קדירת עוף עם אורז צנוברים גזר ועשבי תיבול
קדירת עוף ואורז עם צנוברים גזר ועשבי תיבול קדירת עוף וגם בשר בקר עם אורז מתובל ,צנוברים ועשבי תיבול בבישול של 12 שעות בתנור. המתכון מבוסס על מתכון הטבית העיראקי רק שכאן רציתי לקבל את האורז לא בטעמי העגבניות כמו בטבית אלא אורז צהוב עם צנוברים גזר מגורד ועשבי תיבול . התבשיל יצא מעולה ,עוף שחום ונימוח ,אורז בטעם מדהים המזכיר את המילוי שממלאים עוף ממולא באורז חומרים 1 עוף שלם / חלקי עוף 700-800 גר' בשר חתוך לקוביות 4 כוסות אורז 6 כוסות מרק עוף 2 בצלים קצוצים 6 גזרים מגורדים צנוברים פטרוזיליה קצוצה כוסברה קצוצה מלח פלפל תבלין בהרת קמצוץ קינמון כורכ ו ם הכנה מאדים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות עד שהאורז שקוף . מוסיפים את מרק העוף ,מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה מאד. מוסיפים את הגזר המגורד ,עלי הפטרוזיליה ,הכוסברה הקצוצים , והצנוברים הקלויים. מתבלים את התערובת לפי הטעם . מוסיפים את קוביות הבשר ומשקיעים לתוך תערובת האורז, מוסיפים מעל את חלקי העוף אשר תיבלנו בנפרד. לכסות את כל התבשיל מעל עם ניר אפיה ולהדק היטב בשוליים לאטימה מירבית . להכניס לתנור כ 30 דקות ב 200 מעלות ולהעביר את שאר הלילה ב חום נמוך של 100 מעלות { אני בישלתי סך הכול 15 שעות }
קדירת עוף ואורז עם צנוברים גזר ועשבי תיבול קדירת עוף וגם בשר בקר עם אורז מתובל ,צנוברים ועשבי תיבול בבישול של 12 שעות בתנור. המתכון מבוסס על מתכון הטבית העיראקי רק שכאן רציתי לקבל את האורז לא בטעמי העגבניות כמו בטבית אלא אורז צהוב עם צנוברים גזר מגורד ועשבי תיבול . התבשיל יצא מעולה ,עוף שחום ונימוח ,אורז בטעם מדהים המזכיר את המילוי שממלאים עוף ממולא באורז חומרים 1 עוף שלם / חלקי עוף 700-800 גר' בשר חתוך לקוביות 4 כוסות אורז 6 כוסות מרק עוף 2 בצלים קצוצים 6 גזרים מגורדים צנוברים פטרוזיליה קצוצה כוסברה קצוצה מלח פלפל תבלין בהרת קמצוץ קינמון כורכ ו ם הכנה מאדים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות עד שהאורז שקוף . מוסיפים את מרק העוף ,מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה מאד. מוסיפים את הגזר המגורד ,עלי הפטרוזיליה ,הכוסברה הקצוצים , והצנוברים הקלויים. מתבלים את התערובת לפי הטעם . מוסיפים את קוביות הבשר ומשקיעים לתוך תערובת האורז, מוסיפים מעל את חלקי העוף אשר תיבלנו בנפרד. לכסות את כל התבשיל מעל עם ניר אפיה ולהדק היטב בשוליים לאטימה מירבית . להכניס לתנור כ 30 דקות ב 200 מעלות ולהעביר את שאר הלילה ב חום נמוך של 100 מעלות { אני בישלתי סך הכול 15 שעות }