קהילה מסויימת לקחה לי תמונה מתוך סרטון יוטיוב

301018

New member
קהילה מסויימת לקחה לי תמונה מתוך סרטון יוטיוב

שלום לכם,

לאחרונה גיליתי שאחת הקהילות בהם אני משתתפ אשר רשומה כעמותה ללא מטרות רווח פרסמה מאמר בו מופיע תמונה
שלקוחה מתוך סרטון יוטיוב שלי שפרסמתי בעבר באותו אתר.

כתמונה כמובן לא הפיעה גם בכלל עם סימוכין.

יתרה מכך כאשר אנו מפרסמים תמונה עולה הודעה של "אני מצהיר בזאת שהתמונה שייכת לי,אני מאשר בזאת להנהלת העמותה להשתמש בתמונה זאת לכל סוג תוכן שיש באתר(מאמרים,אינדקסים)"

מובן הרעיון עקב הכסת"ח של העמותה ומקרים דומים בהם גולשים פרסמו תמונות מהאינטרנט בלי לציין מהיכן או למי שייכות.

אך כאשר אנו שמים סרטונים או קישורים כל מה שמופיע "הכנס את הכתובת שברצונך לקשר".

מה אני ו/או עלי לעשות בנידון?

תודה.

כמובן ללא שום קשר

לפני הכל:

הבנתי מה את מספרת, אך הודעתך מרושלת, יש קטעים לא ברורים ולא קשורים. אני מתייחס למה שכן הבנתי.
במהות, לא לגמרי ברור אם מה שנעשה מהווה הפרה של זכויות היוצרים שלך או שחלה אחת ההגנות החוקיות, למשל הגנת השימוש ההוגן..
לפני הכל, לתעד את המצב, קרי להוריד ולגבות על המחשב שלך או רצוי עוד יותר, על מדיה חיצונית, את העמוד עם הקובץ המפר לכאורה ואת יתר העמודים הרלוונטיים באתר המפר.
יש לך כמובן אפשרות לפנות בכתב לעמותה ולדרוש הסרה ופיצויים ולראות מה מתפתח.
יש לך אפשרות לפנות לעו"ד שמתמחה בזכויות יוצרים ובדיני אינטרנט שיכתוב עבורך מכתב דרישה ובמידת האפשר, לנהל מו"מ עם הצד המפר. אם זה לא יעזור, להגיש תביעה לבית משפט ולקוות שלעמותה יש כסף בקופה ולא רק גרעונות ויש ממה לגבות.
בכל מקרה גם אם לא תקבלי פיצוי, יש להניח שהקובץ המפר יורד אפילו ללא משפט, גם אם מדובר על פעולה מוגנת כי רוב הנתבעים, במיוחד אלה שאין להם כסף, לא רוצים להסתבך במשפטים שלא לצורך ולהמשיך בלי התמונה זה לא פיקוח נפש.

TotalCommnader

New member
איזה משמעות יש לשמירת עמוד המפר זכויות יוצרים

? הרי אני יכול להוריד עמוד ולערוך אותו כרצוני...

הרי אם המפר יבטל את ההפרה ויטען שמעולם לא הייתה ואני ערכתי את העמוד שהורדתי אין לי דרך להוכיח את זה. ומצד שני משהו יכול להוריד עמוד למלא אותו בהפרות ולטעון שהאתר שינה את זה מאז אבל לתבוע על הפרות עבר לא קיימות

המשמעות היא הכנה ראייתית

של התיק.
זה שמישהו יכול לזייף ראיות, שזו אגב עבירה פלילית, לא סיבה לא להכין את התיק.
יש דרכים להוכיח שעמוד אינטרנט לא מזוייף, לא כאן המקום להיכנס לפרטים.

למעלה