קהילה שבדית בישראל

Jules Verne

New member
קהילה שבדית בישראל

בתוכנית מבט ספורט בערוץ 1 ששודרה אתמול בערב, התראיינו שני אחים ישראלים,מיכאל ודניאל וינר, ילידי שבדיה, אוהדי קבוצת מאלמו. הם סיפרו על האהדה המשפחתית לקבוצה וסיפרו על הקשר שלהם לקהילה השבדית החיה בישראל. לדבריהם, ישנם בין 1,000-1,500 שבדים שחיים בארץ. הם מקיימים איתם קשרי קהילה וחוגגים איתם את כל החגים השבדיים. האם מישהו מכיר פה חלק מהקהילה השבדית שחיה בישראל? ואם כן כיצד ניתן ליצור קשר עימם?

nagelron

New member
לא מכיר אבל...

זה יכול להיות מעניין לחברה שלי שהיא שבדית.

הם האחים שלי../images/Emo9.gif../images/Emo60.gif

אני האחות ליאת שהיתה עם אבא שלה בשוודיה במשחק

Jules Verne

New member
הביקור בשבדיה

היי ליאת, ספרי חוויות מהביקור בשוודיה: איך התרשמת ממאלמו? האם יצא לכם לבקר גם במקומות נוספים בשוודיה? יש לך קצת מידע על הקהילה השבדית בארץ? היכן הם מתכנסים? אילו פעילויות חברתיות הם מקיימים והיכן? תוכלי לספר לאחים שלך על הפורום ולכל מי שקשור לשבדיה או לסקנדיביה בכלל על הפורום, ולהזמין אותו לכתוב בו.

הוו תודה לכם../images/Emo8.gif../images/Emo60.gif

ובכן, שבוע בשוודיה זה קצת מדי, אני מבטיחה לכם..
היה לנו יום טיסות מייגע, כי היה connection במינכן והטיסה למינכן היתה טיסת לילה והיתה המתנה ארוכה והיה לא סימפטי. הגענו למאלמה בשישי בצהריים, הלכנו להיפגש עם חברים של אבא, הגענו הביתה ב8 בערב ונרדמנו בלי לשים לב אחרי לילה ללא שינה. ביום שבת - רכבת לקופנהגן
הרכבת עוברת על הגשר בין מאלמה לקופנהגן והיא מהירה [אבל קצת יקרה] ונוחה. בקופנהגן טיילנו ברגל, הגענו לnyhamn שזה נמל שם, שכיף לשבת שם, לשתות משהו טוב ולאכול נקניקייה דנית
אחר כך הלכנו לטיבולי [Tivoli] ועשינו ביקור נוסטלגי ואכלנו שם:} ביום ראשון נסענו לBokskogen שזה בתירגום חופשי - יער הבוק [בוק זה סוג של עץ:p] ועשינו שם מסלול נהדר של הליכה והכל שם כל כך יפה ופסטורלי ו.. שוודי של פעם. חזרנו דרומה דרך Skanör שזו מין עיירה כזו שאנשים שוכרים/קונים בה בתי קיץ לרוב וביקרנו חברים לארוחת ערב. ביום שני הממ נסענו לBåstad שזו גם עיירה חביבה כזו וירד ה-מ-ו-ן גשם! אז בקושי עשינו משהו, אבל הספקנו להציץ במגרש טניס שלהם [איפה שbjörn borg התחיל את דרכו, בין השאר] ואז נסענו לHelsinborg לחברים והיינו שם המון זמן ואז חזרנו:p ביום שלישי.. שכחתי מה עשינו.
אבל בערב, כמובן, אכלנו אצל חברים
ביום רביעי הסתובננו לנו במאלמה ופגשנו משפוחה ונסענו למועדון של MFF ודיברנו עם המנג'ר וזה, וקיבלנו מתנות
, והיה כיף, ואז למשחק וביום חמישי בבוקר כבר נסענו לקופנהגן, טסנו למינכן - והפעם יצאנו משדה התעופה [היו לנו 8 שעות המתנה
ועוד באמצע היום!!] וטיילנו במינכן והופה לישראל [ופגשתי במטוס חברה, שזה דבר כזה כיפי] והיה כיף בקיצור~! ביום רביעי התקשרו אלינו ממלא תחנות רדיו וראיינו את אבא וגם האחים היו בטלוויזיה ובלאגנים

Jules Verne

New member
בקיצור, עשיתם חיים

וחוץ מזה ברכות על התיקו הערב מול מכבי חיפה.

python 4

New member
|מקנא| כבר אמרתי?../images/Emo13.gif

שמח שנהנית! וברכות על ה.. זכייה..

למעלה