קבלת שכר מבטוח לאומי

-איל-

New member
קבלת שכר מבטוח לאומי

אני עובד בשני מקומות עבודה. לפני חודש הייתי בעשרה ימי מילואים. ממקום העבודה הראשי קיבלתי משכורת כנדרש. הבעיה עם מקום העבודה השני. הגשתי לבטוח הלאומי תביעה על הפסד השעות (אני מלמד באוניברסיטה). באוניברסיטה הורידו לי 1300 ש"ח בערך על המילואים. הביטוח הלאומי החזיר לי 130 ש"ח !!! התקשרתי אליהם ואמרו לי שזה החוק כי הם עושים ממוצע רבעוני. הבעיה שכל חודש השכר שלי משתנה. יש חודשים עם יותר ויש חודשים עם פחות. זה לא מעניין אותם. האמנם ???

ניר נגר

New member
היי אייל, אינני מכיר את הנושא למען

האמת, מצורף בזה לינק לאתר של ביטוח לאומי ובו החלק של תגמולי המילואים. כמו כן, תחת קישורים באתר של הקמל"ר תמצא את הפון של קצינת פניות הציבור, דבר איתה ותקבל תשובה מוסמכת. נשמח מאוד את תאיר את עיננו בתשובות שתקבל. בהצלחה

z i v1

New member
מכיר את הנושא מקרוב.

המקום העבודה הראשי שלך הוא קבוע? חמישה ימים בשבוע או שגם שם השכר משתנה מחודש לחודש?

-איל-

New member
מקום העבודה הראשי קבוע

חמישה ימים בשבוע, מחודש לחודש... מקום העבודה השני הוא הוראה. אני מקבל תלוש כל חודש משם אבל בגלל שכמות השעות משתנה הסכומים משתנים. מה אתה יודע על זה ?

z i v1

New member
מצטער - איני איש בשורות.

לפי חוק ביטוח לאומי ( שהוא מנסה להסתיר אותו ולהתכחש אליו) מי שאין לו 60 ימי עבודה בפועל ברבעון שקדם למילואים, זכאי לחישוב שכרו לפי 3 החודשים הגבוהים מתוך השישה חודשים שלפני צאתו למילואים. בגלל שיש לך עבודה נוספת של חמישה ימים בשבוע, אתה לא עומד בקריטריון הנ"ל. בטוח לאומי במקרה הטוב יגלה לך הרבה סימפטיה ויענה לך עם דמעות תנין שהחוק לא מאפשר לו לשלם לך. ( דבר שהוא נכון בעיקרון). בחוק יש סעיף נוסף ( שבטוח לאומי הסתבך איתו בגללי) האומר שלשר הממונה ( שר הרווחה) יש סמכות להורות במקרים מיוחדים להורות לביטוח לאומי לשלם לפי הפסד בפועל ולא לפי ממוצע של רבעון אחרון. אל תתלה בזה הרבה תקווה ( בטוח לאומי יאבק בך בכל כוחו ועוצמתו) אבל תנסה לכתוב לשר הרווחה עם המסמכים הרלוונטים ותבקש שיפעיל את סמכותו בנושא הזה. מעניין כיצד הוא יגיב. ( הימור שלי: העניין בבדיקה...) אבל תמשיך לנדנדנ, נראה אותו עונה לך בשלילה. לי השר הקודם ניסה לענות שהנושא בתהליכי חקיקה בכנסת ועניתי לו בנימוס שיש לו את הסמכות לאשר או לדחות בלי חוק בכנסת אלא לפי החוק הנוכחי. הוא יועציו התחמקו ממני בכל מיני תשובות לקוניות עד שבסוף השר התחלף בבחירות האחרונות. נסה...נראה אותו עונה לך שהוא לא מעוניין להפעיל את סמכותו. :)

למעלה