קדירת שפונדרה עגל עם צ'וריסו
קדירת שפונדרה עגל עם צ'וריסו מתכון באדיבות מסעדת "בבית של רפא", ראש פינה YNET המרכיבים: 400 גרם שפונדרה חתוכה ומנוקה משומן (לבקש מהקצב) 1 ראש שום 1/2 כוס עגבניות מיובשות – שטופות 5 גבעולי טימין טרי 100 גרם שעועית לבנה מושרת לילה במים שמן זית לטיגון ציר בקר 4 נקניקיות צ'וריסו תערובת תבלינים שבנויה מ: 1 כפית עלי דפנה טחונים 1 כפית פלפל אנגלי טחון 1 כפית קימל טחון 1/2 כפית פלפל שאטה יבש טחון אופן ההכנה: מחממים מעט שמן זית ומשחימים את נתחי השפודנרה מכל הצדדים. מסדרים את השפונדרה בתחתית סיר כבד. מסדרים על הבשר את העגבנית היבשות ואת תערובת התבלינים. מניחים את השעועית על העגבניות, מוסיפים את ראש השום והטימין בסיר ויוצקים ציר בקר עד לכיסוי. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מורידים את הלהבה לנמוכה ביותר, מכסים ומבשלים כ-3 שעות. מעבירים את תכולת הסיר לקדרת חרס גדולה ומוסיפים את הרוטב שנותר בסיר עד חצי גובה הקדרה. מוסיפים את הנקניקיות, מכסים את הקדרה ואופים בתנור כ-45 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתנור ומגישים בצלחת הגשה עמוקה בלווית תפוחי אדמה ובטטות שנצלו בתנור.
קדירת שפונדרה עגל עם צ'וריסו מתכון באדיבות מסעדת "בבית של רפא", ראש פינה YNET המרכיבים: 400 גרם שפונדרה חתוכה ומנוקה משומן (לבקש מהקצב) 1 ראש שום 1/2 כוס עגבניות מיובשות – שטופות 5 גבעולי טימין טרי 100 גרם שעועית לבנה מושרת לילה במים שמן זית לטיגון ציר בקר 4 נקניקיות צ'וריסו תערובת תבלינים שבנויה מ: 1 כפית עלי דפנה טחונים 1 כפית פלפל אנגלי טחון 1 כפית קימל טחון 1/2 כפית פלפל שאטה יבש טחון אופן ההכנה: מחממים מעט שמן זית ומשחימים את נתחי השפודנרה מכל הצדדים. מסדרים את השפונדרה בתחתית סיר כבד. מסדרים על הבשר את העגבנית היבשות ואת תערובת התבלינים. מניחים את השעועית על העגבניות, מוסיפים את ראש השום והטימין בסיר ויוצקים ציר בקר עד לכיסוי. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מורידים את הלהבה לנמוכה ביותר, מכסים ומבשלים כ-3 שעות. מעבירים את תכולת הסיר לקדרת חרס גדולה ומוסיפים את הרוטב שנותר בסיר עד חצי גובה הקדרה. מוסיפים את הנקניקיות, מכסים את הקדרה ואופים בתנור כ-45 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתנור ומגישים בצלחת הגשה עמוקה בלווית תפוחי אדמה ובטטות שנצלו בתנור.