קבלת שבת (שתי שאלות)

• פותח הנושא avki
  • פורסם בתאריך

avki

New member
קבלת שבת (שתי שאלות)

1 אחרי חרישה על Echoes ומה שקשור אליו, עדיין לא הבנתי מה פשר השם (הדים בעברית)? 2 התאכזבתי מאד מAPB השיר האחרון בAHM המשובח. לדעתי זה השיר היחיד של פינק פלויד שהוא ממש 'לא משהו' מבחינה מוזיקלית. מישהו יודע עוד אולי על תהליך הפקתו, על כתיבתו או למה הוא יצא ככה? מישהו חולק עלי? שבת שלום!

holo

New member
הד=

בת קול, קול שחוזר על עצמו ומתעמעם, כמו שתצעק במערה או בעמק והצעקה שלך תחזור כמה פעמים. השיר נקרא כך בגלל שהוא מתחיל בצליל של הד ומתגבש ליצירה מפוארת. גם הנושא עליה מדברת היצירה, האבולוציה האנושית, מתקשר לשם השיר. אתה יכול לקרוא יותר על השיר בפרוייקט ביקורות האלבומים של הפורום במאמרים. בקשר ל APB, אתה צודק, הקטע סתם משעמם ומיותר באלבום.. עוד חלק מהנסיונות של הלהקה לעשות משהו מיוחד וחדש

afon

New member
דוקא אני אהבתי

נכון שזה קצת מעצבן ואוונגרדי יותר מדי אבל אם הם היו מפתחים את הפסנתר ליצירה קצת יותר מגובשת היה יכול להיות נחמד, יש שם קטעים יותר מעניינים וקטעים פחות.

בקשר לAPB

אז כן, היצירה לא משהו ובהחלט לא הולמת את הפתיחה המדהימה והמופתית של האלבום. אבל, לדעתי, השיר מאוד תורם ל"הפי אנד" של הדיסק ובמקום להשאיר אותך עם פה פעור אחרי שלל יצירות פאר, אתה נשאר עם מחשבה טובה על כל הדיסק וגיחוך קל על סופו. אין מה לעשות, הקטע תורם. ואולי גם בגללו הפינקים לא מתייחסים לדיסק בכבוד הראוי לו... נו טוב, שויין. אני אוהב.

יש לי גרסה של APB בהופעה

על פי התאורים, מייסון טיגן ביצה (עין) על הבמה בעת השמעת הקטע. גם אם הוא הומוריסטי, היתה מאחוריו מחשבה מסויימת. זה היה פיתוח (או המשך) של הרעיון שמאחורי The Man and the Journey, שפותח אח"כ ל-Dark Side of the Moon. היינו: הפלוידים שאפו שיצירותיהם יתארו את חיי היומיום של אנשים ממוצעים, תוך נסיון - להערכתי - "לפצח" את הקוד של חיים אלו.

למעלה