קבלת קוד ממשרד הבריאות

shmulik88

Member
קבלת קוד ממשרד הבריאות

אימי בתחילת מחלת אלצהיימר מה הקריטריונים לקבלת קוד ממשרד הבריאות? איזה נתונים אני צריך לספק להם לצורך העיניין? ואיך מבצעים את ההליך לקבל הקוד ממשרד הבריאות?

אורנה119

New member
קוד משרד הבריאות

קבלת הקוד מתבצעת בשני שלבים שלב ראשון זה השלב הרפואי את צריכה שרופא יאבחן את אימך וישלח למשרד הבריאות או שאת תשלחי את סיכום האבחון שלו במידה והיא זכאית מבחינה רפואית לאישפוז של תשושי נפש השלב השני הוא השלב הכספי את מבקשת מהם טפסים שישלחו לך בדואר הטפסים האלה הם בדיקות הכנסה מהאם ואבא הם מבקשים אישורים על תלושי מש"כ או פנסיה או קיצבת ביטוח לאומי אישורים על נכסים כמו בית אז נסח טאבו אישורים על יתרות בבנק ודפי בנק של האמא והאבא שלוש חודשים אחורה מהילדים הם מבקשים שלוש תלושי מש"כ אחרונים יש באתר משרד הבריאות את כול החוזר עם החישובים לאחר שנקבעת לך סכום התשלום את מקבלת קוד בריאות מי שיש לו פנסיה יותר מ9 אלף ש"ח פלוס קיצבת זקנה לא משתלם, מי שיש לו כספים בבנק יותר מ60 אלף ש"ח לא משתלם אם יש בית לאמא והאבא לא בחיים לא משלתם ואם הילדים אחד מהם מרויח יותר מ10000 ש"ח גם לא משתלם האמת שהם להפתעתי די אנושיים שם במשרד הבריאות ולא מנסים להכביד או להכשיל אם יש להם קודים במכסה החודשית הם לא מערימים קשיים ובאים לקראת החולה ובני משפחתו אני מאחלת לך הצלחה

shmulik88

Member
אני ממקד את השאלה....

אבי לא בחיים ואימי גרה לבד. יש לה פחות מ 60,000 שקל חסכונות. סך ההכנסות שלה הוא 6000 שקל לחודש. מה דעתך לנתונים כאלו? האם הם ידרשו שאמכור את הבית?

אירילה

New member
שמוליק שלום ,מצ"ב קישורים מ.הבריאות

מקווה שיעזור לך . מצ"ב הקישורים

פנטזי1

New member
הם לא יכולים לדרוש שתמכור את הבית

אלא שתשכיר אותו ושכ"ד יהיה חלק מהתשלום שלכם

אורנה119

New member
קוד בריאות

מנסיון שלי אם לא תמכור את הבית ותשכיר אותו הם יבקשו את שכ"ד ואז אתה מגיע למצב כזה 6000 ש"ח שיש לה +שכ"ד נגיד משהו כמו 400$ שזה כ2000 ש"ח ביחד זה מגיע ל8000 ש"ח בסכום כזה אני לא יודעת אם משתלם לך בקש קוד במחיר הזה יש בתי אבות בהחלט סבירים וטובים כמו כן הם אתה עובד הם גם יקחו ממך החישוב הוא כזה הסכום שאתה מרוויח ברוטו בניכוי נסיעות-הבראה לחלק לאנשים שבמשפחה נגיד שאתה נשוי פלוס 2 ילדים ואשתך עובדת אז המש"כ לחלק ל4 מזה אפשר לקזז תשלומי משכנתא אם יש לך הסכום שיוצא לחלק לנקודת זיכוי שזה 178 נקודת זיכוי ולראות כמה נקודות זה יוצא אם יוצא עד 5 נקודות פטור אם יוצא יותר מתחילים לשלם אני לא זוכרת את הטבלה במדיוק יש אותה באתר משרד הבריאות כך שאם אתה מרוויח טוב ואין משכנתא אז גם ממך יקחו הרבה ואז נראה לי שבכלל לא משתלם לך אבל בכול זאת הייתי מציעה לגשת ולמלות טפסים אם הסכום לא נראה לך את יכול להגיד שאתה לא לוקח את הקוד בהצלחה

shmulik88

Member
בקשה...

האם את יכולה לשלוח לי את הקישור לטבלה??? בתודה מראש

גיורא7

New member
קוד משרד הבריאות

מצ"ב קישור מתאים http://www.health.gov.il/download/pages/gernewsys.pdf

אורנה119

New member
האתר המבוקש

שמוליק היקר מצאתי את האתר אני מציעה לקרוא בעיון את כול החוזר זה קצת מסובך החישובים שם אבל אם אתה רוצה אני ישמח לעזור לך אני הגשתי לקוד בריאות לאבא שלי ועברתי את כול זה לא מזמן כך שיש לי נסיון בכול ענין החישובים והחוקים אני מאחלת לך הצלחה http"/// www.health.gov.il/download/forms/a2699 mk24 05.pdf

אורנה119

New member
קוד בריאות

אני חייבת להוסיף ולומר מנסיון שלי בתי אבות פרטיים ברמה טובה ואפילו טובה מאוד אם אתה מגיע אליהם באופן פרטי הם מאוד גמישים במחיר אפילו אם יתחילו איתך במחירים כמו 10000 ויותר אם יש מקום פנוי הם מתגמשים על הרבה פחות בסביבות ה8000 בערך תלוי כמה אתה יודע לנהל מתשא ומתן טוב שיהיה בהצלחה

shmulik88

Member
הבהרה....

הבעייה שאני צריך למצוא פיתרון לאמא שלי בבתי אבות שמטפלים בתשושי נפש. אמא שלי בתחילת מחלת אלצהיימר.

פנטזי1

New member
בדיקה שאני עשיתי בתי אבות פרטיים

ברמה טובה עולים הרבה יותר 12000-14000 ולפעמים זה לא כולל תרופות וחיתולים.כמובן שמדובר על מחלקה מיוחדת לתשושי נפש=מחלקה סגורה.

פנטזי1

New member
תוספת-כדאי שתלך לראות מה שיותר

מקומות ואז תחליט אם זה מתאים לאמא שלך.עד כמה שאני ראיתי רוב המקומות הם לאנשים במצב מתקדם מאוד של המחלה ולא בתחילתה.

אורנה119

New member
בתי אבות פרטיים

הבתי אבות שאת מדברת עליהם הם אחוזת ראשונים או בית אבות פלאס בת"א במקומות כאלה הם בכלל לא מקבלים תשושי נפש המחלקות במקומות כאלה של סיעודי ותשושי נפש שמורים בדרך כלל לבעלי הדיור המוגן שבאיזה שהוא שלב נהיים סיעודיים ובגלל זה המחירים האלה כי הם בכלל לא רוצים לקבל מבחוץ אולם בתי אבות באותה רמה ואפילו יותר טובים שמחזיקים מחלקות סיעודייות ותשושי נפש ברמה אפילו יותר מקצועית מבתי אבות שהוזכרו המחירים שם הם כמו שאמרתי ותשושי נפש לא נחשבת מחלקה סגורה ולשמוליק היקר לצערי אני לא זוכרת בדיוק איפה זה יושב באתר משרד הבריאות אני יחפש את זה היום וישלח לך אשמח לעזור בכול שאלה

אורנה119

New member
בתי אבות פרטיים

מה שחשוב לתשושי נפש או סיעודי זה לא הפאר וההדר של המקום אלא רמת הרופאים,כמה יש כח עזר לכמות החולים למשל כח עזר 1 לחמש חולים זה טוב כמה פעמים רוחצים אותם,האם יש רופא 24 שעות האם ההנהלה טובה,ומפקחת טוב,האם החדרים מרווחים ונוחים האם יש מעליות גדולות,האם השטחים הציבוריים גדולים ומוארים האם יש פעילות במשך היום ואחר הצהריים מהם שעות הביקור,והכי חשוב רשיון ממשרד הבריאות שזה סימן שהם בפיקוח ועומדים בתקנים המחמירים של המשרד בכול בתי האבות אפילו המפוארים ביותר של 15000 לחודש הכח עזר הוא רוסי,או ערבי,כול עובד זר אחר האוכל פחות או יותר אותו אוכל

פנטזי1

New member
אורנה שלום

אני מסכימה איתך שלא הפאר חשוב אלא הטיפול אבל זה לא מדויק כלכך,באחוזת ראשונים וגם במקומותאחרים מקבלים חולים גם מבחוץ ומחלקה לתשושי נפש היא כן מחלקה סגורה (הכוונה לא לחולי נפש)במובן שהחולה לא יכול לצאת לבדו החוצה . אני אשמח לשמוע ממך שמות של בתי אבות שאת מתכוונת אליהם כי אני מחפשת מקום טוב לאבי.

גיורא7

New member
עוד טיפ למציאת מסגרת טובה

אני מסכים כמעט עם כל מה שכבר נכתב. באתר משרד הבריאות נוספה לאחרונה אינפורמציה חדשה וחשובה ביותר "אורך תקופת הרישיון" כולל הסבר על משמעות הדבר , כדאי להכנס ולבדוק. מצ"ב הלינק לאתר.http://www.health.gov.il/units/pharmacy/institution/inst_Castom_out.asp?p=1.

למעלה