קד``ץ

טל18

New member
קד``ץ

מישהו יודע משהו על קד``צים? זה על מדים? רק לומדים או שעושים גם קצת ספורט? קל, קשה? מקבלים משכורת?...

Iron-Maiden

New member
ככה:

קד``צ = קורס ק-ד-ם צבאי, זאת אומרת שאת לא חיילת, מכיוון שזה מתבצע במסגרת קדם צבאית (כמו גדנ``ע לדוגמא). אין מדים, כ-מ-ו-ב-ן שלא מקבלים משכורת (מאיפה הבאת את זה?), אבל מקבלים את כל התנאים הנחוצים וסך הכל התנאים די טובים. ספורט אולי אפשר לעשות בזמנך החופשי, אבל לא נראה לי שיש כל פעילויות ספורט מאורגנות, בתכלס חורשים וחורשים, ספורט זה לא בדיוק ההיילייט של הקד``צים. ובקשר לקל או קשה - זה תלוי איזה קד``צ. הקד``צים במודיעין לדוגמא הם לא קלים במיוחד.

Moran84

New member
תיקון

לפי מה שהבנתי בהרצאה שהייתי בקשר לקד``צ של המודיעין, המשכורת היא 300 שקל לחודש, העלו את המשכורת, פעם זה היה 80, לא ניתן לקרוא לזה משכורת אבל זה עדיין כסף :)

profil45

New member
תיקון

לא יודע על כל הקדצים אבל הקד``צ של גל``צ הוא על מדים מאה אחוז אז יכול להיות שגם כמה אחרים

טל18

New member
תודה אבל...

המון תשובות שונות... קשה להבין מה נכון ומה לא. תודה על התשובות.

barakas

New member
קד``צ זה תמיד קדם צבאי

מהסיבה הפשוטה שקד``צ זה קורס קדם צבאי

אורלי17

New member
הוצאה הוראה חדשה בנוגע לקד``צים

לא מזמן, שמתבצע רק מיון קדם צבאי, ושהקורס נכלל בתקופת השירות כולה. אני לא זוכרת מאיזה גיוס התחילה ההוראה להתבצע בפועל, אבל היא קיימת בכל התפקידים.

rotev

New member
היי טל...

אני מתחילה קד``צ של מודיעין אוויר ביום ראשון ורציתי להגיד לך ש: קודם כל, הקד``צ 100% על מדים וגם מקבלים משכורת שמוגדרת בחוזה כ``דמי כיס``. עד כמה שאני יודעת, גובה המשכורת משתנה מקורס לקורס אבל עכשיו מקדמים תקנה שתקבע שזה יהיה שווה לכולם. יש בהחלט אימוני ספורט משום שציינו בזימון במפורש להביא בגדי ספורט ונעלי ספורט מלבד לביגוד האזרחי שנועד לערב. אני לא יודעת איזה קד``צ את אמורה לעשות ואיפה אבל אם את רוצה לשאול עוד משהו תשלחי לי אימייל או הודעה לאייסיקיו 27134450 בהצלחה בכל אופן, רותם.

giladlvy

New member
תשובה לכל הוויכוחים...

ככה: משמעות בקד``צ היא קדם צבאי, ז``א, שהזמן לא דופק על הפז``מ. חוץ מזה, יש קדצים עם מדים, יש בלי מדים, יש עם משכורת, יש עם משכורת (דמי מחייה), יש עם מד``סים, בלי... כיד הדמיון הטובה. החוק הוא רק עניין הפז``מ- לא דופק (כל הזיין...)

Springy

New member
ההבדל בין קד"צ לטר"צ

ממש עכשיו סיימתי תפקיד כמדריכה במודיעין, אז אני אנסה לעשות קצת סדר בתשובות, לפי מה שידוע לי (יש לפעמים הבדלים בין חילות ודברים כאלה) קד"צ - קורס קדם צבאי. נעשה על מדים, במתקן צבאי, והמשמעת בו היא צבאית בדרך כלל טר"צ - קורס טרום צבאי. נעשה על אזרחי, במתקן אזרחי, והמשמעת בו היא בדר"כ קלה יחסית, אין דיסטנס רציני כמו בקורס צבאי לגבי שיעורי פעילות גופנית - מבחינה חוקית בכל קורס צבאי (כולל טר"צים) חייב שיהיו לפחות 2 שיעורי א"ג (אימון גופני) בשבוע. תכל´ס, אם זה מלחיץ אותך, אז דעי שהמטרה של א"ג בקורסים שהן עיוניים ברובם (מודיעין וכד´) היא לא לעזור לך לפתח כושר קרבי, אלא בסך הכל לחלץ את העצמות של חניכים שמבלים את רוב שעות היום בישיבה על התחת.

Moran84

New member
לגבי שיעורי הספורט...

או יותר נכון א"ג, זה כאילו כמו שיעורי הספורט בבית ספר? אגב מה אתם חושבים שיותר כדאי - טר"צ או קד"צ? אני אישית חושבת שטר"צ וגם אמרתי שאני מעוניית להתנדב לטר"צ במסגרת המיונים שלי... סתם תכתבו מה דעתכם.. :)

Springy

New member
א"גים ומד"סים

תיקון קטן לעצמי: השיעורים הם מד"ס א"ג נערך בבוקר, ומשכו, לפחות אצלנו, כעשרים דקות. הוא כולל קצת ריצה, קצת כפיפות בטן, וקצת שכיבות סמיכה. שום דבר רציני, זה בעיקר נועד להעיר את החניכים. בדר"כ לא עושים א"ג בטר"צ. המד"סים הם דומים מאוד לשיעורי חנ"ג בבי"ס - בטר"צ בדר"כ סתם עושים קצת תרגילים ומשחקי כדור וכדומה. אני לא יודעת איך זה הולך בקד"צ בקורס צבאי המטרה שלהם היא לעבור מבחן בר-אור, שזה מבחן שתעברו כמה פעמים במהלך השירות הצבאי בדרך כלל, והוא כולל ריצה, כפיפות בטן ושכיבות סמיכה, וגם זה לא רציני במיוחד, שום דבר בלתי אפשרי. גם השיעורים האלה מזכירים שיעורי חנ"ג ולפעמים כוללים משחקי כדור. רוב החניכים אפילו לומדים לאהוב את זה, כי זה מאפשר להם להתפרע קצת ולנקות את הראש אחרי כל השעות בכיתה.

segala

New member
מ-ה ז-ה השטות הזאת????

תכלס, אני התגייסתי לפני ארבעה חודשים ואין לי כוח להתערב פה בשיחות אלא אם כן יש משהו שקשור אליי ספציפית, אבל במקרה הזה פשוט אי אפשר לשתוק... כדאי, שאנשים פה יבינו מה הם מדברים לפני שהם בכלל מדברים. קורים יותר מדי מקרים, שאנשים משתמשים בקיצורים צבאיים בלי שהם יודעים מה הם. בהודעה של ספרינגי הוא משתמש בקיצורים א"ג ומד"ס. בצבא אין שיעורי מד"ס מסיבה אחת בלבד - מד"ס זה קיצור של "מדי ספורט". אז אם מישהו מוכן להסביר לי מה זה שיעור מדי ספורט...... דבר שני, א"ג זה אימון גופני.... לא משנה אם הוא בבוקר, בצהריים או באמצע הלילה.

סגלה

אולי אתה ג´ובניק שלא הזיזו את ישבנך התפוח לצורך מדסים אגים ודומיהם... אולי אתה סתם לא קולט מה הולך מסביבך... א"ג הוא בבוקר, למה? ככה. למען האמת זה כדי שיוכלו לזיין אותך ולהכניס א,ג בבוקר ולהוסיף עליו "מד"ס" בערב... מדס זה מדריך/ת ספורט. מדי ספורט?? זו הנפצת המאה. מדים..? טוף... ומכיוון שמדסניקית אמורה להעביר שיעור, קוראים לו, או, מכנים אותו : ט ט ט טםם... מד"ס..... מקווה שעכשיו תוכל להבדיל בין תיזוז, ריצה , אג, או מדס.

Springy

New member
תרגע, חמוד

קודם כל, אני בת. דבר שני, אתה בצבא ארבעה חודשים, אני בצבא שנה ותשע והייתי מדריכה עד עכשיו. אני בדר"כ לא מדברת לאנשים בטונים כאלה, אבל אתה קצת חצוף. ככה הדברים האלה נקראים, למרות שזה לא המונח המדויק. מד"ס זה מדריך ספורט ולא מדי ספורט, ולכן השיעור נקרא שיעור מד"ס. א"ג הוא אימון קצר שנערך למטרות עוררות בדר"כ, ומד"ס הוא שיעור של שעה פחות או יותר, בו יש אימון ספציפי שמזכיר שיעור ספורט בבי"ס. זה בדיוק כמו שרשימת השמות של חניכים בקורס, טירונים, או חיילים במחלקה מסוימת נקראת שבצ"ק - שיבוץ קרבי - למרות שזה יכול להיות קורס של חיל השלישות. בדיוק כמו שסמב"צית זה ראשי תיבות של סמלת מבצעים - אבל היא יכולה להיות בדרגת טוראי. בקיצור, צעירון, תרגיע. זה רק אינרטנט, אבל בצבא יאכלו אותך בלי מלח אם תבוא לאנשים בטונים כאלה, ובסוף אתה יוצא האידיוט. רק עצה ידידותית! ובדיוק כמו

segala

New member
אהה.... לא נורא

תכלס, אני מבין אותך. אחרי כמה? שנה ותשע אמרת? של להיות מדריכה, אני יכול להבין את הצורת דיבור והיחס. חפיף. את כבר עייפה. כדאי שתלכי לישון. לילה טוב. :))

Springy

New member
קד"צ או טר"צ

אם הברירה שלך היא בכל מקרה רק הכשרה על חשבון האזרחות, עדיף טר"צ, כיוון שהוא פשוט מהווה שוק קטן יותר למערכת. את עדיין לא לובשת מדים, המתקן אזרחי - זאת אומרת שאת גרה בבית מלון על כל המשתמע מכך, והאווירה נעימה יותר כיוון שאין דיסטנס. חוץ מחומר הלימודים - אין בו שום דבר צבאי. זה הרבה יותר קל ככה - מניסיוני חניכים שתורמים מזמנם הפרטי וגם נדרשים להתנהג כבר אז כחיילים - הרבה יותר ממורמרים. דבר קטן שכדאי אולי שתדעי הוא שבבסיסי השירות עצמם טר"צניקים נחשבים למפונקים כיוון שבניגוד לאנשים שכבר עברו קורס במסגרת צבאי ורגילים לטחון - הטר"צנקים עדיין לא מבינים איך לובשים מדים, שלא לדבר על התנהגות בצבא ועל התמודדות עם העובדה שהם עומדים לטחון. הם נוטים להיות קוטרים נורא בהתחלה, אבל סה"כ מתרגלים ובסופו של דבר לא יודעים מי טר"צניק ומי עשה קורס צבאי.

למעלה