קבלת שבת

קבלת שבת

לפני מספר ימים בפורום חינוך ביתי נכנס הורה שביקש גן ילדים ללא קבלת שבת. כשבאתי להגיד שאני לא מכירה גנים כאלה נזכרתי שבעצם בגן של יותם כאן אין קבלת שבת. זה הזכיר לי שהפמוטים שהתעקשתי להביא עדיין מאוכסנים ושפרט לקלטת מאה שירים ראשונים -שירי חגים, יותם לא ממש מכיר את התרבות היהודית ישראלית. עכשיו שאנחנו עוברים יש לי אפשרות לשים אותו בגן יהודי ואני מתלבטת אם זה צריך להיות שיקול? מה אתם עושים איך מכניסים את הווי החגים וקבלת השבת שלדעתי הם מאד נעימים לחיים בחו'ל?

שרונה13

New member
שאלה טובה

אני מוכרחה לספר לך שבארץ ביתי הלכה לגן שכמובן חגגו בו חגים וקבלת שבת והכל עם המון שמחה ואור... וכאן בארה"ב היא בגן יהודי (JCC) שבעקרון חוגגים בו הכל כולל קבלת שבת... אבל להבדיל אלפי הבדלות מהארץ עם הרבה פחות אור ושמחה. זה אחד הדברים שהכי מעציבים אותי כאן. אפילו בפורים שזה חג של ילדים ואמרו לכולם לבוא מחופשים, ענבר הגיעה מחופשת מדהים והיא הייתה היחידה!! אחר כך הגננת סיפרה לי שהילדים האחרים גם לבשו תחפושות שהיו להם בגן... ענבר הולכת רק לשלוש שעות ולי לא יצא באותו יום לראות אף אחד נוסף מחופש. מיותר לציין שגם קבלת השבת שהם עושים כאן ב JCC עלובה למדי ביחס למה שראיתי בישראל. אני חושבת שגן יהודי זה חשוב בעיקר בשביל החגים כמו פורים אבל בסופו של דבר את המורשת היהודית תעבירו בעיקר בבית עם ארוחות שישי פסח וכו'.

אצלנו.. אין לי ממש דיעה,

רק קצת עובדות - היה לי ברור שבר תלך לגן ישראלי כי רציתי להקל עליה את המעבר והשפה היתה חשובה לי. למרות האנטי שלי הכללי במיוחד בארץ, והנטיה לברוח בחגים עם תרוצים שונים מארועים משפחתיים.. חשוב לי שבר תכיר את המסורת בגלל שאנחנו כאן. אנחנו שומעים המון דיסקים שלה (היא בת שנתיים וחודשיים) קוראים ספרים בעברית ובגן מדברים בשתי השפות. יום אחד בשעת האמבטיה בר התחילה לשיר "ברוך אתה אדוני" וככה גילנו שבגן מברכים לפני האוכל. אותנו זה די מצחיק- לא הברכה אלא בר "מתפללת". בארץ זה היה מאוד מפריע לי אבל מסתבר שכאן פחות. וכשאני חושבת על זה - העובדה שהגננת שלה שומרת שבת ןפעילה בחבד (היא כנראה באמצע בין רפורמית לאורתודוקסית, לא בדקתי) אפילו משמחת אותי, אין לי הסבר. יש לנו קבלת שבת פחות או יותר כמו שהיתה בארץ. אופים חלה, שרים ומדליקים נרות. לי כרגע יותר חשובה הישראליות - בעיקר בגלל שרציתי שהמעבר יהיה קל - ז"א העברית והמנטליות. נראה לי שלפן היהודי נגיע יותר מאוחר.

למעלה