קהילה נטוריסטית קטנה

קוואנט

New member
קהילה נטוריסטית קטנה

אי אפשר שלא לשים לב לכך שהקהילה הנטוריסטית לא מפותחת וגדולה כמו הקהילות שמעבר לים. אם בחו."ל יש להם מועדוני קבע נטוריסטים, אתרי קמפינג ועוד, בארצנו הקטנטונת אנו נאלצים להסתפק בפסטיבל וחצי אחת לשנה. מדוע לדעתכם אין בישראל קהילה גדולה ומפותחת יותר? רתיעה של האנשים? סטיגמה חברתית? או שאולי זה פשוט לא חלק מהאופי הישראלי? מה דעתכם?

kiaora

New member
חברה שמרנית

כאן זה לא אירופה. אגב, אני לא בטוח שהקהילה הנטוריסטית בארה"ב יותר גדולה (כמובן יחסית לגודל האוכלוסיה)

קוואנט

New member
אני לא בטוח שזה רק זה...

כי הרבה מאוד ישראלים הם ממש לא שמרנים. קשה להגיד שאזור המרכז הוא שמרני, קשה להגיד שבגדי הים הם שמרניים
. בנוסף, בארה"ב הפעילות לא מסתכמת רק במפגשי חוף, אלא באתרי קמפינג, מועדונים שלמים ואגודות לקידום הנטוריזם. בארץ, אעפס, זה לא ממש תופס. יכול אולי להיות שזה מחוסר חשיפה? מסטיגמה?

לדעתי

אחד הגורמים המרכזיים הוא חשש להיראות עירום לעיני אדם מוכר, שעלול לספר שאנו נטוריסטים לאנשים שלא היתה לנו כוונה לשתף אותם בכך. אמנם התשובה הידועה לשאלה זו ב-FAQ של אתרים נטוריסטים היא: "אם הוא ראה אותך, גם אתה ראית אותו ולשניכם אין עניין לספר על עובדה זו למכרים משותפים של שניכם". אבל תשובה זו לדעתי לא מספקת ישראלים, הם בכ"ז פוחדים מהמבוכה לפגוש מישהו מהעבודה הנוכחית או הקודמת, וכו'. לא פועלים כאן לפי הרציונל אלא לפי הרגש. אני יכול להדגים את זה על חבר שהצלחתי לגרור פעם לחוף געש ביום ששי. הלכנו לאורך החוף בעירום, וכל פעם שראינו מישהו מתקרב ממול הוא נכנס לחששות "אולי זה מישהו שמכיר אותי", והסתכל לכיוון אחר כדי שחס וחלילה לא יזהו אותו. אני מסכים איתך ששמרנות אינה הסיבה, גם כי הרבה ישראלים אינם שמרנים, וגם כי יש לא מעט ישראלים שאוהבים להסתובב בבית בעירום מלא. מה מונע מהם לעשות זאת בפומבי? לדעתי החשש לפגוש מישהו מוכר, והפחד "מה יחשבו עלי" - יש מעין סטיגמה של חוסר מהוגנות של נטוריזם (או במושג המוכר ליותר אנשים - נודיזם), הנתפס כסוג של מוזרות, שלא לומר סטיה.

doggystyle1

New member
מסכימה איתך בכל לב

יש מעיין פוריטניות שכזו אצל כל הישראלים. כאילו שאם מישהו יראה אותם ערומים, זה יהפוך אותם להיות פסולים לעדות או משהו כזה...

קוואנט

New member
אין את הפחד הזה גם בתרבויות אחרות?

נראה לי שגם אנגלי וגם צ'כי יחששו לראות מישהו מוכר. העובדה שהשאלה הזו מופיעה ב-FAQ מראה שהחשש קיים אצל כולם. אני לא בטוח שזו תופעה ישראלית בלבד.

אולי הוא קיים, אבל כניראה מופחת

אין לי הסבר מדוע. לא חייתי תקופה במדינה אחרת, זה כניראה עניין תרבותי. כניראה מספר התושבים הקטן בישראל משפיע - אם תלך לים (חוף רגיל
) בשבת, יש סיכוי גבוה מאוד שתפגוש מישהו שהיה איתך בבי"ס, או בצבא, או בעבודה נוכחית או קודמת. כולם מכירים את כולם. במדינות גדולות יותר הסיכוי פוחת, אם כי עדיין קיים. יצא לי להיות בחופים נטוריסטים בחו"ל ודי הופתעתי מכמות האנשים הגדולה המגיעה לשם, משפחות שלמות, ולא דואגים "לשמור מרחק" כמו כאן, כולם יושבים קרוב לכולם, ממש כמו בחוף רגיל בארץ. יפגשו מישהו מוכר? סבבה! שלום, מה נשמע
זה די מזכיר לי עניין אחר: יש אתרים רבים עם קטגוריה "תמונות הגולשים". כשישראלים מפרסמים ברשת תמונות עירום של עצמם, הם תמיד מטשטשים את הפנים. האם זה כך במדינות אחרות? (אני שואל, לא ניסיתי לבדוק)

tangerinedream

New member
אצל נשים המצב שונה

אולי ככה המצב אצל גברים. אצל הנשים המצב הוא יותר כפי שד"ס כתבה, והן מפחדות שגברים יבהו באבריהן האינטימיים. נכון שזה כמעט ולא קורה, אבל מה לעשות? נשים בדרך כלל פועלות לפי הרגש ופחות באופן רציונלי.

גם את זה כבר עברנו

בוקר אור קמים והולכים למקלחות באשרם כן זה קרה ב "פשוט" האחרון יצאתי מהמקלחת ובמרחק של כ 20 מטר ראיתי מישהי יושבת ונראתה מוכרת לא הייתי בטוח אך היא נפנפה לי לשלום. ניגשתי .. ו ... מישהי ממקום העבודה עברנו את הקטע בטבעיות וללא בעיות כי.. זה בראש שלך...

Hannusha

New member
אני חושבת שזה כמו עם הרבה דברים בארץ-

התירוץ של "אין זמן ו/או ראש לזה". אני פעילה, למשל, בארגונים לאיכות הסביבה, כמו גרינפיס. התגובה של הרבה אנשים היא "איפה יש ראש לזה עם המצב בארץ?" או "יש דברים יותר חשובים במדינה שלנו"... כאילו שההתחממות הגלובלית תפסח על ישראל
כל דבר כאן פחות מפותח ממקומות אחרים וזה מתסכל אותי נורא לפעמים. אני מניחה שכך גם עניין הנטוריזם

אני לא מתבייש

למרות שאני עובד עם קהל ומכירים אותי... זה לא נעים כי יכולים לפסול אותי בגלל זה

למעלה