קהלת

חזיר בר

New member
קהלת

לבקשתו של רדסטורם,על כך שנעלמנו לנו בפתאומיות מהפורום,אני רוצה לדבר איתכם על קטע שאני באופן אישי מאוד אוהב בתנ"ך. אני מאוד אשמח אם מי ממכם שיש לו רתיעה טבעית מהספר,יתגבר עליו - כי יש במה שקהלת אומר הרבה דברים שאפשר לדון עליהם. לא בדיוק יודעים מי היה אותו קהלת,פירושים שונים מציעים שהוא היה המלך שלמה (הבן של דוד) שאמר את הדברים האלו בערוב ימיו. "הבל הבלים אמר קהלת אבל הבלים הכל אבל: מה יתרון לאדם בכל עמלו שיעמל תחת השמש:דור הולך ודור בא והארץ לעולם עמדת"..."כל הנחלים הולכים אל הים והים איננו מלא אל מקום שהנחלים הלכים שם הם שבים ללכת". " מה שהיה הוא שיהיה ומה שנעשה הוא שיעשה ואין כל חדש תחת השמש" (קהלת פרק א´) אנחנו כולנו צעירים בשנים פה,מי יותר ומי פחות. קהלת ככל הנראה היה אדם שהגיע כבר לסוף דרכו והמסקנה שהוא הגיע אליה(כנראה גם בלי לדבר על זה בפורומים באינטרנט) (ולפחות ככה אני מבין) היא ששום דבר לא משנה,כל דבר שהאדם עושה הוא חסר טעם,כי בסופו של יום - הכל נשאר כמו שהיה. אני רואה בזה ממש דברי כפירה באל,בהמשך הספר,בפרק י"א נדמה לי,הוא מציין שהמהירים לא תמיד מנצחים בריצה והחכמים לא תמיד זוכים בתחרויות חוכמה (או משהו בסגנון),שזה אפילו לא משנה מי אתה ומה אתה - אתה עדין יכול להדפק ושום דבר לא בשליטתך. אז מה זה אומר עלינו? שנחפש את המשמעות עשרות שנים ובסוף נגיע לאיזה הודעה בפורום בגיל 92 שתהיה זהה לזאת של קהלת? ואם אתם חושבים לעצמכם,שטויות,הבחור חי לפני אלפי שנים -מה הוא מבין בכלל "אין זכרון לראשנים וגם לאחרונים שיהיו לא יהיה להם זכרון עם שיהיו לאחרונה". אנחנו האחרונים עכשיו,אולי כדאי שנחשוב קצת על מה שאחד מהראשונים אומר לנו.

bwp2

New member
חביב ומיותר

יש אנשים שהגיעו למסקנה הזו גם בלי קהלת, אבל הדיון של זה מקומו בפורום פילוסופיה(יש כזה אני משוכנע), ולא כאן

IC4

New member
פילוסופית קיאנו ריבס

פורום לאנשים בעלי רמת משכל של קנדי. ראיתי אתמול ביל וטד ויש שם קטע שהם חוזרים לעבר לסוקרטס שאומר את המשפט "דע את עצמך"
תומס אנדרסון הוא בעצם גרסא יותר בוגרת בשקל מטד אחרי שטד יבין שהוא לא יודע לנגן בגיטרה. בקשר לקהלת , אני לא חושב שהחיים שלנו הם מסע אחר האמת הקולקטיבית האבסולוטית היחידה אלא אחרי ה"אמת" העצמית שלנו (גם אני לא מבין מה שאמרתי כרגע מהסיבה הפשוטה שאיני יכול להגיד לכם מה המטרה בחיים שלנו) ולכן זה לא משנה כל כך מה נחשוב בגיל 90 (שמשוכנע אנוכי שלא אגיע אליו) כי המחשבות שלנו לא נועדו כדי לתסקל אותנו.. ועל מה שORANGE המסומם אמר, נאמר איש באמונתו יחיה פשוט תבחר לך אמונה לחיות בה, ותהנה ממנה כמה שאתה יכול...

on drugs orange

New member
אז בעצם

לא משנה מה נעשה הדברים ישארו כמו שהם? אני לא קונה את זה. אני מאמין (ונהנה מזה) שהמעשים שלי משפיעים עלי ועל אנשים אחרים.

srullli

New member
קהלת איש חכם היה !

אני גם חושבת שדורות יבואו וילכו בלי כל מטרה , כל דור יעבור לו את מה שיעבור , וזהו ..... מה כבר יותר מזה יכול לקרות ..... אולי אם היה מטרה נעלה לעשות לפיה מהפכה זה דבר אחר .... אבל בכל אופן באמת שאני לא רואה טעם בלעשות משהו , לא אומרת שזה טוב , אבל מה זה בעצם משנה , ממילא אין מטרה וקו ברור לכל החיים האלה (בגלל זה הריי יש המון דיעות והתפלספויות ) , וכל אחד חיי את חייו האישיים בעיקר והרבה פחות את החיים הקולקטיביים , והדרך היא החשובה !! למי איכפת מה יהיה בעוד המון שנים ואיך אני אחשוב או ארגיש אז , אם ממילא כל החיים עברו בצורה לא הכי מדהימה או מספקת .... ?....

srullli

New member
אה כן

ותמיד בנאדם יכול לחפש או לא לחפש משמעות אבל ממילא תמיד בסוף יהיה תמיד קל למצוא דברים שלא מרוצים מהם , או חוויות שלא חווינו .... ככה זה . אלה החיים ..... סתמיים אולי פשוט צריך להפסיק לחשוב ולחיות כמו רובוטים ופה ושם קצת להנות בצורה חומרנית וחסרת תכלית

IC4

New member
כמו סיפור שתומר צימרמן רשם לפני קצת

לפעמים צריך לדעת להרפות אז אל PURSUE את המטרה שבקיום שלנו לדעתי היא תבוא מעצמה מתי שנגיע אליה... אולי אם היינו יודעים מה היא ולכולם באופן היפוטתי לחלוטין היתה הסכמה עליה, הקיום שלנו היה נגמר כל כך מהר.. בלי כל היופי והכיעור של הטוב והרע שבו.. לכן הדרך היא החשובה ומה שנעשה בדרך ללא נודע (=""המטרה"")

IC4

New member
המארג החברתי ... המאטריקס...

לפי מה שאני הבנתי פינק פלויד מדבר לא על זה (לפחות לא רק) אלא על אדם שמסתגר מהחברה ומהעולם הכאוב (אם ראית את הסרט אתה תבין מה אני מדבר, אם אתה רק מכיר את השיר הזה אז פחות) ולכן כל אדם שמכאיב לו והוסיף לו עוד סבל, הוא רק הוסיף עוד אבן לחומה, החומה שמטרתה להתחבא מהעולם החיצוני האכזר... כמובן שהמסר של היצירה הוא שיש לשבור את אותה חומה. להיפתח ולחיות

למעלה