קבלת רשיון עבודה זמני

kalda01

New member
קבלת רשיון עבודה זמני

הבן שלי בוגר צבא והציעו לו בישראל עבודה בקנדה (בעגלות) עם רשיון עבודה זמני לשנתיים. מאחר ואין לי דרך לבדוק האם זו הצעה לגיטימית, רציתי לשאול האם זה באמת אפשרי לקבל רשיון עבודה בצורה חוקית, ואם כן מה הפרוצדורה שבה זה נעשה. האם יש צורך לבקר בשגרירות הקנדית והאם הם אמורים להנפיק ויזה כלשהיא. בקיצור מה אני צריך לדעת כדי לבדוק אם זו הצעה רצינית, והאם ניתן לקבל את רשיון העבודה פה בארץ לפני שמגיעים לקנדה.

המעסיק צריך לחתום ם העובד על חוזה עבודה

ולספק לו מסמך הקרוי LMO של משרד העבודה הקנדי. כל התהליך הזה מתבצע לפני שעולים על המטוס לקנדה, ויש להציג את המסמכים כולל תעודות השכלה ואישורי ניסיון, כמצויין במסמך ה LMO. אם רוצים אפשר לבצע הליך מקדמי בשגרירות הקנדית בתל אביב, במצב הזה התהליך בשדה התעופה בקנדה יהיה יותר קצר ותהיה וודאות רבה שיסתיים בהצלחה. יש לפעול לפי ההנחיות המדוייקות של עורך הדין של המעסיק. בשום אופן לא לבוא לקנדה כתייר, ולטפל בניירת העבודה אחר כך. זה מתכון בדוק לצרות.

kalda01

New member
הליך מיקדמי

מה זה בדיוק ההליך המיקדמי שניתן לעשות בשגרירות בארץ?

לאחר שקיבלת חוזה עבודה ו LMO אתה יכול להגיש

את הבקשה לרישיון עבודה בצירוף מסמכי ההשכלה והניסיון בשגרירות בתל אביב, ובתהליך קצר של כשבועיים הם יחזירו את הניירת יחד עם מכתב שמאשר שהניירת נבדקה ובשהגיעך לקנדה תהייה זכאי לרישיון עבודה. הדבר חוסך לבטים וחששות כי בנסיעה ישירה ללא המעבר בשגרירות, אתה לא יודע ב 100% שתקבל את היתר העבודה, אם עברת בשגרירות הוודאות מתקרבת ל 100%.

kalda01

New member
התהליך בשגרירות

כלומר הגשת הניירת לשגרירות יכולה לחסוך בעיות שאחרת היו מתגלות בזמן הנחיתה. האם יש צורך בקבלת ויזה כלשהיא בדרכון אם הנסיעה היא למטרת עבודה ?

לא, אין לא חותמת מיוחדת ולא מדבקה

היתר העבודה הוא מסמך המופק ממדפסת של פקיד ההגירה, ומוצמד לדרכון בסיכה. הביקור בשגרירות הוא בדיקה מקדמית של כל החומר, שחוסכת זמן מול הפקיד בשדה התעופה, ומצד שני מבזבזת כשבועיים עד לקבלת האישור שבשדה התעופה מתקבל בדרך כלל בפרוצדורה של 10 דקות, עובדי חינוך, מזון,ובריאות חייבים כניראה לעבור בשגרירות כי יש להם צורך באישור משטרה ובדיקת בריאות, כל השאר יכולים כניראה לדלג על שלב השגרירות, אבל יש יותר שקט נפשי כשטסים ויש את המכתב של השגרירות שהחומר כבר נבדק.

למעלה