קב"א 45

nadavtz1

New member
קב"א 45

שלום, במבחני הצו הראשון קיבלתי את הדרוג הבא:
עברית: 9
דפ"ר: 60
צד"כ: 10

ציון הקב"א שלי כאמור הוא 45. במהלך הראיון הבעתי עמדות עם זיקה פציפיסטית (כך המראיינת קראה להן, אני לא אוהב את המילה הזו,) האם ייתכן שזו הסיבה שציון הצד"כ שלי כל-כך נמוך? אילו דברים הציונים הללו מאפשרים לי לעשות?

bluegreyeyes

New member
אני שואל את עצמי

איך גילית את ציון הצד"כ שלך?מעבר לכל, אמרת לה עוד משהו חוץ מהנטיות הפצפיסטיות שהציון יצא לך נמוך כל כך? כי בעקרון היה אמור להיות לך קב"א בסביבות 52-54 אם היה לך צד"כ נורמלי.

לצערי, בגלל נתונים כאלו לא תוכל להתקבל לתפקידים איכותיים בכלל, או אפילו תפקידים מוגדרים. תשרת כ"עובד רסר" או "עובד כללי" ותעשה פשוט מה שיגידו לך כי זה תפקיד כללי, אבל סביר להניח שתעשה יומיות ודי קצרות, אם זה מה שכיוונת אליו.

nadavtz1

New member
דיברתי

על העדפה לערכים מוסריים על-פני ערכים לאומיים.
המאבחנת שאלה אותי אם במהלך השירות אהיה חשוף לפרטים חסויים שנוגדים את ערכי המוסר שלי, אפיץ אותם. עניתי לה שזה מאוד מורכב, אם מדובר בהפצצת כפר שתכלול רצח של המונים חפים מפשע, אני מאמין שזו חובתי המוסרית להפיץ את זה. יחד עם זאת, לא הייתי מאוד נחרץ או מיליטנטי.

bluegreyeyes

New member
עכשיו זה ברור יותר

היות והראיון הוא להתאמה לשירות בצבא (בעיקר כלוחם) ולא משהו שמעיד על האיכות שלך כאדם, אני בטוח שאתה מבין שאין לקחת את הציון הנמוך קשה, פשוט כשאתה אומר דברים כאלה זה ברור מאליו שאי אפשר לסמוך עליך עם שום דבר, ולכן מה שצריך נעשה כדי למנוע ממך לשרת מתפקידים בעלי משמעות כלשהי, ותשובץ לתפקיד כללי שלרוב לא עושה הרבה, מתוך צורך של הצבא והחברה לשים "ווי" עליך שעשית שירות.

למעלה