קבר חייל יהודי צרפתי 14/18

קבר חייל יהודי צרפתי 14/18

שנמצא בבית קברות צבאי בעיר DORMANS קרוב מאוד בשדה הקרב LA MARMES אשר גבה מחיר של 700.000חיילים צרפתיים הרוגים ובאותו מספר של גרמנים 1914/1918 סבא אריה

ובבית קברות שכן חייל יהודי גרמני

ענת שלום אני מקווה שתוכלי לפאנח הכיתוב סבא אריה

schlomitsmile

Member
מנהל
הכתובת על המצבה- פ.נ מקס פינסובר, רב"ט (או דרגה קרובה לזה), נפל ב-15.7.1918 , תנצב"ה

schlomitsmile

Member
מנהל
דרגות צבאיות אינן הצד החזק שלי... בבדיקה מדוקדקת, הסתבר שדרגתו של הבחור היתה טר"ש.

שלום לך שלומית לגסי דרגות?

גם אני לא מומחה אבל התרגום של טר"ש או טוראי ראשון לפי הידע שלי בצרפתית "SOLDAT PREMIERE CLASSE " חייל דרגה ראשונה למען האמת זה לא כול כך רשוב העיקר שהוא שוכב בשלום בכבוד החראוי כחייל לא משנה אם הוא צרפתי ,גרמני שבועה טוב סבא אריה

schlomitsmile

Member
מנהל
שבוע טוב סבא אריה אכן דרגתו לא ממש משמעותית. העיקר פה הוא שבחור צעיר איבד את חייו, ונחמה פורתא שלנו, שזכה לקבר מכובד. הכתובת על המצבה היא בגרמנית. היה ברור לי שזו דרגה נמוכה כלשהי, ואז אחרי בדיקה למדתי שזו הדרגה הקרויה אצלנו טוראי ראשון. אגב- השתפכות קטנה: שמו של סבא שלי, עליו סיפרתי בהקשר לליל הבדולח, היה אריך. ברוח הימים בהם הוא הגיע לארצנו, עיברתו המוסדות הציוניים את שמו. בילדותי, כששאלתי את הוריי לשמם של סביי (שאת שניהם לא זכיתי להכיר, שניהם נפלו קורבן לנאצים), נאמר לי ששמו של אבא של אבא היה אריה. כך שעבורי יש צילצול מיוחד לשם/ניק שלך... ../images/Emo140.gif

הסבר קטן

כול הקברים של חיילים נוצרים עם הצלב שמתי לב שגם חיילים מוסלמים האבן גם מונח על השלב סבא אריה

סבא אריה

אני מבינה יידיש, שלומית מבינה גרמנית. אני רואה שהקברים שומרים על פורמט זהה: פ"נ - פה נקבר (מגן דוד) שם שנה ת.נ.צ.ב.ה תודה לך סבא אריה, מעודד לראות שהם זכו לקבר מסודר ונקי, ששמרו עליו ולא השחיתו אותו. האם נותר מישהו מבני משפחתם שיעלה בכלל על קברם......?.

זו היתה שאלה רטורית סבא אריה../images/Emo140.gif

תודה לשלומית על התרגום.

למעלה