קבצנים באחוזה - מה עושים איתם?

קבצנים באחוזה - מה עושים איתם?

יש דרך קבע שני קבצנים ליד בנק הפועלים. קשה לי עם הנושא אבל זה לא נראה טוב... פניתי למשטרה וגם למוקד לא נראה לי שהם ששים לעשות משהו. האמת שאני מבין.... מה יעשו להם!? אבל בכל זאת זה מטרד אולי למישהו יש רעיון מה עושים?

ATAF151

New member
יש מה לעשות

עיריית תל אביב הצליחה להפחית באופן משמעותי את מספר הקבצנים בעיר. הם פשוט אוספים אותם לאיזה מרכז, שם בודקים את מצבם ומפנים אותם לטיפול הרלוונטי. חלק מהם כמובן חוזרים מהר לרחוב, אבל אם העירייה עיקבית ואוספת אותם שוב ושוב, רובם בסופו של דבר לא חוזרים לקבצנות.

vertigos

New member
"זה לא נראה טוב" אתה חי בסרט... מה אתה חושב?

שהקבצנים אמורים להתחשב במעמדה של העיר ובאנשים כמוך ולעבור לעיר הסמוכה כי שם אולי זה כן נראה טוב...או אולי זה נראה פחות רע כי לא מדובר ברעננה?! ואולי במקום להתקשר למשטרה תתקשר לעמותות שיכולות להגיש עזרה לאנשים האלה, או שזה גם סוג של מטרד? מה שבטוח לא הייתי רוצה להיות השכנה שלך!

עומר247

New member
כן הוא מתכוון אליהם

מזכיר לי שיר של שי גבסו יצאתי לטייל לפנות ערב לשמיעה יצאתי לטייל לפנות ערב לחפש בני אדם יצאנו רק אני והכלב לא תמיד רואים את מה שקיים החלטנו ללכת על הכביש שבשוליו יש קו מפריד היה נדמה לי שראיתי שם איש אמרתי נטפס על הקו ונלך נשאל אותו כמה שאלות אז מתחילים לדבר והוא שותק לא אומר מסמן שאולי מחפשים כאן לשווא יצאתי לטייל לפנות ערב יש מטבע על הכביש ולידו מישהו שמבוגר ממני בכמה שנים טובות היה נדמה לי כאילו יש לו הרבה עצות לתת אויל איזו מפה שתוביל אותנו לצאת מהעיר מתחילים לדבר ואז מסתבר שגם הוא מחפש ושנים לא מוצא הצענו לו להצטרף אלינו אמרנו לו תארוז מהר ותעלה לאוטו שהחלטנו לצרף אלינו גם כן המבוגר אומר שזה מסובך עם רכב יש הרבה אין כניסה לא מגיעים לכל סמטה החבר אומר שהוא לא הולך ברגל יותר ושואל מישהו שהחליט לשבת באמצע הרחוב עם גיטרה כובע וכמה מטבעות אם הוא שמע על בני אדם אז מתחילים לדבר בסוף הרחוב הוא אומר שראה בעיניו שנות העשרים לחייו אז הגענו לאיש שאמר שגם הוא רגיש לחיפושים כבר לא רואים בני אדם בחוץ אולי נחפש בפנים אז מתחילים לדבר ואז מסתבר שגם הוא מחפש

vertigos

New member
אני ממש המומה שהוא התכוון לאלו שמנגנים.

אבשלום האחד... אני באמת מקווה שיש רק אחד כמוך, שכן גם זה יותר מידיי!!!!!!!!!!!

לא נראה לי שהתכוון אל המנגנים

הוא בטח התכוון לשני האחרים ששוכבים על המדרכה וחוסמים את המעבר של הולכי הרגל.

אני מת על הפורום הזה....

אמרתי קבצנים וכבר מסיקים בשמי למי התכוונתי. אני מת על זה.. היחידה שהצילה! אותי זאת חנה. כוונתי לשני הקבצנים השרועים על קרטונים במדרכה הצרה. תרגעו... אני לא רוצה לטרנספר אותם... לא להוציא אותם להורג.... וזה לא קשור לרעננה. לא נראה לי שצריכים להיות קבצנים ברחוב נקודה!

גם לקבצנים יש לטעמי זכות קיום

שלא לדבר על כך שאנחנו - כחברה - יצרנו את התופעה הזו של אנשים שאין להם בית, מזון, כבוד, קיום בכבוד. ככל שמצער אותי (ואכן - לא נעים, אסטטית) לראות אותם, ואף לעיתים מעורר חשש או מרתיע - אני לא יכולה לומר בביטחון כזה שהם לא צריכים להיות ברחוב. הם לא צריכים, אבל מסיבות שונות לחלוטין של צדק חברתי. לפחות בעיני.

dharmax

New member
אה, זה פשוט מאוד

מוצאים כסף מהכיס, תורמים להם, מברכים אותם, ומודים להם על הזכות שהם נותנים לך לפתח את תכונת הנדיבות :) ברכות

BellA עלמה

New member
אישית אני לא בעד לתת כסף

עם זה הם יכולים לקנות אלכוהול ולא אוכל. אני יותר בעד ללכת לקיוסק הקרוב לקנות בקבוק מים קטן + כיכר לחם ולתת להם הנה יש להם ארוחה שאולי פשוטה אבל זה אוכל ולא כסף שישתמש לאלכוהול וסגריות

dharmax

New member
עם זה אני גם מסכים, בערך

אם יש חשש סביר שהכסף יממן משהו שהוא מזיק, ולא מועיל - עדיף לתת משהו אחר. אם אין חשש - עדיף לתת כסף במקום משהו חומרי אחר, לדעתי, מכיוון שהאפשרויות שלהם יהיו רבות יותר (למשל, אם יש לו משפחה, הוא זה שידע מה צריך לקנות לביתו, ולא אנו). ברכות

R a c h e li

New member
עצוב

לקרא הודעה כזו מטופשת "קבצנים באחוזה - מה עושים איתם ?" איתם ככה חשבו הגרמנים עלינו " מה עושים איתם ?" הפלצנות חוגגת כאן ברעננה רחלי שמביעה דיעה !

למעלה