קבע בתור מתנדב

• פותח הנושא uk8
  • פורסם בתאריך

uk8

New member
קבע בתור מתנדב

שלום, רציתי לדעת מה ההליכים להיכנס לקבע בתור מתנדב? אם עשיתי כבר ועדה רפואית לקצונה ולא יצאתי עדיין צריך ועדה? תודה.

hillator

New member
תשובה

ממה שידוע לי היחידה שלך צריכה לבקש שתשאר, ורופא תא מתנדבים צריך לאשר את זה. לא ניראה לי זה קשור לקצונה כי יש הרבה נגדים בקבע שהם לא קצינים. בגדול פרופיל 21 כבר לא משנה כלום שאתה בקבע. (ברור שאם אתה חולה סכרת עדיין תצטרך להיות קרוב לבית חולים ולא פתאום יוציאו אותך לאבטש)

uk8

New member
אבל

מה זה מצריך בפועל? איפה תא מתנדבים מעקב את הסיפור הזה? ועדה? אישורים?

hillator

New member
ממה שאני יודעת

זה שיחה עם רופא ותקן ביחידה. אבל אני רושמת לי לבדוק את הנושא מול שלישת היחידה שלי ביום א ולחזור אליך עם תשובה ודאית. כמו כן אם אתה רוצה שלח לי את הפרטים של המיל הצבאי שלך במסר או לאיי מייל [email protected] ושתהיה לי תשובה בצבא אני אשלח לך מייד כולל התכתובת כולה בברכה

אייני

New member
קודם כל, שאלה יותר חשובה שלא נשאלה כאן

לפי הכרטיס האישי שלך - אתה זכר (למרות שהגיל קצת גבוה מדי לפי ההיגיון אבל לא נורא). אז דבר ראשון והכי חשוב: כמה שנים עשית? מתנדבים הרי עושים שנתיים. אתה אומר שאתה רוצה לעשות קבע. בשביל זה קודם כל - אתה צריך לחתום הארכת שירות. כלומר - אתה צריך לעשות 3 שנים מלאות - ורק אז תוכל לעשות קבע. (אם אתה לא שואל את זה בשבילך אלא בשביל מישהי, או שאתה זה בעצם את והכרטיס זה סתם - אז זה לא רלוונטי כי אם עשית שנתיים כבר סיימת את שירות החובה ואת יכולה להתחיל קבע). אם עדיין לא הגעת לשנה השלישית - אז עדיין אין לך מה להתעסק עם זה. קודם תחתום ל3 שנים (זה דרך השלישות, אגב), ואז תתחיל להתעסק בקבע. אם כבר חתמת מזמן וטיפלת בזה - אז כל ההתעסקות עם קבע היא בשלישות. אתה פשוט בא אליהם ומבקש לחתום קבע. שם אתה חותם ושם אתה מנהל את הכל. רק - דבר מאוד מאוד חשוב שאתה חייב לדעת לפני שאתה עובר - בקבע - הרפואה שלך היא דרך הצבא ולא אזרחית (ולא משנה מה הבעיה הבריאותית שלך). ככה שאם יש לך בעיה בריאותית קשה יחסית שמחייבת הרבה רופאים או מעקבים רפואיים וכד' - קח את זה בחשבון כי זה שיקול משמעותי מאוד.

hillator

New member
העלת נקודה חשובה

חשוב לציין שאני מקבלת שירותי רפואה דרך הצבא (זה מה שהוחלט עבור מקצועות נדרשים) ומה שקורה שם זה פשוט ביזיון. המפקד הישיר שלי כבר פנה למקפ"ר ולירפ"א בנידון. הרופאים בצבא לא ערוכים לטפל בבעיות רפואיות רציניות(גם בכאלו פחות רציניות הם לא יודעים לטפל).

אייני

New member
../images/Emo45.gif

בסה"כ, הרפואה הצבאית באופן כללי היא דיי ביזיון עד כמה שהבנתי. (כמתנדב מעולם לא עברתי אותה באופן אישי כשהייתי צריך, אז אני לא יכול להעיד בעצמי כמובן). כמובן שאם הבעיה הרפואית היא פשוט משהו כמו לקות שמיעה נגיד, שלא דורשת בכלל טיפולים קבועים מהרופא - אז סבבה, אפשר לסבול את הרפואה הצבאית. אבל אם מדובר במשהו שדורש טיפולים קבועים או השגחה רפואית קבועה וכד', זה באמת נהיה סיוט.

hillator

New member
גם לאנשים בריאים זה סיוט

רק מארועי החודשים האחרונים 1. תכניתנית אצלי בגף התעלפה, כולה חיוורת אני באתי בבוקר ראיתי אותה אמרתי ישר למרפאה. קיצור הלכנו למרפאה 4 קצינים. מתוכם אחד חובש ואחד מצטיין הרמטכ"ל, עם טופס 102 חתום ע"י רב סרן. והרופא סרב לבדוק אותה. בסוף זה נגמר באישפוז באסף הרופא, בעוד מרפאת הבסיס מאשימה שאנחנו שיתפנו פעולה עם החיילת בהתחזות לחולה.. (כן אין למהנדסים מה לעשות בחיים רק לעזור לילדה בת 19 לשחק אותה חולה.. באמת אנחנו נראים לרופא ילדים קטנים?) 2. תכניתן נוסף סבל מחום והשתעל, הלך לרופא הרופא קבע בריא הילד חזק הביתה אמא לקחה לביקור רופא קבעו דלקת ריאות, החזירו לרופא היחידה למתן אנטיביוטיקה , לא נתן בטענה שהחייל בריא. בסוף החייל אושפז שבוע שלם בטיפול נמרץ ומאז הוא כבר חודש מסופח לר"מ 2. העניין היחיד שאבא של אותו חייל במקרה אל"מ במילואים.. קיצור הוא כבר עשה כמה טלפונים

אייני

New member
ואו0_0

אני רואה שהמצב אפילו יותר גרוע ממה שחשבתיXDDDDDDDD אם כי אני מציע שנרגיע פה, אחרת הבחור הזה יברח מהצבא כל עוד נפשו בוXDDDDDD

בעיקרון,

זה לא כזה סיפור להתגייס לקבע. והאמת שממך בקושי ידרשו משהו. אתה כן צריך סיכום רפואי של רופא המשפחה, שיסכם מה בעיותך מגבלותיך, והתפתחות המחלה. שטיות כאלה. בנוסף לטפסים, הרגילים שתתבקש למלא, תצטרך לחתום על טופס ויתור סודיות רפואית. מה שכן-שים לב שהרבה תפקידים בחובה לא 'מתפתחים' בקבע, לכן שינסו לגייס אותך אם זה המצב יצטרכו להתאים לך מספר מקצוע-שגם מתפתח בקבע, גם עונה על הגדרות התפקיד-והכי חשוב, שהמספר מקצוע לא ידרוש ממך משהו שנוגד את הפטורים שלך. עכשיו הדבר הזה-זה פחות או יותר הדבר היחיד שעלול ליצור בעיה-כי לא משנה שבפועל המפקדים מבטיחים שהפטורים יכובדו, או שאתה יודע שהעבודה לא באמת קשה מידי וכאלה, מספר המקצוע בהגדרה של צה"ל אמור להיות אחד שלא יפריע למצבך הבריאותי. אגב, יכול להיות שפר מקצוע יבקשו ממך אישוריים רפואיים נוספים. אבל אלה לרוב מגעים מרופאים אזרחיים. ועוברים לשקולו של הרופא במטה. ככה שלתא המתנדבים אין כ"כ תפקיד פה. טוב, נגיד שזה ברור-אם יש לך שאלות נוספות מוזמן לשאול אגב, כל האמור להעיל-נכון לגביי חיל האוייר, עד לפני שנה בערך (כי עד אז עסקתי בתפקיד)

uk8

New member
תודה...

אני מסיים שלוש שנים....יש לי מספר מקצוע. אז אם זה כמו שהבנתי זה כמה טפסים לשלוח...לא בירוקרטיה של חוודשים מה שמשמח:)

אממ לא בדיוק,

המספר מקצוע אבל-מתפתח בקבע? זו השאלה. זו בירוקרטיה ועוד איך-אחד התפקידים הקשים בשלישות מבחינת הלחצים והעומס-מבחינתך לא. גם אם תהיה בעייה סביר שהשלישות תטפל בלי שתהיה מודע לזה. כן למלא כמה טפסים כחודש ושבועיים לפני השיחרור. גיוס לקבע זה תהליך ארוך ובירוקרטי-כדי שבאמת יהיה למי שמתעסק בזה זמן לעשות את זה-הטפסים חייבים לעבור עליו חודש לפני. אתה לא רוצה להסתמך על שס"נ-יש על זה מלחמות עולם. כן תדאג-שיש לך סיוג בטחוני. ואולי את זה לא ציינתי-בדכ זה לוקח זמן. תלוי באבטחת מידע.למעט מקרים חריגים חייב להיות לך סב"ט

uk8

New member
....

אוקיי אני מאמין שחודש לפני כבר אני אדע אם אני נאשר או לא...כול מה שצינת יש לי... אין ספק שאת מקור ידע ממש גדול ממש חשוב שתעני פה על שאלות בפורום. שיהיה שבוע טוב :)

hillator

New member
מברורים שערכתי היום

הדבר אינו תלוי בתא מתנדבים היחידה שלך צריכה לרצות שתישאר בקבע ורופא תא מתנדבים יצטרך רק לאשר שאתה קשיר לעבודה. כלומר כצעד ראשון ההיתי קובעת פ"א עם מפקד ישיר בברכה

למעלה