קב"ן

• פותח הנושא one1
  • פורסם בתאריך

one1

New member
קב"ן

אני מבקש כבר חודש קב"ן. המפקדים כל הזמן אומרים שהם מנסים לקבוע אבל לא מצליחים לקבוע פגישה. חודש זה ניראה לי מוגזם קצת, אני חייב לראות אותו מה אני עושה עריקות? קבילה? לא יודע מה לעשות.

zus

New member
פשוט מאוד

לך לקצין העיר תגיד שאתה חייב קב"ן, אחר כך תתקשר למשרד של קצין פניות הציבור ותגיד לו שלא נותניים לך לראות קב"ן וזה יעזור ותאמין לי שתוך פחות משבוע תראה קב"ן

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אחד יקר

קודם כל -- אתה צודק! זה מוגזם, זה יותר מדי, אין לזה הצדקה! שנית, יש מה לעשות. לא צריך לוותר. אם הגעת למסקנה שאתה זקוק להיפגש עם קב"ן -- אנו מניחים שזה לא סתמי אלא שאתה באמת סובל ממצוקה נפשית. ברור שלא צריך להשלים עם המצוקה אלא להתמודד עם המצב ולמצוא פתרונות. נתנו לך כאן עצה שסביר שאמנם תביא לפתרון. לפעמים אמנם אין ברירה וצריך לפעול בדרך של לחץ ו"איומים" על המערכת. עם זאת, יכול להיות שמישהו לא רואה נכון את התמונה, לא ער ולא מבין את מצבך. גם זה קורה. לכן, אנחנו היינו מציעים שתשוחח שוב עם מישהו (בכיר) ביחידה שלך לגבי זה. לעיתים קרובות אף רופא היחידה עוזר במקרים כאלו. האפשרות "לאיים" בפניה לנציב קבילות קיימת גם בתוך היחידה ולא מוכרחים לערב את קצין העיר או יחידות נוספות. בהצלחה! וכמובן -- אנו מקווים שהמצוקה האישית שלך תטופל ושתרגיש טוב יותר

kaban

New member
הפניה לקבן

קודם כל - אין דבר כזה שהם מנסים חודש לקבוע פגישה ואין מקום, גם אם באמת היה מקום היו מפקדיך מקבלים תאריך, אולי גם לעוד חודשיים אבל תאריך היה להם כך שתשובת המפקדים תמוהה בעיני ומה אומרות הפקודות - על פי הפקודות מפקד אינו גורם מפנה לקבן, הוא אמנם אחראי לקבוע תור אבל הוא אינו מפנה ואינו מחליט לגבי ההפניה - הגורם המחליט הוא רופא ועל כן עליך לגשת לרופא היחידה ולקבל ממנו הפניה. שים לב זכותו של רופא לא להפנות אותך כלל, לקבוע הפנייה רגילה - ואז יש לקבוע תור. אם המקרה דחוף הוא יפנה אליך לקבן בהקדם. היות ונראה לי כי קיימת מצוקה שאינה זוכה לפתרון אתה יכול לגשת לרופא קצין העיר ולדבר איתו על המצוקה, גם כאן - אם יחליט שהמקרה שלך דחוף תופנה לקב"ן הקרוב למרפאת קצין העיר לבדיקה קצרה בלבד אך אם הרופא לא יתרשם מדחיפות הוא יחזיר אותך ליחידה. בכל אופן אם אתה מבקש ולא מקבל תאריך לפגישה עם קבן גם לאחר שיש ברשותך הפניית רופא העניין אינו תקין ועליך לפנות לדרגים בכירים ביחידה או אפילו לנציב הקבילות. בכל אופן אם תעבור עבירה משמעתית היות ולא נותנים לך קבן לא תעזור לעצמך ואז גם לא תוכל לטעון דבר כנגד מפקדיך. מקווה כי מצוקתך תיפתר

one1

New member
ובכן

עדיין לא הייתי עדיין אצל הרופא במוצב שאני משרת בו, ולכן אני לא ממש מבין את המושג "רופא היחידה". אנחנו צוות נ"מ שמשרת מחוץ לגדוד שלנו שנימצא בבסיס אחר. אנחנו נימצאים בכלל בגדוד שיריון. "רופא היחידה" זה הרופא של הגדוד שיריון, או הרופא שנימצא בגדוד נ"מ (שאני לא משרת בו פיזית) ? במידה ומדובר ברופא של הגדוד שיריון אז אין לי בעיה לפנות אליו, אני חושב, אפילו בלי רשות מהפקדים (אני טועה?), אבל אם לא בו מדובר... אז אין לי גישה אליו. בכל מיקרה החיים שלי לאחרונה נמשכים רק בגלל שאני מצפה לראות את הקב"ן יש לי איזו ציפייה מוזרה שהוא יפתור לי את הבעיות ובגלל זה אני מצליח לשרוד אבל אני חייב לפגוש אותו בדחיפות. בגלל זה אמרתי עריקות כי אני יודע שמי שעושה את זה יש לו גישה מהירה לקב"ן ואני יודע שקבילה על המפקדים רק תפגע בי ואני חושש לעשות את זה. ועוד פרטים; אתם נותנים לי כל מיני מושגים שנאי לא מבין, מי זה קצין העיר? איפה הוא נימצא? מה הוא עושה, מה התפקיד שלו וכו´, איך אני ניגש אליו? אני הולך אליו על אזרחי ו על מדים, מה המס´ טלפון וכו´, כי אתם נותנים לי מידע מאוד חשוב אבל לא פרקטי אני צריך לדעת מה לעשות ת´כלס בזמן הקרוב.

kaban

New member
...

i will write in english i hope its ok if you r in gdud shiryon your doc is the one that close to you if it is emergancy, i suggest that you speak to him and as i wrote before he has the ability to say if it is dachuf or not about ktsin ha ir - you have the deatails in sahars massege but be aware to come to mirpaat ktsin hair and not to the ktsin hair itself becouse it is 2 defrant things in every area there is mirpaa ezorit that gives service to the soldiers by place of leaving in tel aviv - it is in the kirya in beer sheva - machane natan harap in tsrifin area - tsrifin harap in jerusalem - shneler and so on - i dont remember all of the but you can find out you beter come on uniform becouse there is some mirpaot that will not let you in without it

one1

New member
הערה נוספת

בהחלט כבר הגעתי לשיחה עם המג"ד, הייתה לנו שיחה ארוכה וקשה מאוד של למעלה משעתיים פרסתי בפניו את הבעיות (עד גבול מסויים יש דברים שאני לא מוכן לחשוף גם בפניו), זה יצא בדיוק לפני איזה קורס והוא אמר לי "תצא לקורס, ואני אדאג שאיך שאתה חוזר אתה תראה קב"ן". הלכתי ואמרתי אם אני מחזיק ככה כבר חצי שנה (תמיד ניסיתי לא לבקש קב"ן אלא להתמודד לבד), אז אין לי בעיה להחזיק עוד חודש של קורס במיוחד כשאני יודע שאיך שאני חוזר אני מקבל קב"ן, עשיתי את הקורס בבסיס האימונים סיימתי אותו בהצלחה.. וחזרתי ליחידה שלי- וכאילו שום דבר לא קרה- אנחנו קובעים לך תור ולא מצליחים, אנחנו עושים הכל כדי שתראה קב"ן, ברור שחשוב לנו שתראה קב"ן וכל הדברים האלה שאני לא מבין ומאז שסיימתי את הקורס שוב עברו שלושה שבועות, יצאתי לרגילה שמסתיימת מחרתיים, ואני לא יודע אם אני חוזר לשם כי אני כבר לא מסוגל. בבקשה אם אפשר פתרונות פרקטיים מספרי טלפון למי אני מתקשר מי זה קצין העיר איפה הוא נימצא מי זה בדיוק רופא יחידה. תודה תודה רבה.

zus

New member
איפה אתה גר?

קצין העיר זהו המרפאה האזורית לחילים כי הרי אינך יכול לגשת לבית חולים אזרחי בזמן שרותך אלה אם כן זהו מקרה חירום רציני. קצין העיר מרפאת קצין העיר נמצאת בקריה ליד מרכז עזריאלי ממש בתחילת העליה לקריה את לוקח ימינה ומתחיל לעלות עליה אחרת לכיוון המרפאה פשוט תשאל שם חיילים והם יגידו לך... תבוא לשם וישר בכניסה תגיד שאתה חייב לראות קב"ן יתנו לך אישור כניסה למרפאה ואז יורד במדרגות וקבלה תגיד שאתה חייב קב"ן דחוף! אחרי תראה או חופ"ל או ישר רופא שתוכל לספר לו פחות או יותר את הסיבה והוא יתן הפניה לקב"ן בברה"ן (בריאות הנפש) בתל השומר שם אתה תראה קב"ן שאין לו את הסמכות לשנות דברים אבל יש לו את הכוח להשפיע והוא ירשום המלצה + קביעת תור לקב"ן של היחידה שלך תוך 24 שעות

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אחד יקר

הסיפור שלך אמנם מעלה תמיהות לגבי תפקוד היחידה והמפקדים שלך... קיבלת כאן עצות בשפע. ראה עוד בקישורים: פרטים לגבי זכויותיך. פרטים לגבי נציב הקבילות. את מיקום קצין העיר במקום מגוריך תוכל למצוא בקלות באתר בזק. בהצלחה!

למעלה