קדרת בשר עם חומוס ושעועית
המרכיבים: כ-1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות (אני מעדיפה כתף) 2 כוסות חומוס ושעועית מושרים מיום קודם (אפשר לשים את מה שאוהבים יותר) 1 בצל יבש קצוץ 5 שיני שום קצוצות 2 כפות גדושות של רסק עגבניות תפ"א עגולים קטנים או גדולים חתוכים ל-4 2 יחידות גזר חתוך לעיגולים עבים מלח ופלפל שחור. 1 כף חוויאג` למרק 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כפית כמון 1/2 פפריקה מתוקה 1/2 פפריקה חריפה 1/2 כורכום. שמן. אופן ההכנה: להכניס לתוך סיר גדול מעט שמן ולטגן את הבצל והשום עד שיזהיבו, להוסיף את קוביות הבשר ולטגן (לסגור) משני צדדיו. להוסיף את שאר החומרים (מלבד הגזר ותפ"א) ולבשל במשך כשעתיים עד שהבשר מתרכך. להוסיף את התפ"א והגזר ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה. הצעת הגשה: רצוי להגיש עם תוספת אורז לבן או קוסקוס.
המרכיבים: כ-1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות (אני מעדיפה כתף) 2 כוסות חומוס ושעועית מושרים מיום קודם (אפשר לשים את מה שאוהבים יותר) 1 בצל יבש קצוץ 5 שיני שום קצוצות 2 כפות גדושות של רסק עגבניות תפ"א עגולים קטנים או גדולים חתוכים ל-4 2 יחידות גזר חתוך לעיגולים עבים מלח ופלפל שחור. 1 כף חוויאג` למרק 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כפית כמון 1/2 פפריקה מתוקה 1/2 פפריקה חריפה 1/2 כורכום. שמן. אופן ההכנה: להכניס לתוך סיר גדול מעט שמן ולטגן את הבצל והשום עד שיזהיבו, להוסיף את קוביות הבשר ולטגן (לסגור) משני צדדיו. להוסיף את שאר החומרים (מלבד הגזר ותפ"א) ולבשל במשך כשעתיים עד שהבשר מתרכך. להוסיף את התפ"א והגזר ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה. הצעת הגשה: רצוי להגיש עם תוספת אורז לבן או קוסקוס.