קבלת נקודות על community language

TrustMeEngineer

New member
קבלת נקודות על community language

אהלן,
לפי הבנתי, פעם היה ניתן לקבל 5 נקודות על הסעיף הזה בויזת 189 רק על סמך זה שהוכחת שעשית תואר במוסד בישראל בעברית.
הבנתי שכיום הקשיחו את התנאים, ונותנים רק למי שעבר מבחן של NAATI בשפה הזו.
מצד אחד, עברית לא מופיעה באתר של NAATI כשפה שאפשר להיבחן עליה, מצד שני, עברית עדיין מופיעה בכל האתרים (כולל האתר הרשמי של אוסטרליה כמדומני) כשפה שאפשר לקבל עליה נקודות בסעיף זה.

מישהו יכול ליישב לי את המחלוקת?
תודה!

Monash

New member
Hebrew

As Hebrew is not accredited langauge, their is no NAATI test for this langauge. Therefore you cannot get/claim 5 points for the Hebrew language.
It has been a while (at least couple of years) since Hebrew was listed and no test was required. Based on my ageing memory (I am not 100% certain about it) it never applied to the 189/190, it was only applicable to the 175/176 which are no longer exist

Y. Saar
RMA #0002942.

arieltr

New member
מאוד מסקרן

הי Y,
נשמע מסקרן מאוד, מה זה not accredited langauge ?
האם יש לך מושג מה זה המעמד הזה?
מצד אחד המושג הזה נשמע מופרך ביותר אבל מן הצד השני די בטוח שיש לזה הסבר בירוקרטי משכנע ביותר מהזוית של נטי.

בזמנו קיבלתי את 5 הנקודות שהגיעו הודות לשפה העברית וסביר שתירגמתי גם לא מעט מסמכים מעברית לאוסטרלית, כלומר לפני כמה שנים זה כנראה היה אקרדיט ע"י נטי באיזה שהו אופן.

יש מצב שב-board of trusties של נטי יושבים אותם האנשים שמאכלסים את מועצת זכויות האדם של האו"ם?

ANZ1

New member
שפות

הנה רשימת 100 השפות הכי מדוברות בעולם,
המספרים הם של אנשים שהשפה המסוימת היא שפת אם שלהם
עברית לא נמצאת ברשימה אפילו.
לא ראיתי את הרשימה שאתה מתיחס אליה, אבל אני מניח שאין שם מעל 100 שפות.
לא צריך להעלב, זה שאנחנו קולטים כל אדם המדבר עברית בכל מקום, לא אומר שהשפה שלך המקורית שווה משהו, אנחנו פשוט יצורים אזוטרים.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_languages_by_number_of_native_speakers

arieltr

New member
לא נעלב חס ושלום

אני רק לא חושב שהסיפור של השפות צריך להימדד בשיטת ה-"של מי גדול יותר", כי אם זה כך זה באמת מאוד תמוהה. המציאות היא קצת יותר מכמות לייקים בפייסבוק או אחוזי רייטינג.
לכן אני באמת לא מבין למה הכוונה ב-"שווה משהו". מה אם יש שפה מסוימת שרק 100 אלף איש מדברים אותה אז היא צריכה להיות אוטומטית מתוייגת כ-נון אקרדיט? נשמע הזוי שתרבות ה'המוניות' של העידן הנוכחי גולשת לנושאים המשמעותיים הרבה יותר מסתם סטטיסטיקה יבשה.

ליפתח בטח יש הסבר קצת יותר משכנע.

ANZ1

New member
זה בדיוק העניין של מי יותר גדול

כל חוקי ההגירה ושאר חוקי המדינה מתבססים על העקרון הזה
למה ברשימת מקצועות ההגירה אין מקצועות כמו "פושט עורות של פוסומים" או "מומחה לציור על ביצי חג", יכול להיות שיש חוסר שמקצועות האלו והמשכורות שלהם בשמים.
גם שאר החוקים לגבי מצב משפחתי, אני יכול לחשוב על כל מני מבנים יותר יצירתיים (למה לא נותנים לקמונות של סקס טנטרי להגר כמשפחה?) או יותר גרוע השכלה, למה המדינה דורשת השכלה פורמלית ? ביל גייטס וסטיב גובס לא היו יכולים להגר לאוסטרליה לפני שהם התפרסמו ונהיו מיליארדרים, הם היו מוכשרים אבל חסרי השכלה.
ניקח כל אדם , נשלח אליו צוות של חוקרים, והם יעריכו את היכולות שלו ואת התרומה שלו לחברה.
או בקיצור אם תחשב כמה דוברי עברית יש כשפה ראשונה הם מעט מאד, אם תוריד את ערביי ישראל (ערבית) חרדים (יידיש) רוסים, הילדים שלך (אנגלית).
אני למשל המצאתי שפה עם חבר ואני דורש הכרה בשפה.

arieltr

New member
דווקא בעידן הנוכחי של שפע מידע ותצורות

הזוית של 'למי יש גדול יותר' הופכת להיות עוד יותר אבסורדית ואפילו כמעט עומדת לחלוטין בניגוד למהות של אינספור אפשרויות שהעידן הנוכחי מציע. או אמור להציע כפי שזה נדמה.

הנושא של חוקי מדינה או הגירה לצורך העניין - דווקא שם עניין השפות צריך להיות תחת זוית של 'כל המרבה הרי זה משובח..' כי מדובר בנושא שיושב תחת כנף של תרבות. ומהזוית הספציפית של אוסטרליה הרי המהות של המדינה הזו הינה מולטי-תרבותיות כלומר הפרספקטיבה של 'למי יותר גדול' אמורה להיות אפילו פחות רלוונטית מלכתחילה.

לגבי הגירה אל תוך אוסטרליה עצמה, השיקולים ומדיניות ההגירה שאוסטרליה מאמצת לעצמה מוכתבים ע"י כדאיות ורלוונטיות כלכלית לאוסטרליה עצמה כשיקול עליון ועיקרי. ללא שום קשר לשפות האם של המהגרים הפוטנציאלים אליה. אם לביל גייטס היתה תעודת מכונאי רכב ונסיון פרקטי הוא היה יכול להגר לכאן גם ללא מיליארד דולר ופרסום עולמי.

אהיה סנוב ואומר שאני עדיין לחלוטין לא מקבל שום טיעון שהוצג עד כה.

ANZ1

New member
אתה לא צריך לקבל אף טיעון

כי אני לא ניסיתי לשכנע,
אני רק הסברתי איך השיטה עובדת.
אני למשל (אם זה יהיה תלוי בי), הייתי מקדם הגירה של אומנים, ציירים, פילוסופים ומוריד את כמות המהנדסים וכלכלנים,
אוסטרליה וניו זילנד לא יהפכו להיות מעצמות טכנולוגיה, אבל מעצמת אנושיות ואומנות דווקא כן.
אני גם בכלל הייתי מוריד עד לאפס את כמות המהגרים לאזורים אורבנים קיימים.
כל המטרה של הגירה כלכלית היא לעזור למדינה ולמקומיים, אבל כשהמהגרים מגיעים למלבורן וסידני, הם רק מעלים את מחירי הדיור, את הצפיפות ומורידים את רמת החיים.
(זה כמובן אני אומר אחרי שנכנסתי בדלת).
מהגר שרוצה להגיע, שיעבור לישובים מרוחקים וקטנים שיקימו ערים חדשות.
ובכלל מבחינת המדינה, יש יותר חסרונות מתועלת במהגרים.

Monash

New member
Re:

Once upon a time you got points for having a bachelor Degree or higher in a particular langauge which included Hebrew (nothing to do with NAATI) - this is how u got your points, this days you can only claim those which are tested by NAATI.
Talking about once upon a time - many years ago when I started doing this stuff (I sound ancient) , Hebrew was not on the list which was very frustrating, but Yiddish was listed which was very amusing as I never met anyone who completed his higher eduction in Yiddish. Took few years before someone woke up at immigration and swap Yiddish with Hebrew.

Not accredited mean rare langauge which is not tested by NAATI

Y. Saar
RMA #0002942

למעלה