קב"מ או בלי קב"מ?

ofirgaon

New member
קב"מ או בלי קב"מ?

התקשרתי לאיתור חמן והסבירו לי שהם לא שלחו לי דברים כי יש לי קב"מ טכני זאת אומרת שבגלל שאני בבית ספר מקצועי (מה שבכלל לא נכון..) אני לא יכול להיות בחיל מודיעין. מה שמוזר זה שחלק מהחברים שלי כן קיבלו אז שאלתי את איתור חמן והם אמרו לי שהם לא בבית ספר מקצועי ואני כן... אממממ קצת טעויות...אנחנו באותה כיתה. אז השאלה אם כדאי להתקשר ללשכת הגיוס ולשנות את זה שאני אוכל ללכת לתפקידים גם בחיל מודיעין.. ומה זה קב"מ בכלל?!?!?!?

Joel1855

New member
קבא מקצועי

שלום, קב"מ - היא קב"א מקצועית - כפי שיש קבוצת איכות , יש גם סוגים של אנשים שיש להם ידע טכני. השאלה היא באיזה מקצוע יש לך קב"מ - לגבי חמ"ן זה בולשיט, האיתור מתבצע בלי קשר לאם יש לך קב"מ או אין לך - חיל המודיעין הוא החייל היחיד שיכול לקחת אותך בכל מקרה ומ-כ-ל יחידה - ותאמין לי שנתקלתי במקרים מוזרים. בכל אופן, אין טעם שתגש ללשכת הגיוס משום שהם לא יוכלו לעזור לך. חוץ מזה לידע כללי- הקב"מ שלך במידה והמדובר במקצוע נדרש בצבא יגרום לך להגיע אליו (לא בהכרח) , אלא אם אתה מיודע לחילות השדה - ... יואל

ofirgaon

New member
תגובה

אז ככה המקצוע המיועד שלי היות ואני בבית ספר להנדסאים הוא תכניתן בחיל קשר אלקטרוניקה ומחשבים. דבר שממש לא בא לי לעשות. ואני אומר לך שהחיילת באיתור חמן וגם החיילת שדיברה איתי יום לפניה והחיילת שדיברה איתי יום לפני השניה, הסבירו לי שיש לי קב"מ טכני זאת אומרת שאם אני לא הולך ליחידה קרבית, אני אלך לתפקיד המיועד שלי. עכשיו בקשר למה שאמרת על זה שחיל מודיעין הוא היחיד שיכוללקחת אותך בכל מקרה ומכל יחידה זה ממממממש לא נשמע לי נכון, כיון שהחייל שנמצא בלמעלה למעלה של סולם השיבוצים זה חיל אויר... בכל מקרה אני מתכנן ללכת לקורס טייס ולא למודיעין אבל סתם מעצבן שלא נותנים לי אפילו לעשות מבחנים לזה.

Joel1855

New member
בהצלחה

תשמע, חיל האוויר אכן נמצא בעדיפות על החיל הירוק מבחינת עדיפויות, וזאת עקב המחסור באנשים טכניים... (לצוותי הקרקע) - מודיעין עדין היה ויהיה החיל שיכול לעשות מה שהוא רוצה בצבא שלנו. בכל אופן, בהצלחה במבחנים לקורס הטיס. יואל

למעלה