קדירת בשר בקר בתפוחים

Master Stav

New member
קדירת בשר בקר בתפוחים

ממש עכישו יש בשווקים תפוחי גרנד סמיט מדהימים, אתם יודיעם הגדולים הירוקים האלו התפוחים האלו משמשים אותי בלא מעט תבשילים והנה מתכון שאני באופן אישי מאד מחבב החומרים הדרושים נתח בשר בקר (כתף- מספר 5 ) כ-כ 1200 גרם ( טרי ) 3 בצלים גדולים פרוסים חתוכים לחצי 3 ראשי שום שלמים חתוכים בבסיס 10 שיני שום קלופים כוס יין אדום יבש רבע כוס שמן זית 10 תפוחים (גרני סמית) קלופים חתוכים לרבעים 1 ראש סלרי, קלוף וחתוך גס 5 ש גבעולי סלרי, פרוסים גס 5 שזיפים מיובשים ללא גרעינים 5 כפות סילאן 1 בקבוק יין אדום 6 גבעולי רוזמרין טריים 1 וחצי כפיות מלח גס 1 כף חרדל 1 כפית גרגירי פלפל אנגלי 1 פית מלח חצי כפית פלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה : ביום שישי אי שם בשעות הצהרים המוקדמות מתחילים בחתיכות הבשר אותן חותכים לחתיכות קטנות ולתוכן מכניסים שיני שום. משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס ( כפית וחצי לא יותר ). את כל הנוזלים ןהתבלינים מכניסים לקערה או בצנצנת ומערבבים היטב (חוץ מהרוזמרין ) שמים את נתחי הבשר במרכז הקדירה סביבם את התפוחים החתוכים, השום, בצל, סלרי, שזיפים, וענפי רוזמרין מעל לכול שופכים את הנוזלים שעורבבו בצורה שווה . שמים את הקדירה בתנור על חום גבוה ( 250 מעלות ) כ-20 דקות. מנמיכים החום ל120 מעלות ומשאירים עד לשעות הצהריים יום שבת ...... כאשר מפעם לפעם .....בודקים את הבשר ומוסיפים מעט יין אדום בתיאבון
 

סמד13

New member
נקרא נהדר ../images/Emo140.gif

תרשה לי לוותר על הרוזמרין וזה נשמע WOW סמדי
 

Master Stav

New member
חופשי מרשה....

אני לעולם לא אתווכח על טעמים את יכולה במקום לשים עלי דפנה או עלי גרניום רפואי ( עטר ) או כלום ....
 

סמד13

New member
../images/Emo24.gif לאיזה ממדים גודל שתיל

כזה כי לי יש רק עציץ בחלון וברצינות ניתן להשריש
 

sjarjar

New member
נסה את התפוחים הנ"ל עם קוטלטים של חזיר

צולים בחמאה במחבת סטייקים קוטלטים של חזיר משני הצדדים. מוציאים ושומרים בצלחת ליד הכיריים. מוסיפים למחבת פרוסות תפוחים ומעט סוכר ומטגנים משני הצדדים לקירמול. מוסיפים קלבדוס ומשלהבים, ומוסיפים שמנת מתוקה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. או אז מוסיפים את הקוטלטים והופכים ברוטב כמה פעמים. מגישים עם חתיכות גדולות של תפו"א מבושלים במים, או פירה "שבור".
 

Master Stav

New member
חזירונים אני אוהב על הגריל

עו מעט עונת ההמלטות אני בעניין של 2-3 חזירונים על הגריל
 
למעלה