קבצי DBX

pinkys brain1

New member
קבצי DBX

שלום רב.
שאלתי גם בפורום אופיס אבל אולי גם כאן יהיה מישהו שידע -
מצאתי במחשב משפחתי ישן תיקייה עם המון קבצים עם סיומת DBX, שע"פ השמות שלהם נראה שמכילים תמונות/וידאו (לא בטוח) משפחתיים, אך לא הצלחתי לפתוח את הקבצים. (לפי השם הכללי של התיקייה בה הם נמצאים, בכלל נראה שזה איזשהוא גיבוי שכנראה טכנאי מחשבים עשה לפני הרבה שנים ובה עשה "גיבוי" למחשב ישן)

מקצת קריאה באינטרנט הבנתי שמדובר על קבצים שנוצרו מתוך תיבת מייל כלשהיא, אבל לא כ"כ הצלחתי להבין מהו אופן הטיפול בקבצים אלו על מנת שיהיו נגישים לפתיחה

האם ישנה דרך לגרום לקבצים האלה להיפתח בסופו של דבר כמו קבצי תמונה (jpeg) או וידאו (בהתאם למה שהם באמת)?
(באופן כללי האם יש דרך לפתוח אותם ולראות מה יש בהם ואז אולי לשמור אותם בפורמט תמונה / וידאו?)

אשמח אם מישהו יוכל לשתף אותי בניסיון והידע שלי
תודה רבה וסוף שבוע נעים

HelpSupport

Active member
קבצי DBX הן תיקיות שנוצרו בתוכנת הדואר ...

Outlook Express שהיה מוּטְמָע ב- XP ומכילות דואר אלקטרוני.

arseny92

Well-known member
מנהל
בנוסף Outlook Express אינו נתמך יותר, ובאחד העדכונים החצי

שנתיים ל-Windows 10 הוסר מהמערכת כלל

arseny92

Well-known member
מנהל
ראה

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/planning/windows-10-1709-removed-features
&nbsp
Outlook Express
Removing this non-functional legacy code. X
&nbsp
זה ללא קשר אם היה או לא היה ניתן להפעיל אותה על ידי קינפוג מתקדם בכל מערכות ההפעלה האחרונות, עם 1709 זה הוסר לגמרי, וה-"אוטלוק אקספרס" צד ג' הוא אינו יותר מאשר יישום צד ג' :)

arseny92

Well-known member
מנהל
לעניין הספציפי של הבעיה שקישרת אליה,אכן היה אז באג עם תיקיות

בפרופיל המשתמש בעת עדכון גדול, אך לרוב רק אם המשתמש לפני כן קבע מיקום שונה עבור קבצים של התיקייה שבד"כ נמצאת בתיקיית המשתמש (הטאב מיקום במאפייני תיקיות מסמכים, אנשי קשר, הורדות, תמונות, מוזיקה, סרטונים, שמירות משחק, אובייקטי 3D, מועדפים, קישורים, ושולחן עבודה)
ואישית מעולם לא חוותי איבוד כזה שמתואר בעת עדכון מערכת, למרות שאני בכלל, כאינסידר מהיר, מעדכן את המערכת כל שבוע

HelpSupport

Active member
אפשר וניתן להתקין Outlook Express ...

גם ב- 10 גירסה 1903 - ראה תמונות.

למעלה