קבלת תגמול מילואים כשמדובר במשכורת גלובלית

subatoi

New member
קבלת תגמול מילואים כשמדובר במשכורת גלובלית

שלום

כשמדובר בשכר גלובלי אני אמור לראות פשוט משכורת רגילה, נכון? יש לי איך לבדוק שהמעסיק מעביר לי את מלוא הסוכם שהועבר אליו מביטוח לאומי?

guya72

New member
משכורת

המעסיק אמור לשלם לך משכורת כרגיל כאילו עבדת, ולאחר שהוא יקבל את הכסף מבט"ל - להעביר לך את ההפרש.
איך זה יתבטא ויזואלית בתלוש משכורת ? תשאל את הנהלת חשבונות / חשב שכר שלכם.

subatoi

New member
ואיך אני יודע כמה אמור להגיע אליי?

ביטוח לאומי מדווח לי כמה הוא מעביר, אבל איך אני יודע בדיוק מה ההפרש? קצת קשה לעשות חישוב של שכר יומי עפ"י משכורת גלובלית, כשמספר ימי העבודה בחודש משתנה מפעם לפעם.

huey

New member
מה שאני מכיר זה שהם עושים מיצוע של המשכורות

לפי כמה חודשים אחורה, ואז מחלקים בכמות ימי העבודה שיש בחודש ולפי זה אתה מקבל החזר.

לגבי כמה חודשים אני לא בטוח, נדמה לי 3 חודשים.

subatoi

New member
אבל פה מדובר על משכורת גלובלית.

אני יכול פשוט לסמוך על ביטוח לאומי ועל המעסיק שלי, אבל, אתם יודעים.

huey

New member
- אם זה יהיה החודש עבודה השני שלי

אני מתחיל לעבוד עוד חודש בשכר גלובלי, ויש לי מילואים בחודש העוקב.
האם התשלום לימ"מים יהיה כחלקם היחסי במשכורת הגלובלית ללא קשר כמה זמן אני בעבודה או שעושים איזה מיצוע של 3 משכורות קודמות? לפני כן לא עבדתי..

אני שואל כי לפי חברים שעובדים במשרות שהן על בסיס שעתי, נותנים החזר מילואים לפי ממוצע שכר של 3 חודשים אחרונים, ואני לא יודע איך זה עובד בגלובלי.

תודה

ozak999

New member
שאלה טובה

במיוחד כאשר מדובר בתקופת מילואים בת יותר מ- 5 ימים או שנופלת על סופ"ש.
רו"ח של המעסיק שלי טוען שלא מגיעים לי הפרשים כיוון שהמשכורת היא גלובלית. מצד שני, כאשר אני מחסיר שעות הם מנכים מהמשכורת.

יש עוד חלק בחוק שמתייחס לעובד חודשי וקובע כי עובד חודשי יגיש בכל מקרה את תביעות המילואים דרך המעסיק,
בעוד שעובד שעתי יגיש אותן באופן עצמאי ב- 75 הימים הראשונים לעבודתו אצל המעסיק.
המעסיק שלי לא הסכים לקבל ממני אישורי מילואים על תקופות שלפני 75 ימים מתחילת ההעסקה במקום...

למעלה