קבע למתנדבת מוחזרת שירות

רון26493

New member
קבע למתנדבת מוחזרת שירות

היי, הייתי עשרה חודשים חיילת חובה רגילה. לאחר מכן השתחררתי ועברתי תהליך התנדבות שארך שמונה חודשים.
מה שאומר שהייתי אזרחית שמונה חודשים. חזרתי לשירות בתור מתנדבת ואני מעוניינת לחתום קבע.
השאלה איך זה עובד עם מתנדבים באופן כללי? ועם מתנדבים מאמצע שירות? כמה זה מסובך לחתום קבע עם פז"ם כזה?
ולמי אני צריכה לפנות?
תודה [:

Run for a Fall

New member
תחום אפור

בהחלט בעייתי, המפקדת שלי בצבא המון שנים וגם היא לא ידעה לתת מענה.
אם אני לא טועה הכניסה לקבע היא אחרי התאריך שחרור המקורי - כשניסו להוציא אותי לקצונה מי שאחראית על הנושא במטה טענה שהכניסה לקבע היא אחרי תאריך השחרור המקורי, אבל שמעתי על דברים סותרים.
קצונה יהיה טיפה בעייתי לפי דעתי (חריגות פז"מ וכו') אבל שירות קבע בתור נגדת יכול בהחלט להיות אפשרי.
בתור התחלה, את צריכה להביע עניין בקבע בפני המפקדים שלך... משם הטיפול מתחיל דרך השלישות, ראיונות עם יחידות שונות שרוצות לקבל אותך וכו'...
כדאי לבדוק מול תא מתנדבים ומול הגורמים המתאימים במטה (מקשל"ר, מדור נגדים וכו') - דרך השלישות כמובן (לא נוטים לענות שם לכל חייל שמתקשר...).

המון בהצלחה!

רון26493

New member
התכוונתי בתור נגדת

השאלה היא האם הזמן הזה שלא הייתי בצבא יגרום לבעיות ? כי בתאכלס יוצא ששירתי שנה וחצי ולא שנתיים..אז אחרי שנה וחצי להכנס לקבע?

Run for a Fall

New member
זו באמת הבעיה

לא השגתי לזה תשובה חד משמעית. מציע להעביר לבירור מעמיק יותר דרך השלישות אצלכם (הם יידעו למי לפנות)

נ ו ע ה 12

New member
לא כ"כ הבנתי את החישוב

היית 10 חודשים בשירות סדיר, ואז קיבלת 21. חזרת לשירות - כמה זמן עבר מאז?

בכל אופן, כניסה לקבע לבנות היא אחרי שירות של 24 חודשים, לבנים אחרי 36.

רון26493

New member
אז אי אפשר?

אני משתחררת ב-24/8 אבל אם אני ארצה קבע אני לא אוכל בגלל ששירתי פחות מ-24 חודשים?
גם אם יש המלצות מפקדים וכל זה?

Run for a Fall

New member
נסי לשאול

ב army.co.il , הם מבינים שם בכל הפקודות והחוקים ואולי יוכלו גם לעזור .

למעלה