קדימה ישראל

bhnadav

New member
נראה לך?

בכנסים של קדימה לא צועקים "קדימה ישראל".

vantan

New member
יש בכלל כנסים של קדימה?../images/Emo6.gif

מה שיש זה פגישות של בעלי תפקידים בעבר, בהווה ובעתיד (אם יהיה עתיד). בשביל מה להם לצעוק? נכנסים לאולמרט/טורבו-מה שמו או לאחד ה'אסטרטגים' ויוצאים עם ג'וב. במרכז הליכוד השחיתות היתה לפחות על השולחן, כאן היא מאחורי הדלת המסתובבת.

vantan

New member
'השמצות'? זאת לצערי האמת שלא נוחה

לך. תתמודד, אולי תבין ואולי לא.

bhnadav

New member
בהחלט השמצות.

אתה אומר דברים ומעלה תהיות שאין לך שמץ של מושג לגביהן, לכן אלה השמצות.

mean girl 16

New member
מה צועקים?

בערב הניצחון שמעתי טיפה "אהוד מלך ישראל" שקט שהושתק לגמרי מהר מאוד. הם הבינו כמה מצחיק ומוזר זה נשמע כנראה.

vantan

New member
ה'ניצחון' של קדימה היה ניצחון פירוס

קדימה לא מסוגלת להגשים אף אחת מהמטרות שלמענן ביקשה את אמון הציבור. בדיעבד אני בספק אם הם בכלל התכוונו לכך, או שהכל היה רק דמגוגיה של ה'אסטרטגים' שלהם. למשל ה'התכנסות', למשל נישואים אזרחיים, למשל ממשל תקין, למשל מדיניות כלכלית ליברלית, למשל דמוקרטיה מפלגתית, למשל ייצוג מגזרים באוכלוסייה. הכל כלאם פאדי.

mean girl 16

New member
אגב, דוד טל דורש את ועדת החוקה.

ומאיים שאם לא יקבל אותה, הוא לא יהיה איתם בהצבעה על ההתכנסות. אנחנו יכולים רק לדמיין כמה דוד טל יקדם את החוקה
כל כך עצוב שהעבודה היסודית של מיכאל איתן תרד כך לטמיון.

טלמ

New member
באמת חבל

מיכאל איתן הוא חבר הכנסת היחיד מהליכוד שאני בכנות מעריך ומאמין בו.

bhnadav

New member
ציפי - עד כה לא שמעתי איום כזה,

ואני מאמין ומקווה שאו שהוא סתם ספין או שהוא רעיון של העיתונאים כדי להכניס קצת צבע למאבק בין טל לבן-ששון על ראשות ועדת החוקה. עניינית-מקצועית - הייתי מאוד רוצה שפרופ' בן ששון יכהן כיו"ר ועדת החוקה.

האם לדעתך חבר כנסת חדש מתאים

לכהן כיו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט, שתפקידו, בין השאר, לנהל ולנווט את התפקיד ההיסטורי של הכנסת, עוד כרשות מכוננת (מלבד רשות מחוקקת) לחבר חוקה למדינת ישראל? אדם ידען וחכם ככל שיהיה, מן הראוי שילמד ויתנסה מעט בעבודת כנסת ישראל לפני שיתמנה לאחד התפקידים החשובים והרגישים בכנסת, שגם מצריך נסיון פרלמנטרי לא מבוטל. אבל כשרב הותיקים מתמנים כשרים, והותיקים שנשארים, חבל בכלל להזכירם, אז זו התוצאה. האמת, כאדם שאינו תומך ליכוד, הייתי מאוד רוצה שמיכאל איתן ימשיך להיות יו"ר הועדה. אבל גם הליכוד עצמו נהג באינטרסנטיות ולא בממלכתיות, והעדיף את ועדת הכלכלה עבור כחלון וארדן (לפחות למחצית הקדנציה) מאשר אפילו לקחת את הועדה לביקורת המדינה ולמנות את ח"כ איתן לעמוד בראשה (אגב, ועדה בעלת חשיבות גדולה ביותר בתקופה שבה רשימת הבדיקות שמנהל מבקר המדינה היא כאורך הגלות ואף מתנהלים מאבקי כח בין מבקר המדינה לבין גופי שלטון כאלה ואחרים, כמו נציבות שירות המדינה). אז בראש ועדת חוקה יעמוד ח"כ טרי מקדימה בראש ועדת ביקורת המדינה יעמוד ח"כ מישראל ביתנו ולא ממפלגת האופוזיציה הראשית. ובראש ועדת חוץ ובטחון עומד אדם שמחכה לשימוע אצל היועץ המשפטי לממשלה. כנסת ישראל ה-17.

לא שכחתי, ידעתי שמישהו אחר יתנדב

להוסיף אותה, והעדפתי לא להתייחס אליה (שוב) בעצמי
. אבל מה דעתך על מה שכתבתי בקשר למפלגה שאת תומכת בה? האם שיקוליה הצרים, הנובעים מהרצון להיראות "חברתית" יותר, מוצאים חן בעינייך? כחלון יו"ר ועדת הכלכלה במקום מיכאל איתן יו"ר ועדה לביקורת המדינה... טוב לדעתך?

mean girl 16

New member
תשמע.

פה זאת ביקורת אישית שלך, לא? כי אתה באופן אישי מעדיף את איתן. ובאופן אישי, גם אני. אבל האם ועדת הכלכלה חשובה פחות? ובנוסף, כחלון זכה במקום הראשון בפריימריז, יש להתחשב גם בזה.

bhnadav

New member
אולי מצריך ניסיון פרלמנטרי,

אבל ניסיון רוכשים ואני בטוח שאדם כה משכיל וכשרוני כמו בן ששון יוכל למלא את התפקיד באופן מעולה. אם בהית קצת בשידורי המליאה מאז השבעת הכנסת, היה אפשר לראות ח"כ פעלתן, עם נאומים מעולים, התייחסויות לעניין, שממש מעשיר את הידע, לוקח את התפקיד בשיא הרצינות ונראה כמו חבר כנסת שממלא את התפקיד ארוך בשנים. ובאשר למה שכתבת על הליכוד, לא נראה לי שעלה מתישהו הרעיון שמפלגה שנמצאת באופוזיציה תקבל את ועדת החוקה, חוק ומשפט. זו ועדה שצריכה להישאר בידי הקואליציה, לדעתי, ובד"כ ועדות כמו כלכלה וביקורת המדינה נשארות בידי האופוזיציה.

הטענה שלי לגבי הליכוד הייתה על

ויתורו על ועדת ביקורת המדינה. אמנם כתבתי, שאישית הייתי מעדיף שאיתן ימשיך להיות יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט, אבל בדיוק בגלל הסיבה שכתבת (חוקה חוק ומשפט לקואליציה וכלכלה וביקורת המדינה לאופוזיציה), העליתי את הטענה שהליכוד העדיף את ראשות ועדת הכלכלה לכחלון על פני ראשות ועדת ביקורת המדינה לאיתן. ודרך אגב, נכון להיום האופוזיציה מחזיקה בראשות ועדת הכספים ודווקא בגלל דרישה של קדימה (אותו יו"ר רצה להתפטר, אבל קדימה מנעה זאת ממנו)
.

bhnadav

New member
אהה, אז לא הבנתי נכון ../images/Emo13.gif ../images/Emo52.gif

באשר לראשות ועדת הכספים - אכן היו דרישות שליצמן יישאר בתקופה הקרובה כיו"ר הועדה, הן מהקואליציה והן מהאופוזיציה, לצורך העברת התקציב.

ועוד מנפלאות הכנסת ה-17...

במי הליכוד בחר להיות יושבת ראש הועדה למעמד האשה? ב.....גדעונה סער. ככה זה כשמתוך 12 חברי כנסת, אחת בלבד היא אשה וקוראים לה לימור לבנת.

למעלה