Master Stav
New member
קדירת בשר בקר בתפוחים
ממש עכישו יש בשווקים תפוחי גרנד סמיט מדהימים, אתם יודיעם הגדולים הירוקים האלו התפוחים האלו משמשים אותי בלא מעט תבשילים והנה מתכון שאני באופן אישי מאד מחבב החומרים הדרושים נתח בשר בקר (כתף- מספר 5 ) כ-כ 1200 גרם ( טרי ) 3 בצלים גדולים פרוסים חתוכים לחצי 3 ראשי שום שלמים חתוכים בבסיס 10 שיני שום קלופים כוס יין אדום יבש רבע כוס שמן זית 10 תפוחים (גרני סמית) קלופים חתוכים לרבעים 1 ראש סלרי, קלוף וחתוך גס 5 ש גבעולי סלרי, פרוסים גס 5 שזיפים מיובשים ללא גרעינים 5 כפות סילאן 1 בקבוק יין אדום 6 גבעולי רוזמרין טריים 1 וחצי כפיות מלח גס 1 כף חרדל 1 כפית גרגירי פלפל אנגלי 1 פית מלח חצי כפית פלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה : ביום שישי אי שם בשעות הצהרים המוקדמות מתחילים בחתיכות הבשר אותן חותכים לחתיכות קטנות ולתוכן מכניסים שיני שום. משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס ( כפית וחצי לא יותר ). את כל הנוזלים ןהתבלינים מכניסים לקערה או בצנצנת ומערבבים היטב (חוץ מהרוזמרין ) שמים את נתחי הבשר במרכז הקדירה סביבם את התפוחים החתוכים, השום, בצל, סלרי, שזיפים, וענפי רוזמרין מעל לכול שופכים את הנוזלים שעורבבו בצורה שווה . שמים את הקדירה בתנור על חום גבוה ( 250 מעלות ) כ-20 דקות. מנמיכים החום ל120 מעלות ומשאירים עד לשעות הצהריים יום שבת ...... כאשר מפעם לפעם .....בודקים את הבשר ומוסיפים מעט יין אדום בתיאבון
ממש עכישו יש בשווקים תפוחי גרנד סמיט מדהימים, אתם יודיעם הגדולים הירוקים האלו התפוחים האלו משמשים אותי בלא מעט תבשילים והנה מתכון שאני באופן אישי מאד מחבב החומרים הדרושים נתח בשר בקר (כתף- מספר 5 ) כ-כ 1200 גרם ( טרי ) 3 בצלים גדולים פרוסים חתוכים לחצי 3 ראשי שום שלמים חתוכים בבסיס 10 שיני שום קלופים כוס יין אדום יבש רבע כוס שמן זית 10 תפוחים (גרני סמית) קלופים חתוכים לרבעים 1 ראש סלרי, קלוף וחתוך גס 5 ש גבעולי סלרי, פרוסים גס 5 שזיפים מיובשים ללא גרעינים 5 כפות סילאן 1 בקבוק יין אדום 6 גבעולי רוזמרין טריים 1 וחצי כפיות מלח גס 1 כף חרדל 1 כפית גרגירי פלפל אנגלי 1 פית מלח חצי כפית פלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה : ביום שישי אי שם בשעות הצהרים המוקדמות מתחילים בחתיכות הבשר אותן חותכים לחתיכות קטנות ולתוכן מכניסים שיני שום. משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס ( כפית וחצי לא יותר ). את כל הנוזלים ןהתבלינים מכניסים לקערה או בצנצנת ומערבבים היטב (חוץ מהרוזמרין ) שמים את נתחי הבשר במרכז הקדירה סביבם את התפוחים החתוכים, השום, בצל, סלרי, שזיפים, וענפי רוזמרין מעל לכול שופכים את הנוזלים שעורבבו בצורה שווה . שמים את הקדירה בתנור על חום גבוה ( 250 מעלות ) כ-20 דקות. מנמיכים החום ל120 מעלות ומשאירים עד לשעות הצהריים יום שבת ...... כאשר מפעם לפעם .....בודקים את הבשר ומוסיפים מעט יין אדום בתיאבון