קהילת מורי היסטוריה

קהילת מורי היסטוריה

רציתי ל"נצל" את הפורום הזה על מנת להודיע לכל מש שמתעניין בהוראת היסטוריה להצטרף לקהילת מורי ההיסטוריה ולתרום ולהתרם מהקהילה www.cet.ac.il/tamid/history אני מקווה שזה לא מנוגד לכללי הפורום הזה.

י ע נ ק ל

New member
מה נוכל ללמוד מהקהילה הזאת?

לאביגיל, תודה. ההזמנה להצטרף לקהילת מורי ההיסטוריה לא חורגת מכללי הפורום (לפחות לפי תפיסתי). אבל אולי אפשר לבקש משהו. קהילת מורי ההיסטוריה פועלת כבר כמה שנים. היו לה עליות וירידות. הוא ניסה לשלב את השימוש בפורום עם שימוש בצ´ט. אני מניח שלא מעט משתתפים בפורום הזה היו שמחים ללמוד מהנסיון של הקהילה. לא אבקש ממך כאן לכתוב סקירה מקיפה על הקהילה, אבל אם קיים מסמך שסוקר אותה, אנא, העלי אותו כאן. אני בטוח שדרכה נוכל ללמוד הרבה על קהילות לומדות בחינוך באמצעות האינטרנט.

מבט לאחור ולא בזעם...

לא כתבתי שום מסמך, עדין מוקדם לדעתי - אבל אספר כאן על ההתנסות שלי בתחום הקמת קהילה. היו לי שני ניסיונות להקים קהילה של "ההיסטוריונים" הראשונה נקראה היסטומניה והיה בה גם מדור לתלמידים. מורים וילדים רבים נרשמו לקהילה בסדר גודל של מאות. עד מהרה התברר שלהירשם זו פעילות קלה, אבל להשתמש בקוד כניסה זו פעילות מורכבת
. גם מט"ח לא מצאה לנכון לממן ניהול שוטף של הקהילה.הלקח העיקרי שלי מנושא הקהילות בשלב זה היה: כניסה פתוחה ועדכון מירבי, התרכזות במורים כקהל יעד. היסטומניה הומרה לפני שנה בקהילת תמיד. עם הפעלתם של הקורסים המקוונים במט"ח (תמיד) חשבנו שהלומדים בהם יוכלו להוות גרעין לקהילה ופתחנו אותה מחדש - הפעם עם מימון זעיר לניהול אתר הקהילה ועם כניסה חופשית לכל המעוניין ואנו דואגים לעדכן ולהוסיף חומרים לתועלת הוראת ההיסטוריה. רשומים קרוב ל-200 מורים. הסטאטיסטיקה מראה שמורים משתמשים באתר - אבל נכנסים בעיקר למדורי החומרים. אנו דואגים להודיע בדף הבית והן במכתב לחברים על כל חומר חדש שמתווסף. צרה צרורה היא העובדה שאנשים לא נותנים דואל מדוייק וכך חלק מהמכתבים חוזרים אלינו בחזרה. לא ראיתי נטייה של מורים לתרום חומרים ולא שאיפה לשוחח עם עמיתים על צרות המקצוע או על דרכי הוראתו. לעתים אני שולחת מכתבים אישיים ובהם בקשה ליתר מעורבות ויש טיפות קטנות של היענות לסוג כזה של פנייה. אני עדין לא רואה כאן קהילה פעילה למרות שכמה עשרות מורים כבר עברו דרך ההשתלמויות שלנו והם כביכול מלומדי רשת. גם ניסיון לכנס לימי עיון פא"פ את חברי הקהילה - לא עלה יפה. מגיעים מעטים המנענעים ראש - אבל עשייה מזה לא צומחת. גם ניסון לארגן שיחת ועידה עם כותבת הספר היסטוריה חדש חא הביאה את ההמונים לרשת. לפעמים אני במצב של ייאוש - אבל מתעשתת במהירות ועדין מקווה למצוא את הנוסחה הגואלת. עם להסתכל על הנסיון של קהילת מורי האנגלית - היא תהחילה לפרוח לאחר כמה שנים יפות. אז אולי קצת אורך רוח יועיל כאן.

למעלה