קדירת שפונדרה עגל עם צ'וריסו

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
קדירת שפונדרה עגל עם צ'וריסו

קדירת שפונדרה עגל עם צ'וריסו מתכון באדיבות מסעדת "בבית של רפא", ראש פינה YNET המרכיבים: 400 גרם שפונדרה חתוכה ומנוקה משומן (לבקש מהקצב) 1 ראש שום 1/2 כוס עגבניות מיובשות – שטופות 5 גבעולי טימין טרי 100 גרם שעועית לבנה מושרת לילה במים שמן זית לטיגון ציר בקר 4 נקניקיות צ'וריסו תערובת תבלינים שבנויה מ: 1 כפית עלי דפנה טחונים 1 כפית פלפל אנגלי טחון 1 כפית קימל טחון 1/2 כפית פלפל שאטה יבש טחון אופן ההכנה: מחממים מעט שמן זית ומשחימים את נתחי השפודנרה מכל הצדדים. מסדרים את השפונדרה בתחתית סיר כבד. מסדרים על הבשר את העגבנית היבשות ואת תערובת התבלינים. מניחים את השעועית על העגבניות, מוסיפים את ראש השום והטימין בסיר ויוצקים ציר בקר עד לכיסוי. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מורידים את הלהבה לנמוכה ביותר, מכסים ומבשלים כ-3 שעות. מעבירים את תכולת הסיר לקדרת חרס גדולה ומוסיפים את הרוטב שנותר בסיר עד חצי גובה הקדרה. מוסיפים את הנקניקיות, מכסים את הקדרה ואופים בתנור כ-45 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתנור ומגישים בצלחת הגשה עמוקה בלווית תפוחי אדמה ובטטות שנצלו בתנור.
 

clcl

New member
בניחוח מרוקני: תבשיל בקר בזיתים ולימונים כבוש

בניחוח מרוקני: תבשיל בקר בזיתים ולימונים כבושים הנה מתכון שמושפע מהמטבח הצפון אפריקני לתבשיל ארומטי ומלא בטעמים, שמתחיל בטיגון מהיר של בשר וממשיך בבישול עדין ברוטב זיתים ולימונים כבושים. כל מה שצריך זה אורז לבן בצד לספיגת הרוטב הטעים ynet כף בקר בקדירת זיתים, עגבניות ולימונים כבושים מתכון באדיבות "אדום אדום" בקר תנובה משך הבישול הקצר של הבשר (3 דקות לאחר הטיגון) אינו טעות. מדובר על "כף" בקר (ולא על "כתף" שהיא נתח שדורש בישול ארוך מאוד), נתח שדורש בישול קצרצר - בדומה ל"טיגון ערבוב" (סטייר פרי) סיני, שגם שם הבשר לא דורש בישול ארוך. המרכיבים (ל-6 מנות): 1 ק"ג כף בקר טרי ומיושן, חתוך לרצועות 4 שיני שום 1 בצל גדול קצוץ מלח ופלפל שחור טחון טרי 2 כפות שמן זית לרוטב: 2 כוסות זיתים ירוקים דפוקים ללא גלעין, שטופים ומסוננים היטב 4 כפות שמן זית 6 שיני שום פרוסות 4 כפות עלי כוסברה קצוצים 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים 2 פלפלי שאטה חריפים 1/4 כפית כורכום 2 עגבניות קצוצות דק או מגוררות בפומפייה 1 כף רסק עגבניות 1 כף ממרח לימונים כבושים אופן ההכנה: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל ושום. כשזהוב מוסיפים את נתחי הבשר, מתבלים ומזהיבים קלות. מוציאים ושומרים להמשך. הרוטב: מחממים סיר עם שמן זית ושום. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה והפטרוזיליה, פלפל חריף, עגבניות ורסק עגבניות. מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את הזיתים וממרח הלימונים. מתבלים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את נתחי הבשר לרוטב הרותח, מבשלים 3 דקות ברתיחה ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או אפילו עם קינואה.
 

clcl

New member
בשר עם מכסה: פאי עגל ופטריות

בשר עם מכסה: פאי עגל ופטריות כשתוציאו אותו מהתנור, הוא יגרוף קריאות התפעלות. האנחות יגיעו אחרי שתפצפצו את קליפת הבצק והאכילה עצמה תלווה בשתיקה רועמת של הנאה. רותי קינן מסבירה איך מכינים פאי עגל ופטריות שיפיל את האורחים שלכם מהכסא. רותי קינן YNET
 

clcl

New member
קדירת ירקות שורש עם גריסים

קדירת ירקות שורש עם גריסים החומרים: 2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות 2 גזרים חתוכים לקוביות 1 שורש סלרי חתוך לקוביות 2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות 3 שיני שום קצוצות חופן פטרוזיליה קצוצה חופן כוסברה קצוצה מעט טימין קצוץ 1 כוס גריסים, מושרים כמה שעות במים 150 גרם בשר כבש חתוך לקוביות - כתף או צלעות 1 ליטר ציר בקר 1 ליטר מים 3 כפות קמח אופן ההכנה: 1. מטגנים בסיר את כל הירקות בשמן זית עד להזהבה. 2. מוסיפים את קוביות הבשר, מטגנים ומתבלים במלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט ושום כתוש. 3. מוסיפים לתוך הסיר את ציר הבקר וליטר מים. 4. מוסיפים את הגריסים ומבשלים כשעתיים עד לריכוך הגריסים, הבשר והירקות. 5. מכינים בלילה של קמח ומים, שופכים את הבלילה לתוך הסיר ומערבבים. 6. מוסיפים עשבי תיבול - פטרוזיליה וכוסברה. 7. מקשטים מעל בקרוטונים מקמח חיטה מלאה. מקור המתכון: שף אלכס זובקה/ פסיפיק
 
למעלה