , מה גם שאני משתמש לפעמים גם עם אנטנה חיצונית אומנם אנטנה ימית אך היא ממוקמת גבוה והיא אפשרה לי לקלוט טוב יותר מאשר האנטנה הקצרה . תקנו אותי אם אני טועה . ב. באשר להבט החוקי האם רק מכשיר נייח אסור ביבוא ? ואם ברשותי תעודת מפעיל מטעם משרד התקשור ת gmdss גם אז היבוא אסור ? ושאלה אחרונה קיימות אנטנות הניתנות להרכבה על הנישא - האם הן יעילות יש לכם המלצה תודה רבה לכל מי שישיב

mot264

New member
רשיון GMDSS

הרשיון GMDSS הוא רשיון מה לעשות עם מכשיר הקשר ולא התענינות איך פועל. רשיון חובב רדיו של משרד התקשורת הוא רשיון אשר כולל בו שהמפעיל יודע גם את התכונות האלקטרויות שלו. לא נראה לי שעל פי רשיון זה מותר ליבא. גם בכתובך האם מכשיר נייד "חזק" מורה שאינך יודע מה קורה במכשיר. מוט 264

למעלה