קהילת האימוץ של ישראל

גילעד 63

New member
קהילת האימוץ של ישראל

שלום לכולם,
רציתי לספר לכם על יוזמה חדשה שקרמה עור וגידים בחדשים האחרונים
משפחתא - קהילת האימוץ של ישראל. אימוץ הוא אירוע משנה חיים לכל הנוגעים בדבר. מעבר לילדים הנמצאים במרכז, משפיעים התהליכים הכרוכים באימוץ על מעגלים רחבים מאד סביב הילדים, ויוצרים מערכת צרכים ייחודית, רחבה ומגוונת.
"משפחתא" - קהילת האימוץ בישראל, קמה, פועלת ותפעל למען כולנו. אם אימוץ נוגע בחייכם בכל אופן שהוא, "משפחתא" היא הבית שלכם והמשפחה המורחבת שלכם. בישראל האימוץ נוגע בחייהם של הרבה יותר ממאה אלף אנשים, ילדים, בני נוער ומבוגרים כאחד. זו משפחה מאד גדולה ואתם לא לבד.
בין תחומי הפעילות הקיימים והמתוכננים של "משפחתא:
קבוצות עזרה עצמית, קבוצות תמיכה, הרצאות, פעילויות פנאי קהילתיות, מאגר אנשי מקצוע המתמחים בתחום, פורטל אינטרנטי, קו חם לייעוץ שוטף, פעילות מול משרדי הממשלה השונים (רווחה, חינוך, בריאות וכו'), קידום חקיקה רלוונטית ומעודכנת ועוד.
הנהגת "משפחתא" ופעיליה מחויבים לכם, חברי הקהילה, לשמש אוזן קשבת, כתף תומכת וזרוע מבצעת שתשאף לתת מענה מיטבי לכל נושא, צורך או מצוקה בכל נושא הקשור באימוץ או בתהליכים הנובעים ממנו בכל שלב לאורך הדרך.
כולכם מוזמנים להיכנס לדף של משפחתא בפייסבוק ולהצטרף. פשוט מקלידים "משפחתא" בחיפוש ומגיעים לשם. הקבוצה מוגדרת סגורה ואחד מפעילי הקהילה ייצור איתכם קשר ויאשר את הצטרפותכם.
כמו כן אני מצרף קישור לאיוונט של הכנס הראשון של הקהילה.https://www.facebook.com/events/1478044395788604/?ref_dashboard_filter=upcoming 

אני עצמי פעיל בקהילה כך שאם יש למישהו שאלות וכד' תרגישו חפשי ליצור איתי קשר ואענה על כל שאלה בנושא בשמחה.
שתהיה לכולנו שנה טובה
גילעד

אבי351

New member
נכנסתי לדף תודה אבל זאת אותה עמותה שהיתה פעם ושינתה

את שמה

גילעד 63

New member
אין שמח ממני ששאלת מה ההבדל

ההבדל בין פסיפס, אומץ לאמץ או כל גוף אחר הפועל בתחום היום בארץ לבין הקהילה הוא עצום. ישנם מספר גופים ויחידים הפועלים בתחום האימוץ מכיוונים שונים מזה זמן רב. הרעיון מאחורי הקמת הקהילה שאב את החזון שלו מגוף אמריקאי שנקרא THE AMERICAN ADOPTION CONGRESS
הכוונה היא לארגון קהילתי במהותו וארצי בפריסתו שיהווה מרכז מידע, תמיכה ופעילות לכל מי שאימוץ נוגע בחייו מכל כיוון שהוא. מאמצים, מאומצים, קרובי משפחה וכו'. כמו כן יהווה הארגון מרכז מקצועי בו יוכלו אנשי מקצוע לחבור זה לזה ולחברי הקהילה, ללמוד את הצרכים ולשדרג את היכולות של כל הנוגעים בדבר.
המטרה היא להוות סוג של "תחנה מרכזית" שבה אפשר למצוא הכל בין אם מתוך הקהילה עצמה או לקבל הפניה לגופים או אנשי מקצוע מחוץ לקהילה שאנחנו מכירים וממליצים עליהם בין אם ברמה המקצועית או מתוך הנסיון של חברי הקהילה עצמם. למשל, אם אתה עצמך נעזרת באיש מקצוע מסוים והיית מאד מרוצה מהתוצאות בטח יש הורה מאמץ אחר שלא מכיר אותך שישמח לדעת על זה וכך ההצלחה שלך הופכת להיות של כולם.
בנוסף לכך ישנם תחומים בהם אנחנו פועלים ומתכננים לפעול שאינם מקבלים מענה משמעותי היום כמו:
עבודה מול, ובשיתוף פעולה עם מערכת החינוך, הבריאות ועוד גופי ממשל רלוונטיים.
קידום חקיקה מתקדמת ורלוונטית בתחומים שונים המשפיעים על חברי הקהילה
איתור גופים דומים ואנשי מקצוע בחו"ל וביסוס מערכות יחסים איתם על מנת לשפר ולקדם את עולם האימוץ כאן בארץ ועוד ועוד
הקהילה היא מקום בו כל מי שאימוץ נוגע בחייו יכול להשפיע ולהיות מושפע, לקבל ולתת תמיכה וידע.
לעניות דעתי מדובר בשדרוג משמעותי לטובת כל מי שקשור לעולם בארץ ובעיקר לילדים שנמצאים במרכז העיין בסופו ובתחילתו של דבר.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת שיש לך.

אבי351

New member
מאחל לכם בהצלחה רבה באמת אבל איני רואה

הבדל בינכם את האמת אלא כגוף מתחרה

אמא193

New member
אותה הגברת בשינוי אדרת

מאחלת המון הצלחה.
למרות שמסכימה עם אבי שזאת אותה עמותה שקיימת הרבה מאד שנים וחוץ מפעם בשנה שיש כנס ומבקשים אגרת השתתפות לשנה מעולם לא שמעתי שעשו משהו לייצג את האימוץ.
בעבר היתה בעיה של חוק הירושות והם לא השמיעו את קולם, כאשר מאומצים התארגנו ופעלו בכנסת. שלא נדבר על הבעיות הקשות באימוץ חו"ל שגם בתחומים האלה הם ממש לא פעלו עד היום.
יש המון מה לעשות בתחומי האימוץ, בשינוי והקלות באימוץ בחו"ל ולדאוג שיתאפשר גם לחד הוריות/הוריים לאמץ וגם למשפחות חד מיניות ובכלל לדאוג לזרה למשפחות מאמצות שמתקשות לעמוד כלכלית בכל ההוצאות של הטיפולים עבור הילדים שלעתים סובלים מכל מיני ליקויי למידה או תיסמונת אלכהול או "סתם" בגלל שהיו בבתי ילדים בשנים הראשונות.
מקווה שהם יכנסו לתחומים האלה ולא יעשו עוד קבוצות ועוד פרסומות למטפל זה או אחר.
קבוצות וייעוצים פסיכולוגים יש כבר באמת גם בפסיפס וגם בת.ל.מ ועכשיו יהיה בטח גם במשפחתא
וזה יהיה פיספוס

גילעד 63

New member
גברת ואדרת

באמת שאין לי יכולת (ואני לא חושב שאני הכתובת) לטענות לגבי מה מישהו אחר לא עשה בעבר.
אני מבין שזה יכול קצת לבלבל בגלל העובדה שחלק מהנפשות הפועלות מקושרות עם אומץ לאמץ. נשאר לי רק להבהיר שוב שלא מדובר בעמותת אומץ לאמץ אלא במשהו הרבה יותר רחב. רק מעצם העובדה שאני בוגר שאומץ וככזה לא יכול להיות קשור לאומץ לאמץ שהיא עמותה של הורים מאמצים.
לגבי התחומים שציינת, אשמח לשמוע ממך יותר בפירוט וסדר היכן את חושבת שצריך לפעול בתחומי המודעות, תקינה וחקיקה. תחום החקיקה קרוב אלי באופן אישי ואני עצמי לומד את הנושא ועוסק בו. אשמח לשמוע ממך בעוד נושאים שלדעתך המצב טעון שיפור ושינוי. בשביל זה קמה הקהילה, כדי להיות קשובים לצרכים ולפעול לשינוי.
לגבי קבוצות ייעוצים וכו'. בפשטות אומר לך, הורה מאמץ, מאומץ בוגר או כל אחד אחר שגר מעבר לרדיוס המרכז לא יכול להיעזר בפסיפס. ת.ל.מ הוא הגוף שזכה במכרז של השירות ולא תמיד יכול לתת מענה מתאים לכל אחד. אחד המיזמים של הקהילה הוא מתחם אינטרנטי שירכז את כל מה שקיים בארץ בתחומים השונים הנוגעים לאימוץ וכך המידע לגבי זכויות ואפשרויות יוכל להגיע לכל אחד בקלות והוא יוכל לבחור היכן ואיך הוא רוצה להיעזר, בין אם בהצטרפות לקבוצה של פסיפס או מישהו אחר, או לפנות לאיש מקצוע בתחום כזה או אחר שהומלץ על ידי אחרים, או ללמוד דברים בעצמו מתוך מאגר מידע שיהיה זמין לו בכל עת באופן אינטרנטי. קו חם ארצי יאפשר גישה למידע הזה לכל אחד מכל מקום בכל זמן. אלה רק חלק מהמיזמים הקיימים והמתוכננים.
כמו שאמרתי לאבי, לא נדרש שום דבר מאף אחד מלבד לשים לב ולעקוב אחרי מה שאנחנו עושים ועומדים לעשות. כל הפעילות שלנו ניזונה מטבע הדברים מהצרכים שיעלו מה"שטח" כך שהתקשורת שלנו עם אנשי הקהילה עצמם היא חשובה לנו, כך נדע היכן ואיך לעזור. בשביל זה קמנו ובשביל זה פועלים. הרוב המכריע של הפעילות נעשה בהתנדבות מוחלטת של פעילי הקהילה.

גילעד 63

New member
בתחרות יש מנצחים ומפסידים

אנו לא עוסקים בתחרויות וגם פסיפס לא. תמי ונילי בפסיפס עושות עבודה מבורכת כבר זמן רב וכולם מרוויחים ממנה, יחד עם זה ישנם תחומים רבים שפסיפס או כל גוף או איש מקצוע שעוסק בתחומים דומים, לא נוגע בהם מתוך הגדרה. לא מדובר בגוף מתחרה אלא במטריה כוללת שפועלת ותפעל למען כל מי שאימוץ נוגע בחייו ולא רק בהורים מאמצים (שלשם זה קמה בזמנו עמותת אומץ לאמץ).
כדי שתבין את מהות העניין אומר לך בפשטות, אתה עצמך וילדך שייכים לקהילת האימוץ בישראל. הילדים שלי שייכים לקהילת האימוץ בישראל מעצם היותם ילדים של מאומץ. אשתי כבת זוג של מאומץ שייכת לקהילה. הורי שייכים לקהילה וכן הלאה וכן הלאה. אם אתה וילדך תרוויחו משהו מפעילותנו אז כולנו הרווחנו.
מעבר לזה, אפשר להכביר מילים על מה שאנחנו מתכוונים לעשות ולאן פנינו אבל אני חושב תמיד שעדיף להתמקד בעשייה עצמה ופחות בדיבורים עליה. כל מה שאני מציע הוא שתעקוב אחרינו ותראה.
שתהיה שנה טובה.

בהצלחה ומקווה לשיתוף פעולה עם פסיפס ואריאנה מלמד

פסיפס עונים על צרכים רבים (מנסיוני האישי)
אריאנה מזיזה הרים מול משרדי הממשלה (הבריאות בנושא פגיעה אלכוהולית בעיקר (לאחרונה - הכרה בפגיעת האלכוהול כפגיעה סומאטית שמאפשרת קבלת טיפולים עד גיל 18) אך לא רק, נושא שקיפות ומידע למאמצים ועוד כולל קידומי חקיקה)

נשאים רבים בנוגע לאימוץ אכן דורשים שיפור וחשוב שריבוי האירגונים יתרום ולא יפגע בנושא האימוץ

גילעד 63

New member
בהחלט

שיתופי פעולה נמצאים בבסיס הרעיון של הקמת הקהילה. לכל אחד מהארגונים הקיימים ופועלים היום יש את היתרונות, המיקוד והמגבלות שלו. בשיתוף החוזקות של כל אחד מהארגונים/בודדים אפשר להשיג הרבה. יחד עם זה צריך לזכור שכדי לשתף פעולה צריך שני צדדים שרואים את התמונה הרחבה. אני בהחלט מקווה שהכוחות הפועלים יירתמו יחד כדי שמי שצריך להרוויח מזה שאלה כל אנשי הקהילה בארץ, אכן ירוויח מזה. אנחנו בעד כל פעילות שתורמת ומקדמת את האינטרסים והצרכים של כל אנשי הקהילה. זו קהילה הרבה יותר גדולה ממה שאנשים משערים

fatfat

New member
גלעד שאלות שהגיעו אלי מחברת פורום

שמעדיפה להישאר בעילום שם:

האם גם ממתינים לאימוץ (עדיין לא עברו את הסדנה וטרם קיבלו את האישור הסופי שהם זכאים לאמץ) רשאים להירשם למשפחתא?

מה מידת המעורבות של השרות למען הילד במשפחתא? האם הוא מקבל רשימת חברים שנרשמו לקהילה? האם הוא מוזמן ומשתתף במפגשים?

כתבת שמדובר בקבוצה סגורה. מי בודק שהנרשמים לקבוצה אכן שייכים לקהילת האימוץ?

גילעד 63

New member
תשובות לשאלות

כשהקמנו את הגוף הזה אחת השאלות באמת היתה מי מוגדר כחבר בקהילה, שהרי יש לזה הרבה השלכות לא רק מצד מידע ותמיכה אלא גם מצד מי הציבור שאנחנו לוקחים על עצמנו לדאוג לאינטרסים שלו. ההגדרה בסופו של דבר בנושא מאמצים היתה לקבוע את הקו ברגע שיש צו אימוץ ולא לפני. זה לא סותר שאפשר להיות קשורים וקשובים ולקבל מידע בנושאים השונים לקראת הכניסה לציבור הקשור ישירות לאימוץ. יוצא מכך שנשמח לשמוע מהם. זה לא ממש קטע של להירשם למשהו למעט הצטרפות לרשימת דיוור כדי לקבל מידע שוטף לגבי מה שקורה וכו'. הפעולות שאנחנו נוקטים בכל מיני תחומים אמורות לדאוג לאינטרסים השונים ולתת מענה לצרכים של חברי הקהילה כך שאם אנחנו יוזמים איזשהו שינוי ברמה הכללית גם מי שאנחנו לא יודעים עליו ייהנה מזה.
לגבי השירות ומעורבותו. מערכת היחסים שלנו עם השירות היא טובה מאד. יחד עם זה יש קו מפריד מאד ברור בינינו. הקהילה קמה מתוך הבנה שיש הרבה דברים שצריך לעשות והשירות לא יכול לעשות את כולם גם אם ירצה. מערכת היחסים עם השירות חשובה לנו וטובה לנו. ברור שלא תמיד תהיה הסכמה על האופן שבו צריך לטפל בנושא כזה או אחר, יחד עם זה, יש הרבה כבוד הדדי ושיתוף פעולה פורה במקומות שצריך. אני מקווה שזה עונה על השאלה. אלה שני גופים נפרדים לגמרי שכשהדבר לטובת העניין אז שניהם משחקים יפה מאד יחד
הלויאליות שלנו היא בלעדית לציבור השייך לקהילה.
לגבי הקבוצה הסגורה בעקרון כרגע מדובר על היכרות אישית. חבר מביא חבר. במקרה שלא מכירים יוצרים קשר מעבר לפייסבוק (טלפון או משהו כזה ומוודאים שאכן מדובר במישהו שהוא חבר הקהילה מכיוון כלשהו).
מקווה שהתשובות מספקות, אם לא תרגישי חפשי לבקש הבהרות
בשביל זה אני פה

למעלה