קבר רחל המשוררת

kaya11

New member
קבר רחל המשוררת

בטיולנו בכנרת ביקרנו גם את קברה של רחל המשוררת. אני אשמח לדעת מה מקור הכתובת שעל קברה ומה משמעותה. " פרוש כנפיים ראה מנגד שמה אין בא איש ונבו לו על ארץ רבה "

קאיה היקרה - השיר "מנגד" של רחל

זהו בית הסיום שלו. קשור למשה ועל כך שאלוהים אסר עליו להכנס לארץ: דברים פרק לד פסוק ד: "ויאמר יהוה אליו, זאת הארץ אשר נשבעתי לאברהם ליצחק וליעקוב לאמור, לזרעך, אתננה; הראיתיך בעיניך, ושמה לא תעבור" במדרש הלכה ספרי: (פרשת האזינו פיסקה שמא), נאמר: "כי מנגד תראה את הארץ, ושמה לא תבוא" (שימי לב שזה להבדיל משמה לא "תעבור") שנאמר (ואחסוך את כל הפרוש המלא) שה' אמר למשה שלא יוכל לבוא לארץ חי או מת, ואכן משה נקבר בחוץ. רחל הפכה את כמיהת משה לבוא לארץ למטאפורה אוניברסלית של חלומות ושאיפות כמעט ממומשים. בתקווה שזה עזר להבנת. אריה.

kaya11

New member
תודה אריה ../images/Emo9.gif

חשבתי בכיוון הזה אבל לא הייתי בטוחה. לא זיהיתי את השיר וספר שירי רחל נמצא אצל הורי, כך שלא הייתה לי עדיין הזדמנות לחפש שם. את תודה והשכלתי

E lll i

New member
ולביאור דבריו של אריה יובאו הפסוקים

פרשת האזינו פרק ל"ב פסוקים מ"ח-נ' : "וידבר ה' אל משה בעצם היום הזה לאמור. עלה אל הר העברים הזה, הר נבו אשר בארץ מואב, אשר על פני ירחו, וראה את ארץ כנען אשר אני נותן לבני ישראל לאחוזה, ומות בהר אשר אתה עולה שמה והיאסף אל עמיך כאשר מת אהרון אחיך בהר ההר, ויאסף אל עמיו". נ.ב: ומכאן מובנת משמעות המילה "נבו" בשיר.

למעלה