קבלת שבת

אורטלי4

New member
קבלת שבת../images/Emo53.gif

התבקשתי להכין עם עוד כמה תלמידים את קבלת השבת בפולין (בית הספר הוא חילוני) אשמח לשמוע רעיונות ממי שגם במקרה עוסק בעיניין או מבעלי ניסיון שיכולים להעשיר אותי מנסיונם תודה רבה

קבלת שבת בפולין....

במשלחת שלי (גם אנחו חילונים חחח) בקשו באתנו לבוא עם חולצות לבנות (וכולם עשואת זה) והבנים הביאו כיפות ועשינו קידוש ושרנו שירי שבת ובנוסף הבצפר אספו מההורים (לפני שטסנו) מכתבים והביאו לנו אותם בקבלת שבת והיה ממש ממש נחמד כדי לכם לאמץ את זה גם ותתנו דגש על החולצות הלבנות כי זה עושה את הקבלת שבת מאוד חגיגית ומיוחדת... מסע מוצלח ואני פה לכל שאלה שמישהו ירצה לשאול...

אורטלי4

New member
שאלה נוספת

ראשית חן חן על התגובה המהירה האם מעבר לקידוש לא היה עוד איזה קטע של אמירת דברים, קטע קריאה או משהו כזה?

לאורטל...

אממ חוץ מאיחולי שבת שלום ושירי שבת ואוירה כיפית כזאת נאמרו דברים שקשורים בדברים השוטפים של המשלחת (שעת השקמה ויציאה של הבוקר למחרת, מסלול ודברים כאלה) ואממ שקבלנו ת'מכתבים מההורים אז הרבה התחילו לבכות (מגעגועים והתרגשות) אז המורים חבקו וחיזקו וכזה... בסכ"ה היה ממש סבבה בקבלת שבת וביום שבת עצמו עשו לנו יום כיף למקומות תירותיים,קניות וכאלו..

אצלנו התחלקנו ל2 קבוצות (2מלונות)

אחד דתיים שומרי שבת ואחד אלה שלא שומרי שבת אני הייתי בלא שומרי שבת ועשינו קישו' והבצפר שלי היה אחראי לעשות ת'ארוחת שבת מה שנקרא אז חיפשנו שירי ארץ ישראל ושיריר יהדות כאלה הדפסנו וקיבצנו לשירונים ויצא כזה ספר נחמד שבו כל תלמיד מהבצפר שלי כתב ברכה ליד כל שיר ושיכפלנו ובערב שבת חילקנו לכל מי שנשאר במלון שלנו.... ככה שיצא גם מזכרת מכולם וגם שירונים נחמדים...

edna katz

New member
היי אורטל

אספר לך איך התנהלה אצלנו במשלחת השבת... אנחנו היינו משלחת דתית. כמו שכבר נאמר בתגובה אחרת, יהיה נחמד אם כולם ילבשו חגיגי(לבן-אם אפשר) והבנים יחבשו כיפה. אנחנו לפני היציאה לפולין הכנו ספרון קטן שבו יש שירים וזמירות שבת(גם אם לא מכירים את כולם זה בסדר, למרות שאני דתיהי כמעט ולא הכרתי שירים)ובסוף היה עוד יותר נחמד שהיה גם שירי ארץ ישראל... היה נחמד להרגיש את כל הגעגועים לארץ כשעורכים שבת בארץ זרה. אחרי הארוחה חילקנו את הספרונים שהכנו בדיוק לפי מס' הקבוצה שלנו ובגלל שזה היה יפה ומרגש ירדו אלינו מהחדרים משלחות חילוניות והחלו לשיר איתנו והגענו למצב שיש לכל 5 אנשים ספרון אחד. שרנו עד 2 בלילה. גם לנו הביאו את המכתבים של ההורים אבל לא בשבת, הייתי ממליצה לא להביא את זה בשבת, בגלל(מנסיון) כולם מתחילים לבכות מגעגועים הביתה להורים ולמשפחה, ואז נהרס כל אווירת השבת, במקום להיות שמחים כולם מתחילים לבכות, וזה חבל, לנו חילקו ביום שישי(אם אני לא טועה) המנהל שלנו אסף אותנו לתוך החדר הגדול שלו הקרין לנו את מה שהוא צילם עוד בישראל (הוא צילם את כל ההורים ואת המשפחות מאחלות בהצלחה במסע, שולחות נשיקות וכו' וכו'...) ואח"כ הוא גם חילק את כל המכתבים. לפי דעתי זה עדיף מאשר לקבל את המכתבים בשבת, אבל זה נתון לשיקול דעתך. בהצלחה בכל אופן, מקווה שעזרתי אכשהו. עדנה כץ.

לא רלוונטי איזה בי"ס ../images/Emo110.gif

אני בטוחה שגם בבי"ס חילוני יש כאלה ששומרים יותר או פחות... קידוש - אל תוותרו על זה - נורא מרגש לעשות קידוש כשאתה רחוק מהבית.. תוודאו שאחד הילדים יביא בקבוק תירוש. שהבנים יחבשו כיפות, ילבשו חגיגי יותר משאר הימים לארוחת הערב, תקדשו אפילו על חלה... אממ, יש שירים ששרים אחרי הקידוש - אפשר גם לשיר (אשת חיל וכו').

למעלה