קב"ן

קב"ן

אני ממש ממש חייב לדבר עם קב"ן, לפתוח את נפשי כלפיו אבל בגלל אמצעים ביורוקרטיים הדבר לא יוצא לפועל. במרפאת ברה"ן בבי"ח 10 מבקשים ממני להביא טופס ממולא של חוות דעת מהמפקד שלי. הבעיה שהמפקד שלי יחזור רק ביום ראשון הבא מחופש, והמחליפים שלו פשוט בעננים ולא נראה שהם רצינים לגבי מילוי הטופס, מה אני אמור לעשות??? שמתי לב שיש גם מקום למילוי בטופס של מפקד היחידה, האם הוא באמת חייב לחתום על זה גם?

disturbed fairy

New member
לגביי השאלה האחרונה- לא

אבל אתה צריך חוו"ד של איזה שהוא איש קבע שממונה עליך, אני הבאתי בזמנו חוו"ד מהס"ר שלי כי המפקד שלי לא היה בנמצא. אם זה מספיק חשוב לך, תתעקש, תציק. תבקש. תחנן. משהו חייב לעבוד. בהצלחה!

drnaji

New member
ככה:על התופס אתה חייב להתחים את המפקד שלך.

בלי זה לא תראה קב"ן. ללא קשר-אתה חייב לראות קב"ן תוך 14 יוםן אבל אחרי הטופס אתה חייב למלא אותו כי אחרת לא תוכל לראות קב"ן. אני לא יודע מה עושים עם המחליפ..השאלה אם הוא מכיר אותך מלפנה או לא כי אתה יכול להגיד שזה די דחופ ותבקש ממנו שימלא את החו"ד. בהצלחה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo183.gif

לצערנו לפעמים הנוהלים הפורמליים בצבא מקשים על היכולת להיעזר ... בנתיים אולי שווה שתנסה לערב קרובים לך במצבך הקשה. גם הפורום ואנחנו נמצאים כאן בשבילך מאוד מעוניינים לא להשאיר אותך לבד במצוקה הזו ואולי שווהלך לחשוב על מערכת הת"ש הקרובה לך כדי לערב גם אותה.... . אם שיחה אישית תסייע אנחנו נמצאים גם שם..

ShiranAway2

New member
חובה,

על טופס חוו"ד חובה שאך ורק מפקד ישיר ימלא, הוא אמור להכיר אותך אישית ואת בעיותך בצורה הכי טובה ולכן רק הוא רשאי למלא את החווד. הקב"ן מסתכל מאוד על החווד ולעיתים קרובות אף מדבר עם המפקד החתום טלפונית.

למעשה הבעיה קצת יותר מורכבת.

אני התגייסתי לפני חודשיים וחצי , המפקד שאמור למלא את חוות הדעת מכיר אותי פחות מחודש, וזה לא שאני רואה אותו כל יום בכל שעה. בעבר, לפני הגיוס, הייתי מטופל אצל פסיכולוג.. יש לי בעיות של דימוי וביטחון עצמי(נובעות גם עקב בעיות שמיעה), באיזשהוא שלב הפסקתי ללכת לטיפול בגלל שהבנתי שהפסיכולוג ההוא לא עוזר לי ממש ורק רוצה לשלוח אותי לפסיכאטר שיסמם אותי בתרופות. עוד ביום הגיוס ביקשתי לראות קב"ן בבקו"ם ולא נתנו לי את האפשרות לראות גורם ברה"ן בגלל שהסיבה שלי לא כזאת "דחופה" ואח"כ זה המשיך לטירונות.. הפגישה אושרה כשלושה שבועות מזמן הבקשה, שבוע לפני סיום הטירונות, וגם זה לא יצא לפועל כי הייתי אמור להיות ב11 בבוקר שם ואיחרתי שלא באשמתי! והקב"ן לא היה מוכן לראות אותי. כך אני נזרק ממקום למקום מבלי שאני מדבר עם איש מקצוע. התפקיד שלי בצבא הוא תפקיד פיזי קשה ביותר-ספק בחיל לוגיסטיקה, מלבד העובדה שאינני מבין כיצד הגעתי לשם, מה שמדכא אותי וגורם לי לחרדות רבות(יש לי תעודת בגרות מצוינת וקב"א גבוהה),אני מרגיש שאין לי לאן לפנות, אין לי עם מי לדבר. התפקיד הזה מצריך מעבר בין בסיסים על בסיס יומי, ופריקת הסחורה אצל כל בסיס, ואני בנאדם סגור ומופנם וקשה לי מאוד לבצע את התפקיד כמו שצריך. יש לי סחרחורות ובחילות כל פעם שמודיעים לי שאני צריך לצאת לקו ואני לחוץ מאוד. המפקד שלי רואה בי כעוד אחד שצריך לעשות את העבודה שלו וזהו-כמאין סוס עבודה ותו לא. ניסיתי לדבר איתו ולהסביר לו שאני לא רוצה ללכת כנגד המערכת או נגדו, שיש לי בעיות ואני רוצה לדבר עם גורם מוסמך לטיפול בבעיותי, אך הוא בכלל לא באותו ראש כמוני, הוא חושב שאני סתם עוד אחד מאלה שרוצים לצאת מהתפקיד הזה(90 % יצאו על נפשי או רפואי) ומתייחס אליי ממש בזילזול. אני ממש אובד עיצות. אין איזו פקודת מטכ"ל שקובעת שעליי לראות קב"ן אחרי זמן מסוים מרגע הבקשה? מהו פרק הזמן הזה בדיוק?

למעלה